Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 najlepiej ręcznie bo wiertarką możesz sobie dodatkowej roboty narobić a skoro napracujesz się nad polerką po co psuć efekt malowaniem tej felgi bezbarwnym piszemy o feldze lato
jjohnyy5 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Jeżeli chodzi o letnia to dokładnie tak jak piszesz bez lakieru. Czyszczenie i niwelowanie zarysowań oczywiście papierem różnej gradacji ręcznie. A co do polerki jakiś konkretny filc, konkretna pasta polerska? Najlepiej polerkę robić mechanicznie czy tez ręcznie? A co do zimowych to się zastanawiałem nad tym lakierem bezb. czy całkowicie dac sobie spokój potraktowaćje podkładem i jakąś farbą? wiadomo warunki zimowe sól itd.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 ważne jest by kupić filc polerski bo można nieraz trafić na badziewie do innego celu przeznaczone a pasta ja używam autosol lub automax
jjohnyy5 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 A co myślisz kolego odnośnie dekielków, tez muszę je wyczyścić bo bąbelki już się pokazały.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 dekielki to chyba plastikowe? lakier się utlenił więc zeszlifować i pomalować
jjohnyy5 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Plastik. Myślałem jeszcze o naklejeniu logo ale to się jeszcze klaruje najważniejsze teraz to felgi.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 to do dzieła i chwal się efektami
jjohnyy5 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Orientujecie się tak mniej więcej oczywiście ile mi może pójść najpierw (autosolu metal) nastepnie na wykończenie (mothers i tutaj się zastanawiam czy 'Mag & Aluminum Polish' czy 'Billet Metal Polish') na 4 felgi? bo nie wiem ile zamawiać, bo są różne pojemności.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 18 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Orientujecie się tak mniej więcej oczywiście ile mi może pójść autosolu metal nastepnie na wykończenie mothersa na 4 felgi? bo nie wiem ile zamawiać, bo są różne pojemności.napisz jakie felgi czy cale czy tylko ranty
jjohnyy5 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Na pierwszy rzut pójdą letnie więc co za tym idzie polerka na całej części czołowej felgi.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 18 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 kup 2 małe tubki autosola i 1 mothersa powinno wystarczyć
jjohnyy5 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 No i fajnie. Dzięki. Masz może konkretny namiar na jakiegoś dystrybutora mothers-a bo jak patrze na necie to szału nie ma
Dystrybutor e36ace Opublikowano 19 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 pasty kupisz u partnerów forum
Rekomendowane odpowiedzi