_jedrek_ Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Jakie to ma znaczenie, ze rok temu byl Colli? ze nie byl aplikowany na zaden wosk tylko bezposrednio na niezbyt dokladnie oczyszczony lakier
damian Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Normalne tylko , że Sonax to nie wosk no chyba , że ja czegoś nie wiem. Nie wnikam w to, ale element po Briliant Shine Detailer zachowuje się jak po wosku, no może oprócz śliskość i dlatego auto się mniej brudzi.
Sparco Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Dziś pierwszy raz użyłem Sonaxa,ładnie po nim wygląda lakier ale nie podbija tak weet looku jak reloed ,sama aplikacja dużo łatwiejsza od car pro.
czarekcw Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Przeczytałem cały temat ale nie wiem czy aż tak dobrze. Otóż nie zauważyłem testu odnośnie do Megsa Ultimate Quik Detailer. Czy jest lepszy Sonax czy gorszy.
Draco Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Przeczytałem cały temat ale nie wiem czy aż tak dobrze. Otóż nie zauważyłem testu odnośnie do Megsa Ultimate Quik Detailer. Czy jest lepszy Sonax czy gorszy. No tak, 37 stron dyskusji i trudno wyciągnąć wnioski z przykładów koleżeństwa ... Ja na pewno Sonax'a przetestuję na moim czerwonym metaliku
kubik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Megsa Ultimate Quik Detailer Miałem,sprzedałem Nawet przy CG Pro Detailer słabo.
czarekcw Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Draco, same mi się wnioski nasunęły, że Sonax (podobno) robi niezłą robotę ale że mam na stanie Megs'a to warto się zapytać. kubik, gdy go kupowałem to człowiek miał mało wiedzy. W takim układzie zaopatrzę się w Sonaxa i zrobię próbę na "gołym" lakierze wraz z Megsem.
kubik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 czarekcw Megs nie jest zły,jest przeciętny w każdym aspekcie,no poza łatwością pracy
Altay Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 kubik, megs wcale nie jest taki słaby, u mnie na samochodzie bez żadnego wosku, po spryskaniu megsem przez 3 tygodnie miałem przyzwoite kropelki i odprowadzanie wody, na samym początku wręcz bardzo dobre Jestem na kupnie sonaxa, więc jak tylko dojdzie zrobię maskę 50/50
yacek _b Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Oczywiście że QD megs'a nie jest zły , ładny zapach , szybko odparowuje , zero problemów z docieraniem latem . Jednemu będzie odpowiadać innemu nie . Szał na sonaxa przypadł na okres , gdzie w większości przypadków ludziom " zimowe " woski padają i chcieliby przedłużyć ich żywot , OK to zrozumiałe . Ja osobiście wiosną i latem na pewno będę stosował swoje ulubione , ładnie ( dla mnie ) pachnące QD , gdzie bardziej stawiam na "look" niż trwałość .
Camel- Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Wiem już na pewno, że DG105 mniej przyciąga kurz od Sonaxa. O nie!
Tworek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Camel-, właśnie miałem o tym pisać, wczoraj Audi przeleciałem Sonaxem, dziś po pracy otwarłem garaż i się przyżeganłem !! Zgroza Gorzej jak po Colim i FK razem wziętym.
Moderator rychu Opublikowano 4 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Czyli już kropelki przestały być wyznacznikiem idealności QD Ach te zmiany trendów i mody. Teraz dział sprzedam zasypie lawina 5l baniaków Sonaxa
Yasiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 rychu, nie 5l tylko 4,85 bo te trochę ml już się wylało na auto
pLaYmAn Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Jeśli tak przyciąga kurz to faktycznie lipa Dobrze, że kupiłem tylko 1L
Siwy Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Ciekawe jak bedzie po polaczeniu z PNS skoro on mniej sie brudzi o DG 105
Borek123 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Yasiek, i 0,5l ja ukradłem, chyba, że drugą bańke masz .
Mirko Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Obiecane zdjęcie maski Seicento po 2 tygodniach w niesprzyjających warunkach (Citrus Bling vs. Sonax) - generalnie nie zauważyłem różnic w łapaniu brudu miedzy tymi QD (Sonax miał pecha i dostał mocniej ale linia podziału biegnie na szerokości logo /////). Sonax jest trwały i ładnie inguje, Citrus Bling inguje bardziej jak wosk pod nim i jego trwałość w porównaniu do rywala jest "wiosenno-letnia" ale moim zdaniem jest bardziej przyjazny dla użytkownika podczas aplikacji. Moje podsumowanie: - Citrus Bling jest także niedocenionym środkiem, a potrafi dużo, nie tylko jako QD (zresztą był test Evo, ale został w nim dodatkiem do szamponu i tak mu zostało ) - Sonax to Sonax i napisano o nim już wystarczająco wiele
canta8 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Wow.jakie piękne kropelki. Biorę Sonaxa!!!
Barman Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Moje spostrzeżenia tak jak u Tworka, sonax strasznie łapie kurz
kubik Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Moje spostrzeżenia tak jak u Tworka, sonax strasznie łapie kurz No i ch** bombki strzelił,choinki nie będzie
Burner Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Moje spostrzeżenia tak jak u Tworka, sonax strasznie łapie kurz Super... Dzisiaj kupiłem 2 litry... Jeszcze nie używałem, ale już teraz idę się przeprosić z Z Detailem
snap Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 reloada chyba nie uzywaliscie po 50 km mozna rysowac kwiatki na masce
Rekomendowane odpowiedzi