Skocz do zawartości

Starcie trzech zimowych gigantów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na odwrót, RG po stronie kierowcy.
Ok, już zakumałem ;) Wszystko przez to, że kubik testuje w tym samym temacie, a On ma położone odwrotnie :)

Przepraszam,zachciało mi się zobaczyć jak to jest być mieszaczem :mrgreen:

Jutro robię komisyjne mycie :-]

Pamiętam jak zachowywała się 55tka efekt siadł dość szybko,tylko wodę wzorowo zrzucał jeszcze 3msc :kox::-]

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
mimo że 4x4 odpycha wodę powoli robi to bardzo ładnie, jeśli wytrzyma ponad miesiąc kładę go na całe auto, po myciu nie trzeba wycierać
Hmm... miesięczny RG55 duuuużo lepiej odpycha wodę niż ten Twój tygodniowy 4x4 z praktycznie zerowym przebiegiem :dontknow::idea:
Opublikowano

RG55 jest woskiem naturalnym, a 4x4 to patelnia więc pewnie z tego powodu inaczej odprowadzają wodę, mi tam się podoba

a tak wyglądają poranne kropelki po nocnym deszczu

krople.jpg

Opublikowano

Jak w ramach testu położyłem u siebie POORBOY’S WORLD Polish with Sealant (AIO) to myślałem, że to była strata czasu, ale odprowadzanie wody wzorowe, idealnie suchy samochód :-] To może być duża zaleta RG. Kropelki są fajne, ale trzeba wycierać.

Opublikowano

No to mój filmik po tygodniu jazdy w deszczu i błocie i z tego co wiem 2razy myciu proszkiem :/

Na filmie Mycie tylko pianą aktywną ,więc bez łał ale widać ;)

Opublikowano

Wiem :/

Tylko to stanowisko było wolne na takie zabawy a ma światło tylko nad i to dość wysoko :?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako,że minęły 3tygodnie od nałożenia myślę,że wypadałoby strzelić aktualizację.

Na brudnym samochodzie w deszczu krople praktycznie nie do odróżnienia.

A tu po myciu z pianką STJARNAGLOSS KOKOSNOT PH NEUTRAL SNOW FOAM,potem rękawica carpro i zymol autowash.

Jak już malkolm zauważył nie mam łał kropelek w przypadku RG,ale maska została praktycznie sucha :-]

Oglądać na 480,bo kręcone pianownicą :kox:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Malkom,jak tam żyją woski u Ciebie?

Ja teraz w weekend zrobię test,czy jeszcze żyje co ? :o

Opublikowano

ja myłem dwa tygodnie temu i bardzo dobrze się miały, postaram się umyć przed świętami i zrobić filmik, z ostatniego mycia nawet mam ale nie ma sensu wstawiać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio strzeliłem cały samochód field glazem więc już chyba nie będzie wiarygodny test...

Kupiłem i musiałem przetestować :dontknow:

Opublikowano
4x4 nadal tam jest, ładnie odprowadza wodę tyle że powoli , a kropelek nigdy nie robił

Dokładnie u mnie mimo wzmocnienia ostatnio Field Glaze-m widać inne zachowania i RG sobie powoli zrzuca wodę i suma sumarum efekt ten sam :dontknow:

Opublikowano

malkolm napisał/a:

4x4 nadal tam jest,[...] a kropelek nigdy nie robił

hmmm

zlej to z węża a zobaczysz że kropelek nie będzie