Jump to content

Czym usunąć to "coś"?

bws34

Recommended Posts

Witam,od pewnego czasu prubuję usunąć "coś" z mojego samochodu.Nie wiem czy jest to asfalt czy coś innego.Próbowałem środki do usuwania asfaltu,leciałem papierem ściernym na mokro P180,P220,P1500 i nic to nie dało,czym to ruszyć? Zdjęcie w linku poniżej.

PLAMA

EEEEeeee...widocznie Pruby :evil: były nieskuteczne. Co dokładnie "leciałeś" papierkiem na tym elemencie, który wygląda jakby się nim zaopoiekował Freddie Kruger instruowany przez Edwarda Nożycorękiego jak coś porysować a nie coś wyprowadzić?

EEEEeeee...widocznie Pruby :evil: były nieskuteczne. Co dokładnie "leciałeś" papierkiem na tym elemencie, który wygląda jakby się nim zaopoiekował Freddie Kruger instruowany przez Edwarda Nożycorękiego jak coś porysować a nie coś wyprowadzić?

Stwierdziłem że bardziej tego nie popsuję :D

Są w marketach płyny do oczyszczania np. pistoletów z pianki.

Ale, najpierw trzeba sie organoleptycznie przekonać czy to jest pianka (jest chropowata, nigdy się tak nie zetrze na gładko- to struktura otwarto komórkowa, jak gąbka). Spróbuj te elementy trochę podgrzać opalarka, zeskrobać delikatnie, po prostu sprawdzić jak się toto zachowuje w różnych sytuacjach.

Skoro próbowałeś już różnej chemii, może jeszcze jakaś piana aktywna o odczynie kwasowym (np. PH3), zobacz co się stanie.

Teraz czeka Cię działanie po omacku/ metodą prób i błędów (oby jak najmniej).

Powodzenia!