Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Niedawno odwiedziłem kolegę, który pomorze w Teście Wosków na kawie. Ponad 550 kilometrów w jedną stronę pokonałem w 4 godziny. No więc przeciętna moja była niezła, ale i maska „japońskiej strzały” odpowiednio wyglądała: tysiące much, komarów i innych owadów które koniecznie chciały się uwiecznić na masce. (niestety nie zrobiłem zdjęcia) Kolega (Hansi @Bodensee) widząc to wyciągnął szlauch, spryskał szamponem z neutralnym PH spłukał wodą przetarł ręcznikiem z mikrofibry i autko znów lśniło. Pomijając akcję z ręcznikiem, mycie odbyło się BEZDOTYKOWO Owady „Kamikadze” spłynęły w mgnieniu oka z maski jak „z patelni pokrytej teflonem”, a Hansi @Bodensee i ja mieliśmy więcej czasu na kawę. A wszystko to, za zasługą wosku na lakierze.
nOx Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Szczerze nie pamiętam kiedy ostatni raz używałem środków do walki z owadami na lakierze . Dobrze nawoskowane auto to nawed woda pod ciśnieniem ładnie zmyje owady . PS. daihatsu copen świetne auto Znajomy ostatnio za nabył takiego , strasznie to małe
Globy Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Dokładnie taki sam efekt jest przy nawoskowanych alusach - brud spływa od samej wody i szamponu, nie potrzeba nawet spray'u. Nie lubię woskować przednich zderzaków, ale na letni sezon warto się postarać
nOx Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 A można spytać co to za pistolet jest używany do opryskiwania ?? rozumiem że std ciśnienie z "kranu" ?
metys Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 a może tam był teflon mam na myśli SV Shield
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 a może tam był teflon mam na myśli SV Shield Nie, nie – z przodu był Zymol½ maski Carbon, ½ Creame
metys Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 i o tych woskach trzeba bedzie porozmawiac, ale poczekamy az forum sie "rozkreci". Tak na marginesie to na jednym ze zdjec chyba juz widzialem Glasur i Concours zgadza sie ?
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 A można spytać co to za pistolet jest używany do opryskiwania ?? rozumiem że std ciśnienie z "kranu" ?Tak, ciśnienie z kranu.Gilmour Foamaster II Pro Foam Gun będzie mógł każdy przetestować podczas Testu Wosków
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 i o tych woskach trzeba bedzie porozmawiac, ale poczekamy az forum sie "rozkreci".Tak na marginesie to na jednym ze zdjec chyba juz widzialem Glasur i Concours zgadza sie ?
Rudy Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 A można spytać co to za pistolet jest używany do opryskiwania ?? rozumiem że std ciśnienie z "kranu" ? nOx ;-) ja bym chciał wiedzieć jaki kolega ma model sandałów ;]
nOx Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 "Sandały – rodzaj otwartego obuwia składającego się z podeszwy i rzemyków, które opierają się na przedniej oraz tylnej części stopy [...]" "Klapek charakteryzuje się odkrytą piętą i (często) palcami stóp. Klapki trzymają się stóp jedynie za pomocą paska (o różnej szerokości) umiejscowionego pomiędzy palcami a śródstopiem." To są zdecydowanie klapki
Thomas Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 macie może jakieś lub mieliście doświadczenia z tym oto środkiem --> http://www.snbkosmetyki.com.pl/sklep/in ... remover-1l
Rekomendowane odpowiedzi