BartekB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 kibluje do 21:) PS a w piątek do południa, może być 11-12? na shellu?
holo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Nie ogarniam kurde aparatu.
Artur05 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Nie ogarniam kurde aparatu. Mam ten sam problem
Szwejk Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 kibluje do 21:) PS a w piątek do południa, może być 11-12? na shellu? Pasuje
holo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Mam ten sam problem To może jakieś mini warsztaty?
Swoop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Nie ogarniam kurde aparatu. Mam ten sam problem Panowie, najprostsza rada. Nie korzystać z programów/automatu tylko z priorytetu przesłony na początek. Tak ogarniecie głębię ostrości i zdjęcia już będą lepsze, tzn. będziecie mogli decydować co ma być ostre a co nie... a z czasem priorytet czasu i sam manual
Artur05 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 To może jakieś mini warsztaty? Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie przeczytać instrukcję aparatu. priorytetu przesłony na początek Mówisz o ustawieniu "P"?
Swoop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Mówisz o ustawieniu "P"? różnie to się oznacza, ale zwykle Av albo A. P to program automatyczny, S - priorytet migawki, M - manualny
BartekB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Zapewne tak PS. P to nie program automatyczny . Program automatyczny to masz AUTO w aparacie albo sceny tematyczne
Artur05 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Mówisz o ustawieniu "P"? różnie to się oznacza, ale zwykle Av albo A. P to program automatyczny, S - priorytet migawki, M - manualny Dzięki za rady zaraz sobie poćwiczę
Swoop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 PS. P to nie program automatyczny . Program automatyczny to masz AUTO w aparacie albo sceny tematyczne P to program AE - używając tego programu czas migawki ustawiany jest automatycznie odpowiednio do wartości przesłony, jaką wybierzesz , czyli np. w moim przypadku przysłona od F2.8 do F11; czasem naświetlania nasz aparat zajmie się sam
holo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Panowie, najprostsza rada. Czas naświetlania : 1/125 Liczba F : 5.6 Program naświetlania : Priorytet przesłony (3) Czułość ISO : 400 Przesłona maksymalna : F5.7 Tryb pomiaru światła : Wielosegmentowy (5) Błysk : Bez byłsku Długość ogniskowej [mm] : 85 Długość ogniskowej (35mm) : 127 Ustawienie ISO : 400 Jakość obrazu : FINE Balans bieli : AUTO Tryb ogniskowania : AF-A Ustawienie błysku : NORMAL Strojenie balansu bieli : 0 0 Ustawienie ISO : 0 400
BartekB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Zgadza sie ale program P jest idealny do nauki. Tak jak napisales aparat sam dokonuje pomiaru, ale uzytkownik moze je zmienic (dotyczy to zmian wartosci przeslony), jak rowniez zmienic wartosc iso, wprowadzic ew.korekcje ekspozycji, czyzmienic balans bieli. Wiec pr auto to ciezko nazwac. A przynajmniej moze sie mylic uzytkownikowi z typowym Auto [ Dodano: 24 Październik 2012, 14:58 ] Panowie, najprostsza rada. Czas naświetlania : 1/125 Liczba F : 5.6 Program naświetlania : Priorytet przesłony (3) Czułość ISO : 400 Przesłona maksymalna : F5.7 Tryb pomiaru światła : Wielosegmentowy (5) Błysk : Bez byłsku Długość ogniskowej [mm] : 85 Długość ogniskowej (35mm) : 127 Ustawienie ISO : 400 Jakość obrazu : FINE Balans bieli : AUTO Tryb ogniskowania : AF-A Ustawienie błysku : NORMAL Strojenie balansu bieli : 0 0 Ustawienie ISO : 0 400 Coz Bartek mozna powiedziec poprawnie, Wezme nastepnym razem swoj sprzet i cos pocykamy
holo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Jeszcze jedno. Natenczas chyba wystarczy.
BartekB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Fajna ta twoja foka
holo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Twoja też niczego sobie. Tylko ją umyj w końcu!
BartekB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 w piątunio mam zamiar sie nią zając...bo aż sie chce jak na nią patrze...
andrzeja Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Jutro przychodzą IronX i VP Blue Gel, kurier powinien je dostarczyc do ok 14tej, okolice Estakady Kwiatkowskiego w Gdyni. Jak sie umawiamy? Jestem generalnie w pracy, ale moge na krótko wyskoczyc, jakby co. W czwartek jestem wolny od ok 16:30 do max 18tej. Piątek mam zajety, sobota do 12tej, potem jestem juz wolny. Optowalbym raczej za weekendem. Ostatecznie, po uwzglednieniu jeszcze dodatkowego rabatu od sklepu (8%) wychodzi to tak: Transport: 17,95 - czyli 3,59 na łebka (licząc, ze jest nas 5ciu). IronX: 63,39 za 1l, 31,70 za 0,5l VP BG: 11,97 za 1l Karnisterki dla Bienka, reszta (wliczając mnie) z buteleczkami. Sugerowałbym wspolny odbiór, najlepiej gdzieś w Gdyni (przynajmniej 2 osoby są spoza Trojmiasta), np. parking Lidl na Morskiej - blisko Estakady - łatwo z Obwodnicy, prosto też jadąc przez miasto, ale moze byc tez inne miejsce, np. z pierwszego spotu, z tym, ze myslalem bardziej o stacji pod Zaglami, blizej obwodnicy. Pieniazki prosilbym odliczone.
Bieniek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Czyli ja 122.62zl. Z tych Twoich terminow to kurde sobota wieczor mi pasuje.
alchemic Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 W takim razie ja także byłbym za weekendem. Zakładając, że nikomu się nie śpieszy Miejsce blisko obwodnicy jest dobrym pomysłem.
Szwejk Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Ja jestem za odbiorem w miejscu gdzie był pierwszy spot (pod żaglami)tak czy siak dostosuje sie do ogółu
andrzeja Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Bieniek, taki tydzien, nie poradze, musze pogodzic prace + jeszcze wozenie dzieciakow na zajecia. Poza tym mysle, ze wiekszosc wolalaby byc przy rozlewaniu (ja nawet kartonu nie bede otwieral ) wiec pomysl z weekendem chyba najrozsądniejszy, na upartego moglibysmy jeszcze w sobotę o 9tej rano, ale bede musial popierniczac na 10:30 do Wejherowa, wiec tak nie za bardzo, ale jak bedzie trzeba, to sie dostosuje.
alchemic Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 andrzeja, rozpakuj kartona Nie będziesz dźwigał takiej wielkiej paczki a co do rozlewania IronX i mojej obecności przy tym
m1chal Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 jak ktos chce chyba mam jeszcze oryginalna butelke pusta 0,5l od ironx
Rekomendowane odpowiedzi