PiotrekP Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Jak pisałem w dziale "luźne rozmowy" ukradziono mi tablice rejestracyjne ... Teraz muszę wyrobić nowe i wiążę się to z zerwaniem starej i naklejeniem nowej nalepki na przedniej szybie. Problem jest tylko taki, że bladego pojęcia nie mam jak zerwać "starą" (czyli naklejoną jakieś 2 msc temu...) żeby nie uszkodzić i nie porysować wszystkiego dookoła. Wiem, że bardzo mocno trzymają się szyby. Czy mógłby mi ktoś poradzić jak można ją łatwo zerwać?
proximo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 podgrzac + karta platikowa resztki tar removerem itp lub denaturatem
grabek246 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 PiotrekP, jak kolega powyzej, dobry jest również zmywacz do paznokci
rickson Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 PiotrekP, a po co wymieniać naklejkę, skoro numery będą takie same? czy przy kradzieży trzeba nowe numery?
Moderator psemo Opublikowano 20 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 rickson, Muszą być nowe
cash Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 PiotrekP, podjedź do pierwszego lepszego zakładu, który zjamuje się wymianą szyb. Zdejmą Ci ją w minute za 2 piwa Na życzenie zrobią to tak, że będziesz mógł nakleić jeszcze raz
dzinkins Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 PiotrekP, podjedź do pierwszego lepszego zakładu, który zjamuje się wymianą szyb. Zdejmą Ci ją w minute za 2 piwa Na życzenie zrobią to tak, że będziesz mógł nakleić jeszcze raz Samemu z opalarką też nie będzie problemu Ale żeby nowe rejestracje to pierwsze słyszę
Piciosz Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Jak jedziesz od siebie to za Agro-Biznesem w lewo i masz tam zaklad szklarski, zagadasz z chłopakami na hali to Ci zrobią.
rev Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja ostatnio zdrapywałem, najpierw zwykła suszarka i zdrapać np. kartą potem resztki rozpuszczalnik + ścierka i śladu nie ma
Salwinek91 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Koledzy nie trzeba nowych numerów. Przynajmniej w wwy. Wujkowi ukradli obie pod blokiem poszedł na policje i mu powiedzieli że zgłoszenie przyjmą ale nie musi nowych numerów tylko duplikat tablic. W urzędzie miasta na tablicach jak i w dowodzie wymieniają naklejki z kodami i to wszystko.
Marco Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Nożyk sztorcowy. Naklejka zerwana w 20sec. Potem tar remover i śladu nie ma.
Tworek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 PiotrekP, od strony zew. zacznij nagrzewać naklejkę, zwykłą suszarką do włosów, pod paznokciem powinna cała zejść bez problemu, na koniec tar remover i z głowy.
PiotrekP Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 można mieć stare tablice tzn duplikat, ale przy każdej kontroli będę się tłumaczył, że to mi je ukradli, a nie ja jestem złodziejem, bo są już w rejestrze kradzionych tablic. Poza tym nie wiem ile jeszcze razy ten koleś je użyje do kradzieży paliwa i później się będę tłumaczył [ Dodano: 20 Listopad 2012, 23:10 ] Dzięki za pomoc, trochę będe musiał powalczyć
zgred Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Patent mojej żonki - gorący nawiew na przednią szybę na postoju, przez około 10 min i schodzi pod paznokciem (damskim )
KR54321 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Wg. mnie powinien być obowiązek przyznawania nowych numerów w wypadku kradzieży. A przy okazji, czy ktoś z Was wie jak wygląda taki temat kiedy ktoś chce sobie zmienić numery na nowe bez specjalnego powodu? Da się to zrobić standardową procedurą?
kuraś Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 oczywiście płacisz za blachy a w dowodzie jak się nie mylę jest adnotacja z nowymi nr
mw555 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Nie mając dostępu do suszarki, kiedyś poradziłem sobie z tym żyletką. Też dała radę, ale jest to sposób bardziej czasochłonny. A nie jest tak, że i nowy dowód trzeba będzie wyrabiać?
Rekomendowane odpowiedzi