Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam mały problem, a mianowicie pojawił by się biały nalot na felgach który nie chce w żaden sposób zniknąć. Podpowiedzcie czym to można usunąć ?

2ecbfc7dd700d4a5m.jpg

• Moderator
Posted

A to nie jest po prostu widoczny podklad? Poprzecierana felga?

Posted

Wyglada jak łusczący się klar :idea:

Ja mam problem na praktycznie nowych felgach vw, tylko to bardziej jakby osad czy co... :dontknow:

Posted

Mi wyskoczyło coś podobnego, tylko na środku felgi i najprawdopodobniej po użyciu marketowych preparatów do czyszczenia felg.

Mo myciu nic nie widać tylko jak wyschną. IronX, glinowanie, czyszczenie nie dały rady. Chyba pozostanie tylko piaskowanie+malowanie :/

Posted

Miałem to samo na tych samym wzorze felg po użyciu Attack'a Autolandu. Przebarwienia zeszły po kilku myciach i potraktowaniu felg cleanerem ściernym przed użyciem, wtedy chyba, Chemical Guys WheelGuard.

Tak jak CesOne napisał taką "wysypkę" miałem tylko po marketowcach.

Posted

Również zauważyłem u siebie na felgach biały nalot po częstym używaniu attacku z autolandu. To było dość dawno nawet, ok 3-4 lat temu. Czasem użyłem tego w obecnym aucie ale białe dalej zostało. Nie było to mocne na brud a lakier/klar chyba zeżarło :x

Posted

Wielu chyba miało ten problem :/

W 99% przypadków : wpadasz prosto z trasy na myjnię, Autoland na gorącą felgę i z 5-10min zanim zaczniemy myć i bida gotowa :cry:

Wyjście jak koledzy pisali ale to może nie wystarczyć :?

Posted

Panowie po prostu używacie za mocnej chemii i odbarwia się klar, proponuję spróbować przepolerować felgę czymś ściernym, pamiętajmy że silne środki kwasowe nie używamy na rozgrzanych felgach i nie pozostawiamy do wyschnięcia ...