Jump to content

Koch-Chemie Refresh Cocpit Care

Recommended Posts

Test sponsorowany przez

Untitled1.jpg

Kolejnym produktem, który otrzymaliśmy do testów jest Koch-Chemie Refresh Cocpit Care.

Kolor standardowy dla dressingów czyli biały, konsystencja płynna, co tu już mi się podobało a nie tak jak w przypadku szamponu, zapach słodki, przy aplikacji wyczuwalny :good:

Do porównania na plastikach Hondy Civic stanął razem z Chemical Guys Natural Shine Dressing i Car Pro PERL rozcieńczony 1:3.

Przed aplikacją:

20120930555.jpg

I kilka zdjęć po:

20120930556.jpg

20120930557.jpg

20120930558.jpg

20120930560.jpg

Ważnym czynnikiem przy wyborze dressingu jest to, jak działa na niego deszcz, czy powstają mazy, zacieki itp., dlatego zrobiłem 50/50 na boczku i czekam na opady:

20120930562.jpg

Jak widać Refresh Cocpit Care ładnie przyciemnił i odżywił plastik, nie jest świecący ani tłusty. Jest bardzo wydajny. Zobaczymy jak z trwałością. Jeśli po raz kolejny nie dogadam się z CG Natural Shine to na pewno kupię produkt Koch Chemie 8-)

Będę wrzucał aktualizacje co tydzień ;)

Jeśli ktoś chciałby przetestować produkt to mogę podrzucić na spot, podobnie z szamponem ;) Warunkiem jest napisanie kilku słów w odpowiednim temacie ;)

• 4 weeks later...

Kurzu nie przyciągał jakoś mocno, w ogóle nie był tłusty.

Podczas testu zaobserwowałem, że jest to chyba bardziej QD do plastików (w nazwie Refresh :o :o), bo jedna warstwa stosunkowo szybko zniknęła :idea:

po tym czasie jak zniknął zakończyłem test i wrzuciłem na całą deske PA Sensitive Venus :)