carquality Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 @carquality: skoro skończyłeś wnętrze to już z góry zapytam - jak poszło odpinanie i zapinanie legendarnych poduszkowych kostek pod fotelami? nie obsrało błędami po operacjach? pozdr Tak jak i przy silniku tak i każda wtyczka z Air Bag była psikana preparatem kontakt i zero problemów. Pierwszy raz 2 lata temu miałem taki problem, teraz już się nauczyłem, że raz na rok psik psik i gitara Na całe szczęście fabrycznie nie mam maty w siedzeniu pasażera, a z tym to zazwyczaj są jaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 jak poszło odpinanie i zapinanie legendarnych poduszkowych kostek pod fotelami? nie obsrało błędami po operacjach? wcześniej odpinasz aku i nie powinno być problemów z komputerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 jak poszło odpinanie i zapinanie legendarnych poduszkowych kostek pod fotelami? nie obsrało błędami po operacjach? wcześniej odpinasz aku i nie powinno być problemów z komputerem To to ja wiem, pytałem w kontekście samego Stilo, bo prawie każdy, kto ma to auto przerabił/przerabia/przerobi problem z Airbag Failure'em na kostce i/lub z matą - stąd pytałem, jak po rozpięciu i ponownym zapięciu. Sam odkąd pozbyłem się tej usterki, staram się mało ruszać te kostki, chuchać dmuchać i tak jak w tym temacie, przelecieć czasem czymś na styki... /edit: i nie chcę zaśmiecać tematu właścicielowi, więc sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 No niestety taka prawda co do felernych wtyczek w stilo, często mam klientów (hobbistycznie zajmuje się diagnostyką) z takimi właśnie problemami w Fiacie Stilo. Dziś niestety ciągu dalszego nie będzie, bo zdjęć jest 180, a net po mały przesyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Zdjęcia się załadowały to jedziemy z tym koksem Wnętrze Środki użyte: TERSUS PR 102 Ultra Prespray KARCHER 519 APC Daisy Autoland do kokpitu KARCHER SE4001 Pędzelki Tak się prezentowało wnętrze przed czyszczeniem: No to teraz wykręcamy co się da i będzie wydmuszka, nic ino klatkę wstawić lecz koni trochę za mało więc wracamy do rzeczywistości i czyścimy. Podczas rozkręcania zdjęć nie robiłem, bo trzeba było skupić się na to gdzie jaka śrubka jest, co by potem wszystko do kupy poskręcać Tak wygląda wnętrze po rozkręceniu tyłu A to brud we wnękach pomiędzy błotnikami Tragedii nie ma jeżeli chodzi o syf po wyciągnięciu tapicerki, ale za to tapicerka i podsufitka to istna masakra Jasne plastiki nie wyglądają lepiej No to zaczynamy od plastików. Dwa wiadra, w jednym czysta woda, w drugim woda z płynem no i oczywiście pędzelek Jedno gotowe, jeszcze trochę zostało. Więc aparat na bok i pucujemy... Teraz odkurzanie tego syfu... Po odkurzane i wyprane. Od razu lepiej. Wyszło całkiem nieźle. Ale nie ma chwili wytchnienia, czyścimy dalej. To teraz pokrywa bagażnika I miejsce na koło zapasowe też wyczyszczone No to teraz zestaw naprawczy i pędzelek Jeszcze tylko narzędzia Elegancko To kończymy składanie bagażnika Suszenie pasów No i już powoli wnętrze zaczyna jakoś wyglądać Niestety nie mam więcej zdjęć jeżeli chodzi o składanie wnętrza, tylko efekt końcowy Ale zanim pokaże efekt końcowy, to jeszcze mała relacja z prac do których przystąpiłem podczas ściągania tylnego zderzaka. NADKOLA I ZDERZAK TYŁ Użyto: APC Daisy Pędzelki Benzynę ekstrakcyjną Karchera K2.100 Musze zdjąć tylny zderzak więc jest pretekst do małego czyszczenia Materiałowe nadkola Zdejmujemy do czyszczenia Pod nadkolem bez tragedii. Druga strona też w takim samym stanie. Spinki biorą kąpiel No i po ściągnięciu zderzaka O i pasażer na gapę, a raczej tylko jego domek. Biedak zostawił domek, poszedł pewnie na zakupy do żabki i się zgubił Może uczcimy to minutą ciszy Dobra koniec smutku, robota czeka. No to czyścimy... Jest GIT To teraz nadkola Druga strona. Spinki wymyte, więc składamy I zdjęcia na gotowo. Szkoda tylko, że efekt będzie na chwile Kto takie nadkola ma wie, o czym pisze. No i zdjęcia dla wytrwałych czyli auto w całości. Głównie skupiłem się na wnętrzu robiąc zdjęcia. Lecz i z zewnątrz kilka jest I to by było na tyle dziś. Wiem, że pranie wyszło mi średnio, najlepiej wyszła podsufitka z czego jestem najbardziej dumny, ponieważ strach był, że może coś nie wyjść, a jest na prawdę ekstra. Zdjęcia nie oddają stanu faktycznego. Pierwszy raz używałem odkurzacza piorącego, ale praktyka czyni mistrza, więc myślę, że następnym razem będzie lepiej jeżeli chodzi o fotele przednie. Z tylnych jestem w 90% zadowolony, po za plamą którą nic nie chciało ruszyć. Tak samo pasy czyściłem, ale jest miejsce gdzie jest ślad po gumie do żucia którego nie umiem usunąć. Jeżeli chodzi o jakieś niedociągnięcia które wpadły Wam w oczy to śmiało można mi je wytykać, bo możliwe, że coś pominąłem. Tak samo chętnie wysłucham wskazówek każdego z Was. Proszę o wyrozumiałość jeżeli chodzi o końcowe foty, niestety robiłem je kilka dni po skończonym czyszczeniu wnętrza i co nie co się już lekko przybrudziło i zakurzyło. Niestety nie użyłem żadnej ekstra chemii wiec jest jak jest. Ale jest lepiej niż było i to o wiele lepiej, nie ma teraz wstydu przewozić pasażerów. Sam się sobie dziwie, że 2 lata czekałem na takie czyszczenie, zamiast od razu dać do wyczyszczenia wnętrza po zakupie ( ten syf to pamiątka po wcześniejszej właścicielce). Ale za to jaka satysfakcja po samodzielnym ogarnięciu wszystkiego Dziękuje za uwagę i pozdrawiam PS. Już prawie 1, a na 6 do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Pozytywne zakręcenie, fajnie porozkręcałeś poczyściłeś, wyszło elegancko Ale gumowe dywaniki na zdjęciach finałowych są jak strzał w kolano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ale gumowe dywaniki na zdjęciach finałowych są jak strzał w kolano No niestety, zbliża się ich koniec, a przecież bez dywaników nie będę jeździć. Zakupiłem ostatnio oryginalne dywaniki, ale jak dla mnie tandeta. Więc sprzedałem i założyłem stare, obecnie poszukuje porządnych dywaników które będą idealnie dopasowane. Dodam też, że dywaniki były czyszczone, lecz zdjęcia końcowe były robione kilka dni po całym tym czyszczeniu i niestety się już zbrudziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Z racji co raz chłodniejszych dni, dziś wyczyściłem zimowy komplet kół który zakupiłem miesiąc temu, 16 calowe alu. I w ten weekend czas przygotować lakier do zimy, może jakieś foty zrobię, ale to się okaże w praniu. Marzy mi się pełna korekta lakieru, ale to chyba dopiero na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Było małe odświeżenie samochodu na koniec roku z aparatem więc czas na odświeżenie tematu. Samochód z zewnątrz nie był jakoś strasznie brudny lecz ciekawość jak się trzyma FK1000 po równym miesiącu od nałożenia przeważyła i pojechałem na bezdotykową myjnie. Jakieś kropelki tam są. Z racji, że auto opłukane, a nie wszędzie domyte stwierdziłem, że cza jechać na garaż i porządnie domyć na 2 wiadra. Więc do roboty, lecz z tej operacji, nie mam zbyt wiele zdjęć, po za foto miejsc gdzie znajdują się listwy dachowe które prosiły się o nowy lakier. Ściągamy, a tam... ... DRUD Więc nie ma co pędzel w dłoń i jazda. Tylko czym tu się wspomóc by nie osłabić wosku. Zdecydowałem się na APC Daisy w małej ilości. Coś tam się spieniło, ale najważniejsze że puściło. Z zrobionych zdjęć jeżeli chodzi o mycie to by było na tyle, uwieczniłem jeszcze kropelki na dachu po opłukaniu do oceny fachowcom, dodam, ze FK1000 ma równy miesiąc i były kładzione 2 warstwy. I jeszcze foto szyb po tygodniowej NW. Następnie auto zostało osuszone i zabrałem się za wnętrze, lecz tu też nie było zbytnio co robić, po za powierzchownym przetarciem plastików oraz odkurzaniem. Zdjęć brak po za moim nowym nabytkiem czyli bardzo rzadką kierownicą którą nieźle się naszukałem. Więc czas na chwalenie się I fajrant. Nie pozostało mi już nic innego jak wstawieniem jeszcze kilku zdjęć samochodu w całości. Dodam tylko, że jest to setup zimowy (brzydal) na 16 calowych felgach, bez nakładek progowych które brudzą spodnie mojej narzeczonej Paskudna rysa na tylnej klapie, jakby dorwał tego co mi to zrobił to bym ręce połamał W tym roku cza będzie coś z tym zrobić. Foto robione dzień po czyszczeniu więc auto lekko zakurzone ponieważ jak widać podziemia nie grzeszą czystością Ps. Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze się nie nauczyłem obsługi tego skomplikowanego aparatu (lustrzanka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Patrzę, że całkiem wypaśna wersja tego Fiaciora... Paskudna rysa na tylnej klapie, jakby dorwał tego co mi to zrobił to bym ręce połamał W tym roku cza będzie coś z tym zrobić. kupujesz zaprawkę pod kolor np w ASO czy u MXów malujesz a później polereczka i git maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Fajny klimat w tej twojej miejscówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 kupujesz zaprawkę pod kolor np w ASO czy u MXów malujesz a później polereczka i git maszynaNo,przy takim lakierze powinno wyjść dobrze. Wypaśny ,wypaśny. Jaka tam motorownia? 2.5 20V? Chociaż nie- manual... Fajny klimat w tej twojej miejscówce :kox: To samo miałem napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ps. Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze się nie nauczyłem obsługi tego skomplikowanego aparatu (lustrzanka). a tak apropo, to na pewno przydał by się statyw w takim miejscu i zejść z ISO na pewno poniżej 800 w Twoim Nikonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 ładny fiacik i miejscóweczka też ma swoje zalety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Swoop Zaprawkę posiadam, lecz nie uznaje takich półśrodków, bo idealnie nie będzie. A z statywem się zgadzam w 100%, muszę kupić Marco 1,9 JTD 115 lecz w planach jest podnieś trochę moc. GracjanS4 Moja detailingowa dziupla. Nad tym obecnie pracuje: A to już ukończone auta, wiem wiem same fiaty Może ukończone to za duże słowo, ale znajomi mega zadowoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 carquality, W razie "W" można "wypożyczyć" na chwilę miejscówkę ? Jaram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zapraszam, chętnie zobaczę Twoje auto z bliska, bo na 3 stawach zawsze w ruchu je widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zapraszam, chętnie zobaczę Twoje auto z bliska, bo na 3 stawach zawsze w ruchu je widziałem No to na pewno się odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Kurcze mycie jak mycie... Wszystko pięknie, ładnie i zgodne ze sztuką. Ale miejscówka, tylko pozazdrościć, więc... ZAZDRASZCZAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Swoop Zaprawkę posiadam, lecz nie uznaje takich półśrodków, bo idealnie nie będzie. lakier akryl, więc jak dobrze dobierzesz kolor zaprawki to nie będzie widać nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Miejscówka może i fajna, ale upierdliwych sąsiadów mam wiecznie się coś komuś nie podoba, a zwłaszcza jednemu dziadkowi. Już słyszałem teksty typu: "bo młodzi sobie warsztaty porobili" albo "bo zedrze Pan ten lakier jak tak cały czas będzie Pan auto myć" Ale nie ma co narzekać, ogrzewanie, woda i prąd jest Swoop a no może faktycznie spróbuje to zrobić zaprawką, na pewno gorzej już nie będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pardi Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 auto konkret miejscówa jeszcze lepsza Tobie zima nie grozi ,podejrzewam ze temperatura na garażu pewnie zawsze na plusie, widać można mieszkać w bloku i mieć warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carquality Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 W zamkniętym garażu 22 stopnie obecnie, a na drodze przejazdowej to już różnie ale zawsze na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 W zamkniętym garażu 22 stopnie obecnie, a na drodze przejazdowej to już różnie ale zawsze na + "Zazdraszczam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi