M4ciek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 jak na moje to za dużo pasty... stąd problemy z wypracowaniem
SzaKal Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 The Shade, Pasty typu finish nie da się praktycznie wypracować do końca, a co dopiero menzerne 4000, pracujesz tak długo aż nie ma hologramów
The Shade Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Witam! Mam taki przypadek, przyjechała do mnie Skoda Felicia szwagierki, lakier wygląda jak na zdjęciu. Od razu wziąłem futro + menzerna 500. Futro i pady barwią mi na kolor lakieru, czy to normalne? Pozdro
The Shade Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Tak wygląda maska po 2h walki pozapychało mi 3 pady i 1 futro. Mam jeszcze takie pytanie: Jak jadę średnim zestawem czyli pomarańczowa gąbka od Lare i menzerna 2500 to na początku pasta ładnie się rozprowadza a po chwili maszyna zaczyna wyć, lakier się bardzo mocno nagrzewa, pasta zastyga i się roluje. Próbowałem zwiększać prędkość, zmniejszać, zmniejszać docisk spryskiwać wodą i za bardzo nic nie pomaga. Czemu się tak dzieje? Da się jakoś temu przeciwdziałać ?
The Shade Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 No zlituj się ktoś i napisz czy spotkaliście się z takim problemem? chodzi o to że (u mnie tak się dzieje przy pomarańczowym padzie od lare i menzernie 2500 ) polerka zaczyna skakać tak, że nie idzie robić normalnych przejazdów a jak się maszynę dociśnie to lakier bardzo się grzeje a pasta się roluje i wyskakuje spod pada.
radekn Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Sam spotykam się z takim problemem na twardym padzie, ale napisz jeszcze - na jakiej wielkości obszarze pracujesz?
The Shade Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Takim jak zaleca się do polerki, czyli kwadrat 40x40 cm oczywiście nie latam z linijką, raz zmierzyłem a teraz orientacyjnie.
Swoop Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Tak wygląda maska po 2h walki pozapychało mi 3 pady i 1 futro. pomarańczowa gąbka od Lare i menzerna 2500 to na początku pasta ładnie się rozprowadza a po chwili maszyna zaczyna wyć, lakier się bardzo mocno nagrzewa, pasta zastyga i się roluje IMO to za dużo pasty dajesz
M4ciek Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 za dużo pasty, tak jak Paweł napisał... a może - to co mi pierwsze przyszło na myśl - trafiłeś na "sticky paint"? spróbuj dorzucić troszkę tłustszej, finishowej pasty
g.pajak Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 IMO to za dużo pasty dajesz za dużo pasty, tak jak Paweł napisał +1, tak jak przedmówcy napisali, ale dodatkowo jak na moje, może być jeszcze do tego zapchany pad - nie wchłaniający ewentualnego nadmiaru pasty i cząsteczek ciętego lakieru. Ja co kilka przejazdów płuczę pada bieżącą wodą i "wiruję" na najwyższych obrotach polerki przez ok 1-2 minuty. We wiadrze oczywiście... Naprawdę ułatwia to życie, spróbuj
The Shade Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 dziękuję za porady na pewno spróbuję
The Shade Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Witam serdecznie! Ostatnio kupiłem w showcarshine "CAR PRO ORANGE PEEL REMOVAL PAD - DENIM 135MM" po 2,5h walki z pomarańczową skórką udało mi się osiągnąć taki efekt. Czy da się wyciągnąć coś z tego więcej ? pad po tym zabiegu i 1 praniu wygląda tak
bienek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Zobacz miernikiem ile masz lakieru to się dowiesz czy możesz jeszcze się bawić w zdzieranie mory czy będzie już to niebezpieczne. Teoretycznie da się zrobić lustro a tutaj tego nie widać chciaż zbyt dużej mory już nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi