Jump to content

Jak usunąć żlady po farbie na karoserii

Recommended Posts

Witam.

Sprawa dotyczy czarnego Hyundaia ix35. Samochód stał w garażu biurowca. Umyty, wywoskowany. Po nocy okazało się że na masce, szybie i dachu są białe kropki - tak jakby została rozpylona farba od góry (po myciu tego nie było). Czy są jakieś środki do zmycia tych śladów? Czy benzyna ekstrakcyjna to dobry pomysł (tylko takie info znalazłem w googlach). Jak w złym miejscu założyłem temat to przepraszam. Od razu dodam że na chwilę obecną polerowanie nie wchodzi w grę.

Też miałem (częściowo mam) to samo. Auto u poprzedniego właściciela stało na parkingu przy malowaniu obok jakiejś hali przy wietrznej pogodzie... Glinka tego nie ruszyła.

Ściągałem cuttingiem i FG500. Najlepiej ścinało przez pierwsze 20 sekund.

Z lakieru większość poszła, nie wiem jak się tego pozbyć z plastików

• Moderator
Z lakieru większość poszła, nie wiem jak się tego pozbyć z plastików

Czytajcie moze ze zrozumieniem, co ? :)

Nie próbowałem, ale spróbuję. Mam kilka magicznych na 'czarną godzinę' :D

Co prawda dużo tych plastików nie mam, bo jeden koło lusterka i trochę grill przedni.

Na szczęście auto generalnie zapryskane z jednej strony.

• Moderator

Jesli odpowiadam na ostatni nade mna, to nie cytuje, jesli na post ktorys wyzej to uzylbym z pewnoscia cytatu, zeby nie bylo watpliwosci Panie Moderatorze :)

• Administrator

Co nie zmienia faktu że w takich przypadkach można napisać np tak :

Zybercik, Probowales magiczna gabka?

Wtedy nie ma wątpliwości o co chodzi i potencjalny , leniwy użytkownik który będzie miał podobny problem z lakierem, przeczyta coś takiego i nie popędzi do lakieru z magiczną gąbką, bo coś mu migneło przed oczami na forum :)

Dziękuje za uwagę :)