ForestPoland Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki. Poniżej zdjęcia:
masa140 Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 Może farba się starła i trzeba pomalować ten element
SzaKal Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 ForestPoland, Który masz cliner ? bo jeżeli masz soft to tego nie ruszysz, może coś byś poradził z strongiem, ale pewnie i tak nie wiele zdziałasz, takie przebarwienia są bardzo trudne do usunięcia.
ForestPoland Posted January 11, 2013 Author Report Posted January 11, 2013 Mam takie coś: http://showcarshine.pl/263-colourlock-zestaw-do-pielegancji-skory-najwyzsza-jakosc-gratis-2-mikrofibry.html Ktoś mi powiedział, że te przebarwienia są od ludzkiej skóry - jak się wsiada w lecie w krótkich spodenkach. Ale wierzyć mi się nie chce.
LZ Posted January 11, 2013 Report Posted January 11, 2013 Masz cleaner w wersji soft, nie ma szans by to ruszyć. Musisz spróbować mocniejszym cleanerem do skóry ew. wypróbować metody niekonwencjonalne ale może się okazać, że i to nie pomoże.
Dystrybutor muzycom Posted January 17, 2013 Dystrybutor Report Posted January 17, 2013 Wątpię, aby Ci się to udało wyczyścić. Wygląda to jak ubytek w farbie, ale musiał byś wstawić większe powiększenie zdjęcia abym to stwierdził. Dziwne trochę jest miejsce w którym to powstało i sposób jaki na dole równomiernie się odcina. Najprościej będzie to dofarbować.
DS_Tomek Posted January 17, 2013 Report Posted January 17, 2013 Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki. Kiedyś spotkałem się z bardzo podobnym, jeśli nie identycznym uszkodzeniem skóry. Właścicielka samochodu wsiadła do niego w majtkach od kostiumu, z udami wysmarowanymi karotenowym olejkiem do opalania. Skończyło się na odtłuszczaniu i ponownej koloryzacji tych obszarów - nie było to zabrudzenie powierzchniowe.
2car Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Miałem podobny, ale nie na boczku, a na wysokości ud. To samo co napisał DS_Tomek. Klient miał jakiś krem, czy inną maź na nogach. Tapicerka nie była konserwowana i wchłonęła cały krem z ud wraz z brudem i potem. Całego zabrudzenia nie udało się doczyścić, ale duża część zeszła. Wtedy korzystałem z Furniture Clinic Ultra Clean z domieszką Alkohol Cleaner. Myślę, że środek z Lederzentrum Strong Clean też może zadziałać podobnie. Problem w tym, że do idealnego stanu chyba nie uda się już doprowadzić.
Recommended Posts