PiotrekP Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Jak pisałem w dziale "luźne rozmowy" ukradziono mi tablice rejestracyjne ... Teraz muszę wyrobić nowe i wiążę się to z zerwaniem starej i naklejeniem nowej nalepki na przedniej szybie. Problem jest tylko taki, że bladego pojęcia nie mam jak zerwać "starą" (czyli naklejoną jakieś 2 msc temu...) żeby nie uszkodzić i nie porysować wszystkiego dookoła. Wiem, że bardzo mocno trzymają się szyby. Czy mógłby mi ktoś poradzić jak można ją łatwo zerwać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
proximo Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 podgrzac + karta platikowa resztki tar removerem itp lub denaturatem Link to comment Share on other sites More sharing options...
grabek246 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 PiotrekP, jak kolega powyzej, dobry jest również zmywacz do paznokci Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 PiotrekP, a po co wymieniać naklejkę, skoro numery będą takie same? czy przy kradzieży trzeba nowe numery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator psemo Posted November 20, 2012 Moderator Report Share Posted November 20, 2012 rickson, Muszą być nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 PiotrekP, podjedź do pierwszego lepszego zakładu, który zjamuje się wymianą szyb. Zdejmą Ci ją w minute za 2 piwa Na życzenie zrobią to tak, że będziesz mógł nakleić jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 PiotrekP, podjedź do pierwszego lepszego zakładu, który zjamuje się wymianą szyb. Zdejmą Ci ją w minute za 2 piwa Na życzenie zrobią to tak, że będziesz mógł nakleić jeszcze raz Samemu z opalarką też nie będzie problemu Ale żeby nowe rejestracje to pierwsze słyszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciosz Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Jak jedziesz od siebie to za Agro-Biznesem w lewo i masz tam zaklad szklarski, zagadasz z chłopakami na hali to Ci zrobią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Ja ostatnio zdrapywałem, najpierw zwykła suszarka i zdrapać np. kartą potem resztki rozpuszczalnik + ścierka i śladu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salwinek91 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Koledzy nie trzeba nowych numerów. Przynajmniej w wwy. Wujkowi ukradli obie pod blokiem poszedł na policje i mu powiedzieli że zgłoszenie przyjmą ale nie musi nowych numerów tylko duplikat tablic. W urzędzie miasta na tablicach jak i w dowodzie wymieniają naklejki z kodami i to wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Nożyk sztorcowy. Naklejka zerwana w 20sec. Potem tar remover i śladu nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tworek Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 PiotrekP, od strony zew. zacznij nagrzewać naklejkę, zwykłą suszarką do włosów, pod paznokciem powinna cała zejść bez problemu, na koniec tar remover i z głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekP Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 można mieć stare tablice tzn duplikat, ale przy każdej kontroli będę się tłumaczył, że to mi je ukradli, a nie ja jestem złodziejem, bo są już w rejestrze kradzionych tablic. Poza tym nie wiem ile jeszcze razy ten koleś je użyje do kradzieży paliwa i później się będę tłumaczył [ Dodano: 20 Listopad 2012, 23:10 ] Dzięki za pomoc, trochę będe musiał powalczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Patent mojej żonki - gorący nawiew na przednią szybę na postoju, przez około 10 min i schodzi pod paznokciem (damskim ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR54321 Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Wg. mnie powinien być obowiązek przyznawania nowych numerów w wypadku kradzieży. A przy okazji, czy ktoś z Was wie jak wygląda taki temat kiedy ktoś chce sobie zmienić numery na nowe bez specjalnego powodu? Da się to zrobić standardową procedurą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuraś Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 oczywiście płacisz za blachy a w dowodzie jak się nie mylę jest adnotacja z nowymi nr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mw555 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Nie mając dostępu do suszarki, kiedyś poradziłem sobie z tym żyletką. Też dała radę, ale jest to sposób bardziej czasochłonny. A nie jest tak, że i nowy dowód trzeba będzie wyrabiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts