djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam! Chciałem pochwalić się moją pierwszą pracą do której bardzo długo się przekonywałem ale w końcu zaryzykowałem i jestem zadowolony ze swojej pracy Zapraszam do komentowania i sugestii oraz propozycji względem moich błędów i dalszych wskazówek Auto: Opel Vectra B Sport Caravan 1999r. Kolor Z359 Użyte kosmetyki i akcesoria: Nielsen Shampers ValetPRO Yellow Poly Clay Nielsen Cyclone APC Dodo Juice Blue Velvet Hard Wax MENZERNA Fast Gloss FG 500 MENZERNA Final Finish FF3000 IPA IZOPROPANOL Gąbka polerska URBAN BIAŁA-bardzo twarda Gąbka polerska URBAN CZARNA-bardzo miękka i wiele innych Auto zostało umyte dzień wcześniej więc w dniu rozpoczęcia prac miałem kilkanaście minut w kieszeni gdyż nie musiałem się pozbywać większych zabrudzeń. Pacjent dzień po umyciu przed pracami: Szybka ocena lakieru - masa swirli, zarysowań i chropowatości "Aktywna piana" Taka moja mieszanka, trochę APC, Nielsen Shampers oraz aktywna piana Nerty z braku laku dało radę. Auto zostało umyte metodą na dwa wiadra, zakamarki i wnęki były potraktowane APC. Po glinkowaniu auto zostało ponownie umyte i wysuszone. O dziwno na glince dużo brudu nie było. Pacjent przygotowany na najlepsze Bohaterowie na koniec dnia Z racji że już musiałem kończyć przejechałem tylko raz FG500 Zaczynamy kolejny dzień i tak to wygląda po kilku przejazdach FG500 i FF3000 Amatorskie 50/50 Nowy wymiar sweet foci Tylny błotnik przed i po Przetarcie pamiętające jeszcze niemieckie drogi Czary mary ... Nieznana substancja... również z DE Jej już dziękujemy Po pierwszym dniu pracy: I finał! Po myciu, po woskowaniu. Sorki za słabe zdjęcia Parę słów komentarza: Uzyskałem efekt taki jak chciałem, jestem zadowolony ze swojej pierwszej pracy wykonywanej między godzinami pracy. Koleś na parkingu zapytał mnie czy malowałem auto Kolor na prawdę odżył bo w momencie kupna auta nie był taki jak teraz. Dzięki za uwagę i niebawem kolejne projekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 djmatti91, właśnie oglądałem przez sekundą Twoją relację na forum Vectry Ps. Fajna praca , najważniejsze, że zadowolony jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No właśnie tak patrze i się zastanawiam... 'po co 2gi raz wrzuca tą samą relację' Fajnie lakier odżył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 heheh no tak na VKP już jest od dawien dawna, ale tutaj jeszcze nie było a trzeba zabić czas w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Na moje skromne oko wyszło ładnie, ale popracuj nad zdjęciami, bo przy 50/50 musiałem mocno wytężać wzrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wiem, ale nie przykładałem sie do zdjęć. Z resztą moje oświetlenie jest też w pełni amatorskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Fajnie wyszło Ale jedno mnie zastanawia.. MENZERNA Fast Gloss FG 500 MENZERNA Final Finish FF3000 Gąbka polerska URBAN BIAŁA-bardzo twarda Gąbka polerska URBAN CZARNA-bardzo miękka Czy na lakierze nie zostały hologramy po FG500..? Moim zdaniem przeskok bardzo twardej gąbki i FG500 na FF3000 i wykańczający pad to nie najlepszy pomysł... i zwykle w takiej sytuacji ciężko wykończyć lakier bez hologramów Jeżeli się mylę - niech ktoś mnie poprawi, ale używam tylko past Menzerny i nie widzę korekty bez czegoś pomiędzy 500 a 3000/4000... Nie mniej jednak praca fajna i jeżeli hologramów brak to szczerze gratuluję Blask wrócił P.S. Aha.. I te aplikatory i czerwone mikrofibry, które chyba leżą na kostce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 djmatti91, zdrowo wygląda ten egzemplarz . Miałem Vectrę z tego samego rocznika i w tym samym kolorze i pomimo niewielkiego przebiegu (około 70 tys km) tylnie błotniki zaczęły ostro gnić, dolne krawędzie przednich drzwi też, a najgorsze, ze pod uszczelką przedniej szyby na dachu i na słupkach było tyle rdzy, że nie wiem na czym ta szyba się trzymała. Ogólnie fajny samochód gdyby nie "blachy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 wygląda naprawdę nieźle, nawet nie tylko jak na pierwszą pracę szkoda, że nie ma fotek z woskowania, mycia kół i takich tam bo zawsze te też lubię oglądać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 niewielkiego przebiegu (około 70 tys km) tylnie błotniki zaczęły ostro gnić, dolne krawędzie przednich drzwi też, a najgorsze, ze pod uszczelką przedniej szyby na dachu i na słupkach było tyle rdzy, że nie wiem na czym ta szyba się trzymała. Ogólnie fajny samochód gdyby nie "blachy" Luk mam ten sam problem w swojej i tylko to mnie na razie wstrzymuje przed korektą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czy na lakierze nie zostały hologramy po FG500..? Zostały, dałem więcej FF3000 i je wyprowadziłem Że tak powiem miałem ograniczony budżet i na prawde było mi szkoda kolejnych pieniędzy na dodatkowa pastę pomiędzy czy też pad. P.S. Aha.. I te aplikatory i czerwone mikrofibry, które chyba leżą na kostce.. Spoko przypilnowałem żeby nic tam nie weszło lukwawa, To już moja druga VB w tamtej tez nie miałem problemu rudej, w tej jest parę parchów do zrobienia. Generalnie moje auta nie widziały polskich zim zanim trafiły w moje ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 27 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 djmatti91, Ładnie wyszło Ale pierwsze foto z padami, fibrami i aplikatorami leżącymi na kostce brukowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Zauważcie że pod nimi leży stara szmatka wystaje taka żółta brudna koło glinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie pod nimi, a obok. Nie tłumacz się - jest gafa i tyle, trzeba wziąć na klatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Samochod odzyskal dawny blask, ale jedno mnie zastanawia robiles to na dworze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Mikrofibry na których są pendzelki na pewno nie miały styczności z kostką . Z reszta się zgodzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czerwony Sonax leży na glebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czy na lakierze nie zostały hologramy po FG500..? Zostały, dałem więcej FF3000 i je wyprowadziłem Że tak powiem miałem ograniczony budżet i na prawde było mi szkoda kolejnych pieniędzy na dodatkowa pastę pomiędzy czy też pad. W takim razie OK Wiadomo, zakup wszystkiego co trzeba czasem może przerazić, więc brak tej pasty jest zrozumiały. Dobrze że się udało wyprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymon Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Całkiem ładnie to wyszło. Na VKP już wcześniej widziałem. "Auto świeci, klient zadowolony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Odświeżam temat bo wiosna nastała więc pasowałoby się pozbyć uszkodzeń lakieru po jesieni i zimie. Cóż, auto od jesieni było myte za pomocą gąbki i za pomocą szczotki zgarnywałem z niego śnieg. Generalnie nie była to jakaś pierwsza lepsza gąbka i szczotka, raczej "miekkie" produkty. Efekty minionego czasu widać na zdjęciach poniżej: I teraz się zastanawiam.. Co z tym zrobic? Czy ponownie FG500 i FF3000 a może czas na odwage i siegnięcie po inne środki, jak myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 djmatti91, Użyj polish i finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jak wyżej, spróbowałbym czymś słabszym, nawet samym finishem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zolty 3M moze w polaczeniu z finishem, kiedys taka kombinacje zastosowalem i ladnie wyprowadzilem takie cuda ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxior Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 bardzo ładnie sie prezentuje z tymi felami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 albo menzerna 2500 na żóltym 3M lub płaskim (twardszym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi