Jump to content

Odbarwienia na jasnej skórze - czym usunąć?

Recommended Posts

Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki. Poniżej zdjęcia:

WP_000125.jpg?psid=1

WP_000126.jpg?psid=1

WP_000124.jpg?psid=1

WP_000123.jpg?psid=1

ForestPoland, Który masz cliner ? bo jeżeli masz soft to tego nie ruszysz, może coś byś poradził z strongiem, ale pewnie i tak nie wiele zdziałasz, takie przebarwienia są bardzo trudne do usunięcia.

Masz cleaner w wersji soft, nie ma szans by to ruszyć. Musisz spróbować mocniejszym cleanerem do skóry ew. wypróbować metody niekonwencjonalne ale może się okazać, że i to nie pomoże.

• Dystrybutor

Wątpię, aby Ci się to udało wyczyścić.

Wygląda to jak ubytek w farbie, ale musiał byś wstawić większe powiększenie zdjęcia abym to stwierdził.

Dziwne trochę jest miejsce w którym to powstało i sposób jaki na dole równomiernie się odcina.

Najprościej będzie to dofarbować.

Witam. Zakupiłem produkt Colourlock - taką piankę ze szczotką i mleczko UV. Walczę z tym już chwilę ale nic nie daje:). Co to jest za odbarwienie w ogóle? Macie jakiś sposób na to? Jest to skóra w Audi, przebieg stosunkowo niewielki.

Kiedyś spotkałem się z bardzo podobnym, jeśli nie identycznym uszkodzeniem skóry.

Właścicielka samochodu wsiadła do niego w majtkach od kostiumu, z udami wysmarowanymi karotenowym olejkiem do opalania.

Skończyło się na odtłuszczaniu i ponownej koloryzacji tych obszarów - nie było to zabrudzenie powierzchniowe.

• 2 weeks later...

Miałem podobny, ale nie na boczku, a na wysokości ud. To samo co napisał DS_Tomek.

Klient miał jakiś krem, czy inną maź na nogach. Tapicerka nie była konserwowana i wchłonęła cały krem z ud wraz z brudem i potem.

Całego zabrudzenia nie udało się doczyścić, ale duża część zeszła. Wtedy korzystałem z Furniture Clinic Ultra Clean z domieszką Alkohol Cleaner. Myślę, że środek z Lederzentrum Strong Clean też może zadziałać podobnie.

Problem w tym, że do idealnego stanu chyba nie uda się już doprowadzić.