Sucre Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Jak piore auto na sprzedaz tez zawsze wykrecam, duzo wygodniej sie pierze i mozna dokladnie podloge doprac, doczyscic tunel itp. Dzis sie troche nameczylem z megane II ale czytajac o przebojach z laguna I, to u mnie byla kaszka z mlekiem.
Jarek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 na myjniach tez nie wyjmują Wypraszam "se"
Fancivi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Mialem na mysli myjnie zwane myjniami z nazwy
Jarek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Mialem na mysli myjnie zwane myjniami z nazwy im dalej tym głębiej EOT z mojej strony.... Fancivi, droczę się tylko aczkolwiek niewyciąganie foteli do prania to dość częste zjawisko, a to wszystko dla skrócenia czasu... Sam przyznaję się do tego, że kiedyś foteli nie wyciągałem, ale jak to zwykle bywa - klient wszystkiego cię nauczy
czysty Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Panowie , laguna to wredota , ale odkręcisz - przykręcisz , poprzeklinasz na żabojada i spokój (wiem bo leżałem pod nią nie raz ) , auta "elektryczne" mnie bardziej męczą
paluch Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Standard w czym ? W miarę nowe Mercedesy i nowe BMW. W starszych autach po prostu nie przekręcaj kluczyka na zapłon po wyjęciu foteli i będzie git
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Włączałes zapłon po odpięciu foteli ?
czysty Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 paluch, poprawiłem się " w tym modelu " , evo on się diagnozuje bez kluczyka tu zasada nie "wkładania" nic nie daje
paluch Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 W tym modelu tak. Ostatnio BMW 7 2011 rok robiłem to miałem ten sam przypadek. I ciężko znaleźć kogoś z kompem do tego auta (u mnie w mieście).
czysty Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 paluch, u mnie lepiej można pokasować prawie wszystko
pawel020202 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zawsze jeszcze można odpiąć aku.
czysty Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 pawel020202, zależy w czym , czasami lepiej złapać błąd niż napytać sobie biedy. Akurat ten ML ma 2 aku (główny i pomocniczy), który chcesz odpiąć ?
paluch Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Tak i zapłacić przykładowo za rozkodowanie radia bo właściciel nie ma kodu lub książki, w której był wklejony
czysty Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Wykręcanie foteli temat rzeka , mam teraz fajnego CLS-a jak mi się uda wkleję fotki ,tam to powyjmowałem
pchlistosc Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 pchlistosc, no ze nie lubisz sobie ułatwiać to juz Twoj wybór, na myjniach tez nie wyjmują a jakie to niby ułatwienie ? Wystarczy mieć mocny ekstraktor i różne ssawki i wtedy wyjmowanie foteli to zbędna strata czasu.
czysty Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Wystarczy mieć mocny ekstraktor i różne ssawki i wtedy wyjmowanie foteli to zbędna strata czasu nie zgadzam się , z wyciąganiem jest wygodniej i na pewno dokładniej , zależy jaki efekt chce się uzyskać i czego klient oczekuje, jaki budżet jest na dane pranie itd ...
bartk-k Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Witam. Co do wyciągania foteli mogę się podzielić doświadczeniem mianowicie powinno się mieć taką opcje usługi aby klient miał zawsze wybór. Oczywiście usługa taka trwa dłużej i co za tym idzie jest droższa ale za to dokładniejsza i efekt końcowy lepszy. Przeważnie 60% klientów wybiera taką opcje przynajmniej u mnie. Co do błędów poduszek jak nie przekręcisz kluczyka w stacyjce gdy są zdemontowane fotele nie wyskoczy błąd chyba, że było coś kombinowane wtedy zostaje tylko kasowanie, co do odkręcania śrub zawsze przed odkręcaniem śrub używam preparatów Bernera lub Forcha i przed przykręceniem smarujemy bo niektórzy bardzo brudzą i wracają wtedy jest łatwiej demontować.
Pavlik Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 nie zgadzam się , z wyciąganiem jest wygodniej i na pewno dokładniej +1
czysty Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Co do błędów poduszek jak nie przekręcisz kluczyka w stacyjce gdy są zdemontowane fotele nie wyskoczy błąd nie trzymaj się tego kurczowo , nie we wszystkich autach to działa . Marek i modeli jest dużo , kto zna temat wie gdzie można , a gdzie lepiej się powstrzymać jeżeli się nie ma możliwości skasowania usterki. Mam fotki jednego z aut ( już porozpinanego ) , które widzi odpięte poduchy bez kluczyka. Wstawię jak adm pozwoli. W takim wypadku , świadomi konsekwencji pracujemy spokojnie , nie przejmując się świecącymi kontrolkami. Oczywiście osoba zlecająca , jest poinformowana jako pierwsza o naszych niecnych zamiarach . Na koniec komp , czyszczenie blatu , dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie
bartk-k Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Co do błędów poduszek jak nie przekręcisz kluczyka w stacyjce gdy są zdemontowane fotele nie wyskoczy błąd nie trzymaj się tego kurczowo , nie we wszystkich autach to działa . Marek i modeli jest dużo , kto zna temat wie gdzie można , a gdzie lepiej się powstrzymać jeżeli się nie ma możliwości skasowania usterki. Mam fotki jednego z aut ( już porozpinanego ) , które widzi odpięte poduchy bez kluczyka. Wstawię jak adm pozwoli. W takim wypadku , świadomi konsekwencji pracujemy spokojnie , nie przejmując się świecącymi kontrolkami. Oczywiście osoba zlecająca , jest poinformowana jako pierwsza o naszych niecnych zamiarach . Na koniec komp , czyszczenie blatu , dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie Słyszałem o takich przypadkach lecz jeszcze nie trafiłem a miałem auta niemieckie, francuskie, japońskie a jak się zdarzy to tak jak piszesz zostaje komp a na szczęście nie daleko mam guru elektroniki samochodowej
manio49 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Bezpieczniej byłoby odpinać aku ale w pewnych przypadkach mogłoby to na przykład rozkodowywać radio etc. Kwestia tego na jakim autku dzialamy...
czysty Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 No to z mojej strony jeszcze jeden rozbieraniec na którego trzeba uważać , CLS i po zabiegu oczywiście SRS
dunga Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 czysty, kierownice do czyszczenia tez zdejmowales?
czysty Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 dunga, oczywiście i gałkę też , trudno to wszystko z autem do pralki wsadzić , na poważnie to renowacja , miało być obszyte na nowo ,a skończyło się na malowaniu.
fernando Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 A w nowych Jaguarach też występuje problem z kontrolka poduszek po odpieciu fotela (oczywiście bez "przekręcania" zapłonu)?
Rekomendowane odpowiedzi