ForestPoland Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki. Poniżej zdjęcia: Link to comment Share on other sites More sharing options...
masa140 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Może farba się starła i trzeba pomalować ten element Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 ForestPoland, Który masz cliner ? bo jeżeli masz soft to tego nie ruszysz, może coś byś poradził z strongiem, ale pewnie i tak nie wiele zdziałasz, takie przebarwienia są bardzo trudne do usunięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestPoland Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 Mam takie coś: http://showcarshine.pl/263-colourlock-zestaw-do-pielegancji-skory-najwyzsza-jakosc-gratis-2-mikrofibry.html Ktoś mi powiedział, że te przebarwienia są od ludzkiej skóry - jak się wsiada w lecie w krótkich spodenkach. Ale wierzyć mi się nie chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LZ Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Masz cleaner w wersji soft, nie ma szans by to ruszyć. Musisz spróbować mocniejszym cleanerem do skóry ew. wypróbować metody niekonwencjonalne ale może się okazać, że i to nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor muzycom Posted January 17, 2013 Dystrybutor Report Share Posted January 17, 2013 Wątpię, aby Ci się to udało wyczyścić. Wygląda to jak ubytek w farbie, ale musiał byś wstawić większe powiększenie zdjęcia abym to stwierdził. Dziwne trochę jest miejsce w którym to powstało i sposób jaki na dole równomiernie się odcina. Najprościej będzie to dofarbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DS_Tomek Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki. Kiedyś spotkałem się z bardzo podobnym, jeśli nie identycznym uszkodzeniem skóry. Właścicielka samochodu wsiadła do niego w majtkach od kostiumu, z udami wysmarowanymi karotenowym olejkiem do opalania. Skończyło się na odtłuszczaniu i ponownej koloryzacji tych obszarów - nie było to zabrudzenie powierzchniowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2car Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Miałem podobny, ale nie na boczku, a na wysokości ud. To samo co napisał DS_Tomek. Klient miał jakiś krem, czy inną maź na nogach. Tapicerka nie była konserwowana i wchłonęła cały krem z ud wraz z brudem i potem. Całego zabrudzenia nie udało się doczyścić, ale duża część zeszła. Wtedy korzystałem z Furniture Clinic Ultra Clean z domieszką Alkohol Cleaner. Myślę, że środek z Lederzentrum Strong Clean też może zadziałać podobnie. Problem w tym, że do idealnego stanu chyba nie uda się już doprowadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts