MM.MM Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam, dzięki Wojtkowi z all4auto miałem okazję przetestować ich nową aktywną pianę Shiny Garage Perfect Active Foam. Pianę porównywałem z Magifoam. W obu przypadkach 25ml na 1l ciepłej wody + 3 filce Pacjent Magi po kilku minutach. Lewa strona Magi prawa Perfect Active Foam, jak widać Magifoam dłużej utrzymuje się na lakierze. Koło po PAF A tu po opłukaniu myjką, jak widać daję rade Ostateczny efekt po Active Foam Podsumowując, gdyby dłużej leżała na lakierze to było było by idealnie. Co do domywania, nie mam żadnych zastrzeżeń, obydwie piany dały radę brudasowi Sorki za małą ilość zdjęć ale nie miał ich kto robić
MM.MM Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 damianTDCi, Nie miałem czasu aby wysechł bo zaczynało padać i musiałem skończyć mycie
tfelek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 i znów wyszło że Magifoam siedzi na lakierze dłużej..
MM.MM Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Ciężko będzie zrobić coś lepszego od Magi.
tfelek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Ciężko będzie zrobić coś lepszego od Magi. Przyjdzie kiedyś taki dzień...
all4auto Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dokładnie i możliwe, że już niedługo Bardzo dziękuje za test.
Carire Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 lepiej by było jakbyś zrobił test z niebieską magi a co do testu to czekamy na coś ala magi albo lepszego
tfelek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 lepiej by było jakbyś zrobił test z niebieską magi przyjdzie i taki dzień że sie porówna zwykła magi do niebieskiej Dokładnie i możliwe, że już niedługo
all4auto Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kamilgt, podczas mycia jej zapach jest neutralny, w opakowaniu wyraźnie czuć zasadę.
Fiodor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jeśli można dodać, to przydałby się podobny test Shiny Garage Perfect Active Foam z pianą z podobnego segmentu cenowego, bo Magi Foam jest dwukrotnie droższa.
Arkadin Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ładny teścik Widzę że na forum jest ktoś z mojej okolicy
all4auto Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Fiodor, dwukrotnie droższa ale pod względem domywania poziom ten sam jezeli nie wyższy, pracujemy nad stabilnoscia piany
M4ciek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 gdzieś czytałem (chyba to pisał Mariusz z SCS) że stopień utrzymywania się piany na aucie ma niewielki (jeśli żaden, poza wizualnym) wpływ na domywanie przez pianę
Tworek Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Test jak najbardziej OK Ale do ukazania wyników należało pokazać suche auto. Co do pian, osobiście utrzymywanie piany to tylko efekt dla oka, sam robię mieszankę NSF, który pięknie się pieni, ale dolewam jeszcze 30 ml Poseidona od VP, co pogarsza pienienie, ale domywa rewelacyjnie
MM.MM Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ale do ukazania wyników należało pokazać suche auto. Wiem, czas mnie gonił i nie było możliwości. tylko efekt dla oka Potwierdzam, ale miło by było gdyby poleżała i cieszyła oko
kaskra1 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Mi nie rusza....nawet delikatnego jak nattys red. Także
Czarek326 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 To chyba zakupie jak trochę funduszy skumuluje
Borek Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Ja traktuje ją jako mocniejszy zimowy prewash. Jest to jednak zasada i to widać w kontakcie z gołym alu więc musi ruszać woski, ale nie jakoś tragicznie - nie ma tak że po jednym uzyciu zaraz tafla. Używam teraz w sezonie zimowym jak jest tylko okazja 60ml/1L w Marolexie i taka proporcja pozwala umyć ostro zawalone auto lepiej niż proszek na bezdotyku.
kaskra1 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 To prawda jak szukasz czegos lagodniejszego to jest chyba fruit snow foam od shinygarage o ile sie nie myle.
Czarek326 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 No właśnie mailem pytać czym się różnią? Będę kładł Fk1000p i chciałbym żeby trochę poleżał a nie po pierwszym myciu zdziwienie... Wyszło by na to , że koledzy mieli racje że lepiej tempo kupić
kaskra1 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Podejrzewam że do codziennego użytku fruit snow na mniej brudne auto nada sie idealnie. Ale jeszcze nie uzywalem wiec pewnosci nie mam.
dawid92 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Ja używam fruit snow foam i jestem zadowolony. Na typowo zimowy brud leję 70ml/1lwody i świetnie domywa. Na mniejsze zabrudzenie 40ml/1l wody domywa podobnie jak NSF. Obydwa stężenia nie robią wrażenia na 476, fk i rejex
Rekomendowane odpowiedzi