Jump to content

Folia na lakierze

Altay

Recommended Posts

Niedługo mam się zająć pewnym bmw serii 5 e60, które niestety oklejone zostało białą folią ;) Wnęki pozostały czarne, jak i wszystkie zakamarki, mimo wszystko, jest co zdzierać. Przewertowałem forum i trudno znaleźć jakieś informacje :o Jak najlepiej postępować, żeby nic nie uszkodzić ? Opalarka powolutku i odklejać ? może macie swoje, bardziej skuteczne sposoby ;) Jak pozbyć się kleju, zwykły t&g remover wystarczy ? za pomoc z góry wielkie dzięki :good:

oklejane reklamami samochody zawsze oczyszczalem za pomoca opalarki w sposob jaki opisales a nad klejem pastwilem sie specjalnym plynem, denaturatem i nitro ale mysle ze t&g remover mozna zastosowac

Dzięki Panowie za pomoc :good: Zdarzało mi się odklejać reklamy, ale najbardziej boję się rwania się tej folii na drobne kawałki ;) W piątek zaczynam z robotą, zaopatrzę się w większą ilość jakiegoś t&g bo zostało mi 300ml prick'a :dontknow:

Dzięki Panowie za pomoc :good: Zdarzało mi się odklejać reklamy, ale najbardziej boję się rwania się tej folii na drobne kawałki ;) W piątek zaczynam z robotą, zaopatrzę się w większą ilość jakiegoś t&g bo zostało mi 300ml prick'a :dontknow:

Przyda się z pewnością :good:

Lakier ma iść do korekty?

Bo fibry po takie akcji praktycznie nie do użytku już :?

To ogólnie możesz popróbować szarymi ścierkami do podłóg(wbrew pozorom jako nowe,są dość delikatne :D ) ,jak nie będzie spustoszenie to spoko,a kosztują jednak ułamek ceny fibr.

Zaraz napiszę, wielkie dzięki za pomoc ;) Fibry już sobie uszykowałem, te "najdelikatniejsze na świecie" z show-car-shine :D

:good: trochę zabawy jest,jakaś rękawica,co by w rękę zbyt nie grzało i można lecieć ;)

Mam nadzieję, że całe auto uda mi się ogarnąć w dwa dni :o Napisałem już do Sebastiana z SNB co by w tej sytuacji polecił, jak już dorwę się do autka to umieszczę postępy z prac ;) jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc!

Jest specjalny żel do takich zastosowań, smarujesz folię , czekasz ileś czasu i schodzi bajka całymi płatami, znalazłem na szybko na alledrogo pod nazwą "Płyn do usuwania folii i kleju" ale drogo i nie potrzebujesz litra, może zapytaj w jakiejś agencji reklamowej bo ja tam się z tym pierwszy raz spotkałem.

W Lesznie na szybko znalazłem agencję reklamową chyba że 20 km masz właśnie do Leszna, na alledrogo jak wpisałem :usuwa naklejki" to też wyskoczyło trochę preparatów.

Ale może na początek spróbuj jak będzie szło, bo jak dobra folia i nie leżała długo na samochodzie to może ładnie zejść w jednym kawałku, jak słaba folia albo słońce ją mocno przypaliło to może schodzić po kawałku i wtedy dopiero chemią atakować by trzeba było