Camel- Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Powiedz mi, czy to, co zostawia po sobie Farecla da radę wykończyć np. IP2000 + FF4000, czy FG500 będzie konieczna? Pytam bo straciłem już dużo czasu i mam go niewiele, a robienie korekty 4 stopniowej trochę mnie przeraża... Jak się postaraszasz, to Fareclą wykończysz lakier pod FF4000 Mi się po prostu nie chciało, a poza tym lakier pomalowany był o wiele twardszy od oryginalnego lakieru. Dlatego myślę, że IP2000 spokojnie poradzi sobie z wadami po G3. teoretycznie powinno wyglądać jak na zdjęciach Camel'a, ale wyglądało jakby papier był 1000 i narobił sznytów. Ja zaczynałem od 1500 potem 2000 i FG500. Zostawały matowe placki na lakierze po IPA, więc przejechałem całość jeszcze 2500 (najmniejsza gradacja Matadorów) i FG500 i niestety było nie wiele lepiej. Nie mogę powiedzieć, że byłem delikatny. Przy 2500 jechałem bez klocka i z dość dużym naciskiem (mora znikała w sekundach), może to była przyczyna, rysy były głębokie. Ale Farecla mimo wszystko sobie z tematem radziła. Troche kropelek i światełek. Przy ręce nie poratowało nawet ISO400 [ Dodano: 26 Sierpień 2012, 00:35 ] Dobra, nie śmiećmy koledze w temacie Nie ma problemu, dyskusja to dyskusja póki na poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jak się postaraszasz, to Fareclą wykończysz lakier pod FF4000 Mi się po prostu nie chciało, a poza tym lakier pomalowany był o wiele twardszy od oryginalnego lakieru. Dlatego myślę, że IP2000 spokojnie poradzi sobie z wadami po G3. Dzięki... chyba spróbuję nią powalczyć Troche kropelek i światełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Camel-, co za kombiaka masz na placu? gratki roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Poza tym z pomiarów wychodziło mi, że mam ok 40 mikronów samego bezbarwnego Jak zmierzyłeś ile masz bezbarwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Wiem jak był pomalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_1 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Widze, ze pracujesz PowerUpem mozesz napisac na jakich biegach robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 2,5 - 3 - 3,5 - 4 Cut 2 - 2,5 - 3 Finish Wszystko zależy od warunków, ilości pasty, wielkości miejsca wypracowywanego, czasu przeznaczonego czy mojej cierpliwości Generalnie 2,5 do 3,5 dla cut i 2 do 3 dla finisha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micky Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Bardzo udana przemiana. Mam pytanko, czym doczyściłeś śruby kół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 micky, wodny roztwór kwasu fosforowego i Tenzi Trucka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubus1 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Czy Power Up i Graphite 59G242 są podobne pod względem prędkości obrotów na poszczególnych biegach? Pytam bo pracowałem Graphitem i potencjometr wyskalowany jest na 6 przełożeń, z tym że przejścia pomiędzy biegami są płynne. Zakres obrotów to 900-3800 a w powerze 600-3000. Zastanawiam się czy nie za szybkie obroty jak na cutting (pisałeś o tym 2 posty wyżej)? Ostrzegam, że pytanie zadaje początkujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Menzerna oraz Farecla pozwalają pracować na swoich pastach do prędkości 2000 RPM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubus1 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 A rozumiem, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Jak wrażenia po Duragloss #601 + #105? Przekonałeś się już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wax Paradise, daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi