Jump to content

Naklejka z numerem rejestracyjnym na szybie

PiotrekP

Recommended Posts

Jak pisałem w dziale "luźne rozmowy" ukradziono mi tablice rejestracyjne :zly: ... Teraz muszę wyrobić nowe i wiążę się to z zerwaniem starej i naklejeniem nowej nalepki na przedniej szybie. Problem jest tylko taki, że bladego pojęcia nie mam jak zerwać "starą" (czyli naklejoną jakieś 2 msc temu...) żeby nie uszkodzić i nie porysować wszystkiego dookoła. Wiem, że bardzo mocno trzymają się szyby. Czy mógłby mi ktoś poradzić jak można ją łatwo zerwać?

PiotrekP, podjedź do pierwszego lepszego zakładu, który zjamuje się wymianą szyb. Zdejmą Ci ją w minute za 2 piwa :) Na życzenie zrobią to tak, że będziesz mógł nakleić jeszcze raz ;)

Samemu z opalarką też nie będzie problemu ;)

Ale żeby nowe rejestracje to pierwsze słyszę :o:o:o

Koledzy nie trzeba nowych numerów. Przynajmniej w wwy.

Wujkowi ukradli obie pod blokiem poszedł na policje i mu powiedzieli że zgłoszenie przyjmą ale nie musi nowych numerów tylko duplikat tablic. W urzędzie miasta na tablicach jak i w dowodzie wymieniają naklejki z kodami i to wszystko.

można mieć stare tablice tzn duplikat, ale przy każdej kontroli będę się tłumaczył, że to mi je ukradli, a nie ja jestem złodziejem, bo są już w rejestrze kradzionych tablic. Poza tym nie wiem ile jeszcze razy ten koleś je użyje do kradzieży paliwa i później się będę tłumaczył :zly:

[ Dodano: 20 Listopad 2012, 23:10 ]

Dzięki za pomoc, trochę będe musiał powalczyć

Wg. mnie powinien być obowiązek przyznawania nowych numerów w wypadku kradzieży.

A przy okazji, czy ktoś z Was wie jak wygląda taki temat kiedy ktoś chce sobie zmienić numery na nowe bez specjalnego powodu? Da się to zrobić standardową procedurą?

Nie mając dostępu do suszarki, kiedyś poradziłem sobie z tym żyletką.

Też dała radę, ale jest to sposób bardziej czasochłonny.

A nie jest tak, że i nowy dowód trzeba będzie wyrabiać?