Lybex Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Mam mały problem, a mianowicie pojawił by się biały nalot na felgach który nie chce w żaden sposób zniknąć. Podpowiedzcie czym to można usunąć ?
Moderator krd Opublikowano 26 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 A to nie jest po prostu widoczny podklad? Poprzecierana felga?
JM63 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Wyglada jak łusczący się klar Ja mam problem na praktycznie nowych felgach vw, tylko to bardziej jakby osad czy co...
CesOne Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Mi wyskoczyło coś podobnego, tylko na środku felgi i najprawdopodobniej po użyciu marketowych preparatów do czyszczenia felg. Mo myciu nic nie widać tylko jak wyschną. IronX, glinowanie, czyszczenie nie dały rady. Chyba pozostanie tylko piaskowanie+malowanie
lukwawa Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Miałem to samo na tych samym wzorze felg po użyciu Attack'a Autolandu. Przebarwienia zeszły po kilku myciach i potraktowaniu felg cleanerem ściernym przed użyciem, wtedy chyba, Chemical Guys WheelGuard. Tak jak CesOne napisał taką "wysypkę" miałem tylko po marketowcach.
Lybex Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Dokładnie stało się to po użyciu marketowych preparatach do mycia felg
Tomek WRO Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Również zauważyłem u siebie na felgach biały nalot po częstym używaniu attacku z autolandu. To było dość dawno nawet, ok 3-4 lat temu. Czasem użyłem tego w obecnym aucie ale białe dalej zostało. Nie było to mocne na brud a lakier/klar chyba zeżarło
dzinkins Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Wielu chyba miało ten problem W 99% przypadków : wpadasz prosto z trasy na myjnię, Autoland na gorącą felgę i z 5-10min zanim zaczniemy myć i bida gotowa Wyjście jak koledzy pisali ale to może nie wystarczyć
SzaKal Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Panowie po prostu używacie za mocnej chemii i odbarwia się klar, proponuję spróbować przepolerować felgę czymś ściernym, pamiętajmy że silne środki kwasowe nie używamy na rozgrzanych felgach i nie pozostawiamy do wyschnięcia ...
barteq161 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 U mnie tak samo bylo, po Sonaxie, FG500, i po sprawie
Rekomendowane odpowiedzi