Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Panowie mam pytanie odnośnie pistoletu czyszczącego o nazwie TORNADOR...czy on naprawdę jest taki rewelacyjny jak go pokazują na youtube...czy mozna naprawde nim czyścić wszystko i wszędzie?

Dziękuję za komentarze.

• 2 years later...
Posted

Kolega zakupił takie coś. Przerobił nim Land Crusera oraz Grand Cheeroke i mówił że jest bardzo zadowolony z efektów. Osobiście nie widziałem jak to pracuje, ale poproszę go żeby wypowiedział się w temacie.

Posted

kolego Twoje pytanie jest trochę typu "czy ma ktoś samochód? czy faktycznie da się nim jeździć?" Jest na rynku wiele urządzeń tego typu, od różnych producentów, różne modele.

Pokaż o jaki typ Ci chodzi, to coś więcej postaram się pomóc :)

Osobiście korzystam z modelu HCL-03 i bardzo sobie chwalę. Po kilku samochodach nie widać żadnego zużycia.

Posted

nie wiem jak w K2 ale w tym co ja mam można dokupić samą tą "trąbkę" i samą rurkę ze środka, tak że nie ma tragedii jak się zużyją. Po pracy biorę wiadro z wodą i włączam tornadora trzymając dyszę w wodzie - 5 sekund i jest wyczyszczony. Samą chemię trzymam w zbiorniku tornadora i nie widzę żadnych skutków ubocznych

• 1 month later...
Posted

Czuje się wezwany do tablicy bo to ja robiłem land crusiera i swoje audi, a potem granda

Otóż są różne tornadory. Testowałem dwa modele. Szukaj takiego co ma łożysko w trąbce jest praktycznie bezawaryjny.

Pracuje się szybko i wydajnie, dużo mniej wody idzie w auto.

Potrzeba jednak sporo spręzonego powietrza. Praca na marketowym kompresorze jest męcząca. Pożadny kompresor i ok 10 bar ciśnienia.

Co do chemii używałem mocno rozcieńczonego APC lub BMF z wurtha.

Chemii nie wylewałem po skończoznej robocie.

Jeżeli weźmiesz jednak tornadora bez łożyska to kluczem do długiej eksploatacji jest częste płukanie trąbki.

Bierzesz wiadro z czystą wodą i co kilka przejazdów trąbka do wody i odpalasz na kilka sec aby wypłukać brud