markos Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam na podsufitce w grande punto mam nietypowe kropki koloru czerwonego i niczym nie chce zejść wygląda to jak krew ale czy krwią rzeczywiście jest nie wiem. Taki kupiony. Jutro dam foty to może coś podpowiecie prane ekstrakcyjnie 2x i wciągane nie chce więcej żeby się podsufitka nie odkleiła. Polecicie coś? A i to jest w okolicach tych rączek do trzymania przy każdej.
Administrator AreK Opublikowano 30 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Plamy po krwi są raczej brązowe.
markos Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jutro zapodam foty a może to po prostu jakaś pleśń ale w tym kolorze raczej by nie występowała.
Administrator AreK Opublikowano 30 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zrób zdjęcia bo teraz to troszkę jakby wróżenie z fusów. Próbowałeś w ogóle czymś to potraktować?
SzaKal Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Krew to raczej nie będzie, ponieważ ona bardzo łatwo i szybko schodzi, nawet zimną wodą .
Administrator AreK Opublikowano 30 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zimna woda plus obojętnie jaki detergenty.
Salwinek91 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dokładnie jak koledzy wyżej piszą. W wakacje prałem clio w którym na tylnej kanapie przewożono psa ze skaleczoną łapą na jakimś kocu a że przez koc przesiąkło to krew była na kanapie. Bardzo ładnie wszystko zeszło najpierw potraktowane wodą utlenioną i po paru minutach standard czyli prespray i ekstrakcja. Powodzenia
JerzyF Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja też z krwią nie miałem problemu przynajmniej na tekstylnych tapicerkach. Myłem tym płynem do alcantary Avel i zeszło od razu. Poza tym, plamy z krwi, jak słusznie wyżej kolega zaznaczył szybko ciemnieją. Jak są to wyraźne "kropki koloru czerwonego" , to czy ktoś przypadkiem jakimś markerem tam nie dziabnął?
markos Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Ok mam foty jak to wygląda. Nie miałem garażu wolnego teraz się zwolnił to spróbuje psiknąć woda utlenioną potem jakimś środkiem i wciągnę i zobacze co z tego wyjdzie.
timur Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 kolega a to aby na pewno krew? dziwne miejsce pod samym uchwytem-kiedyś miałem podobny przypadek i jak sie okazało klient sie przyznał ze eksplodowała mu cola podobne ślady zostaja tez po nadmiernym-obfitym praniu które nie zostały w porę osuszone i wchodzi pleśń(miałem taka poprawke po handlarzu autek który sam próbował prać zimą,podsufitka była zalana woda i nie usuniety nadmiar ,potem zamkniete szyby i wstawiony do nieogrzewanego garazu- ze niby sam wyschnie tyle ze koles pojechał na tydzień na narty a tapicerka zachodziła pleśnia)
swietlikk Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 To co na zdjęciach prawdopodobnie pleśń, mniej prawdopodobne rdza, lub coś innego, spróbuj kombinacją słabe apc, woda, szczoteczka, odessanie, ew powtórzyć kilka razy; mniejsze plamki winny zniknąć, te większe mogą pozostać. Spotkałem się z takimi plamkami w autach w których nigdy nie była prana podsufitka (choć to nie reguła), wiec albo to od wilgoci albo pies wie; nawet w firmowym dostawczaku te plamy goszczą.
bili20@o2.pl Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 według mnie to kupki much! Kiedyś rano wypuściłem muchę z samochodu, a na szybie kilka chwil później dostrzegłem tego koloru plamki
timur Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 według mnie to kupki much! Kiedyś rano wypuściłem muchę z samochodu, a na szybie kilka chwil później dostrzegłem tego koloru plamki
bili20@o2.pl Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 według mnie to kupki much! Kiedyś rano wypuściłem muchę z samochodu, a na szybie kilka chwil później dostrzegłem tego koloru plamki Ale serio! Kiedyś nawet obserwowałem muchy i naprawdę stawiają klocki na oknach i firankach
Administrator AreK Opublikowano 4 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 według mnie to kupki much! Kiedyś rano wypuściłem muchę z samochodu, a na szybie kilka chwil później dostrzegłem tego koloru plamki Ale serio! Kiedyś nawet obserwowałem muchy i naprawdę stawiają klocki na oknach i firankach Stawiają ale to nie ta bajka. Tak to nie wygląda.
JerzyF Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Haha Świetna teoria Ciekawe czy pojawią się jeszcze jakieś ciekawe hipotezy Według mnie, wychodzi coś z pod spodu właśnie - pleśń, rdza ... ale o pewność ciężko.
Rekomendowane odpowiedzi