Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Wczoraj myjąc auto stwierdziłem, że przy okazji nakręcę film jak pracuje pianownica TECHNIC

dane techniczne:

Myjka Karcher K720MX (niestety już nie produkowana, obecnie w sprzedaży o podobnych parametrach jest 7.710)

Pianownica TECHNIC

Piana "K2 ACTIVE FOAM", stężenie 1:5

No i najważniejsze - wynik ;) polecam oglądać w HD

Posted

"Umieszczanie filmu na stronach zostało wyłączone na żądanie. Obejrzyj w YouTube" - to po co wrzucać film skoro się go blokuje? :dontknow::o

Posted

nic nie zmieniałem, jest ustawiony na ogólnie dostępny, patrzę teraz i normalnie działa przez forum. Może to coś u Ciebie ?? :o

• Moderator
Posted

U mnie to samo co u Swoopa :dontknow:

Ale piana na aucie super - pianownica daje radę :good:

Posted

hmmm piana piękna , tylko 1:5 to 200ml piany na litr roztworu

ile roztworu wychodzi na autko typu wieksze kombi,suv????

marolex pianujacy to fajna sprawa ale przy np iveco lapki bola /choc jest ekonomcznie/, a podawanie chemi w karcherze to pomylka

Posted
hmmm piana piękna

Dobrze by bylo zeby miala jeszcze inne zalety ;)

marolex pianujacy to fajna sprawa ale przy np iveco lapki bola /choc jest ekonomcznie/, a podawanie chemi w karcherze to pomylka

Sa dwa wyjscia : albo wiekszy opryskiwacz albo doprowadzenie powietrza z np malego kompresora.

Przy pianownicy procz ekonomi masz pewnosc ze wiesz co masz na samochodzie ( i Ty to regulujesz)poza ladnym sniegiem :-]

Przy lancy raczej nie ma takiej mozliwosci-za wiele zmiennych.Najczesciej masz roztwor tak silny ze z brudem "zje" wszystko albo ladny sniezek ktory jest tylko ladny :song:

Posted
hmmm piana piękna , tylko 1:5 to 200ml piany na litr roztworu

ile roztworu wychodzi na autko typu wieksze kombi,suv????

na większego SUVa około 1l roztworu

wwiecha, piana piękna, a jak z domywaniem, daje radę K2 ?
Dobrze by bylo zeby miala jeszcze inne zalety

Jako prewash wg mnie sprawdza się bardzo dobrze, bo ma PH prawie neutralne i nie powinna naruszać wosku. Ale jak to mówią coś za coś - całego mycia tym nie zrobisz ;)

panek napisał/a:

Sa dwa wyjscia : albo wiekszy opryskiwacz albo doprowadzenie powietrza z np malego kompresora.

Dlatego na rynku są takie urządzenia:

http://allegro.pl/pianownica-wytwornica ... 92612.html

• 4 months later...