Lybex Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Mam mały problem, a mianowicie pojawił by się biały nalot na felgach który nie chce w żaden sposób zniknąć. Podpowiedzcie czym to można usunąć ?
Moderator krd Posted November 26, 2012 Moderator Report Posted November 26, 2012 A to nie jest po prostu widoczny podklad? Poprzecierana felga?
JM63 Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Wyglada jak łusczący się klar Ja mam problem na praktycznie nowych felgach vw, tylko to bardziej jakby osad czy co...
CesOne Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Mi wyskoczyło coś podobnego, tylko na środku felgi i najprawdopodobniej po użyciu marketowych preparatów do czyszczenia felg. Mo myciu nic nie widać tylko jak wyschną. IronX, glinowanie, czyszczenie nie dały rady. Chyba pozostanie tylko piaskowanie+malowanie
lukwawa Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Miałem to samo na tych samym wzorze felg po użyciu Attack'a Autolandu. Przebarwienia zeszły po kilku myciach i potraktowaniu felg cleanerem ściernym przed użyciem, wtedy chyba, Chemical Guys WheelGuard. Tak jak CesOne napisał taką "wysypkę" miałem tylko po marketowcach.
Lybex Posted November 26, 2012 Author Report Posted November 26, 2012 Dokładnie stało się to po użyciu marketowych preparatach do mycia felg
Tomek WRO Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Również zauważyłem u siebie na felgach biały nalot po częstym używaniu attacku z autolandu. To było dość dawno nawet, ok 3-4 lat temu. Czasem użyłem tego w obecnym aucie ale białe dalej zostało. Nie było to mocne na brud a lakier/klar chyba zeżarło
dzinkins Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Wielu chyba miało ten problem W 99% przypadków : wpadasz prosto z trasy na myjnię, Autoland na gorącą felgę i z 5-10min zanim zaczniemy myć i bida gotowa Wyjście jak koledzy pisali ale to może nie wystarczyć
SzaKal Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 Panowie po prostu używacie za mocnej chemii i odbarwia się klar, proponuję spróbować przepolerować felgę czymś ściernym, pamiętajmy że silne środki kwasowe nie używamy na rozgrzanych felgach i nie pozostawiamy do wyschnięcia ...
barteq161 Posted November 26, 2012 Report Posted November 26, 2012 U mnie tak samo bylo, po Sonaxie, FG500, i po sprawie
Recommended Posts