Jump to content

Przywrócenie głębi koloru na szarym plastiku

Recommended Posts

Witam,

tak jak w temacie, czym przywrócić głębie koloru na szarym plastiku w Yarisie pierwszej generacji? Plastiki są jasno szare, natomiast nowe mają mocny szary odcień. Czym je potraktować, aby wróciły do kondycji? Wystarczy zwykły dressing do plastików np czarnych?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

generalnie wypłowiałe ale czarne plastiki można wpierw poprawić opalarką, czy z szarym Ci się to uda - nie wiem, nie testowałem

następnie poszedłbym w kierunku trwałego dressingu czyli np. CarPro DLUX, lub Gtechniq C4

Zacznij od porządnego umycia. Najlepiej silnym roztworem APC.

Można potraktować opalarką ,zdecydowanie się przyciemni.

Ale ja bym zderzaki odświeżył poprzez malowanie. Struktura do plastiku czy to w kolorze czy czarna będzie myślę lepszym pomysłem.

Tu masz Yarisa zrobionego czarna strukturą:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1964

Ostatnio potraktowałem szary zderzak opalarką i efekt był naprawdę świetny !

Zderzak wyglądał jak fabrycznie nowy mimo, że miał 16 lat !

Bierz śmiało opalarkę i będziesz zadowolony !

Więc po wczorajszych próbach dochodzę do wniosku, że plastik jest okej, po prostu chyba były dwa odcienie wykończenia. Próby z opalarką nie przyniosły rezultatu. Ani na Yarisie, anie na Corsie, która miała identycznie wypłowiałe plastiki jak na filmiku. Jednak po przeczytaniu tematu od Arekkaz, widzę, że mogłem rozgrzać go do większej temperatury, może to by dało żądany efekt. Koniec końców, przynajmniej doprowadziłem zżółknięte lampy w Yarisie do porządku :)