Griffe Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 To zakladam, ze z RainX niewiele zostalom mi aktywna piana szybko zjada ten specyfik.
Carire Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Arti_r1, widze że ładnie daje ta nowa piana, trzeba dac jej szanse
escimo Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Griffe, jaka aktywna piana zjada Ci rain-x? Ja nakładałem chyba w kwietniu na boczne szyby i nadal siedzi. A myłem cały czas VP Neutral Snow Foam. Carire, na moje warto dać jej szanse
Carire Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 escimo, tylko mam nadzieję że wypuszczą mniejsze baniaczki, no chyba że idą w taką politykę że duże to trzeba będzie od kogoś odkupic
Arti_r1 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 też jestem zdania że warto dać jej szansę będą mniejsze ilości to zakupie a rain'x jak działał, tak działa dalej na szybkach bocznych z bagażnika (kombi) siedzi dłużej niż miesiąc i był traktowany VP Snow Foam, Stjarnagloss red, i teraz tym Advance i dalej siedzi i nie zauważyłem efektów ubocznych
Rosemeyer Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 też jestem zdania że warto dać jej szansę będą mniejsze ilości to zakupie Jezu, to kupcie se na spolke zamiast tak biadolic
pawel020202 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Ostatnio dostałem próbkę do zamówienia od SCS. Wczoraj myłem auto i jako, że posiadam zwykłą wersje postanowiłem zrobić porównanie. Sprzęt K7 + MTM odkręcony na fulla. Obie piany rozrobione 1:10 Advanced Neutral Snow Foam Zdjęcia zrobione zaraz po nałożeniu piany. Bezpośrednio z pianownicy wylatywało coś co można uznać za pianę, ale na lakierze po chwili robiło się mleko. Po spłukaniu Neutral Snow Foam Jak dla mnie siła domycia na podobny poziomie. Zarówno po stronie zwykłej jak i ulepszonej zostały minimalne ślady po mięsie. W sumie to taki sam efekt byłby po samej myjcie.
karambol Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Odkopie troszkę temat... jakie jest zalecane stężenie dla pianownicy? Bo widzę że tutaj stosujecie albo 1:25 lub 1:10? Takie może głupie pytanie.. czy w pianownicy powinno sie wlać ciepła czy zimna wodę? Będzie to moja pierwsza zabawa z pianownicą i na pierwszy ogień poszła VALETpro ADVANCED NEUTRAL, chciałbym wiedzieć jak podejść do tematu dodam że pianownica PA + karcher HD ps. słyszałem że nie którzy do pianownic leją samą aktywną piane, czy tak można? thx z góry
Swoop Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 jakie jest zalecane stężenie dla pianownicy? ja zawsze lałem na oko na zimną wodę i dawało radę
karambol Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 chłopaki zastosowałem dziś stężenie 1:25 i w ogolę mi się nie pieni... Co mogę robić źle?
escimo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 250ml na litr czy 25ml na litr? Może woda za twarda?
karambol Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 dokładnie to wlałem ciepłej wody 500ml i 20 ml VP AN
DS_Tomek Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 dokładnie to wlałem ciepłej wody 500ml i 20 ml VP AN Koledzy niestety caly czas podawali Ci stezenia na pianownice reczna. Do PA wlej przynajmniej 1:10, w zaleznosci od ustawienia dawkowania pokretlem.
tukolarz Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 karambol, tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#327535 zadawałeś już podobne pytania. Nie chcę się powtarzać, więc poczytaj tam co ja i pozostali koledzy Ci napisali .
karambol Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 tukolarz Twoją metodą jak opisałeś do wiaderka nalewa mi sie 10L, to jak to teraz liczyć? Dziwi mnie jedno... jak skręcam pianownice max na + to w ogóle nie pobierało wody, jak skręce max na - to szybko pobiera
tukolarz Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Twoją metodą jak opisałeś do wiaderka nalewa mi sie 10L, to jak to teraz liczyć? Czyli na 1 litr roztworu wlany do pojemnika przypada u Ciebie 9 l wody. Stężenie piany wlanej do zbiornika trzeba więc podzielić przez 9. To jest bardzo duże rozcieńczenie. Wlewając 20 ml/500 ml wody do zbiornika, Twoje stężenie nie odpowiadało 1:25, ale 1:225 (20 ml/4500 ml) . I dlatego z tak dużego rozcieńczenia nie mogła wyjść piana. W przypadku Twojego set-u (myjka + lanca) najlepiej wlać koncentrat i regulować pianę pokrętłem +/- .
karambol Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 tukolarz dzięki wielkie teraz to sie pieni
Jożin Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 witam Koledzy małe acz istotne pytanie --czy warto dopłacać prawie raz tyle 1---ValetPRO pH Neutral Snow Foam 5L - 90zł https://sklep.motogo.pl/ValetPRO-pH-Neu ... ow-Foam-5L 2---ValetPRO Advanced Neutral Snow Foam 5L -150 zł https://sklep.motogo.pl/ValetPRO-Advanc ... oCB7Dw_wcB proszę o wasze subiektywne praktyczne odpowiedzi -dzięki
Dante05 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Nie warto, mialem obydwie. Pierwsza słabo domywa, mało ekonomiczna. Druga dobrze domywa ale mało ekonomiczna i wysoka cena. Używałem na PA z karcherem.
Jami Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 do Dante05, masz może coś wypraktykowane ??, tak dla sprawdzenia wziąłem ostatnio to-- K2 ACIVE FOAM http://autochemia.pl/product-pol-2959-K ... a-5kg.html, autko bez wosku , piaskownica MA ROLEX TA Piana SIEDZIAŁA 1 GODZINĘ ,I ZE WZGLĘDU NA WIECZÓR ZMYŁEM JĄ SAMĄ ZIMNĄ WODĄ ,I ZMYLA ŚREDNIO ZABRUDZONE AUTO , ALE PYTANIE CZY PO NAWOSKOWANIU AUTA ,MOŻE ONA BYĆ STOSOWANA ,BO SIEDZI I ZMYWA DOBRZE
maybach_exelero Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 W dniu 9.03.2017 o 11:08, Dante05 napisał: Nie warto, mialem obydwie. Pierwsza słabo domywa, mało ekonomiczna. Druga dobrze domywa ale mało ekonomiczna i wysoka cena. Używałem na PA z karcherem. jakie rozcieńczenie Advanced do pa?
maybach_exelero Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Wtam znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i mi wyjaśni jakie rozcienczenie "Valet-Pro Advanced ph neutral snow foam" do pianownicy PA? Bo na opakowaniu jest tylko rozcienczenie dla pianownic recznych np. 1:30 czyli 30ml piany na 1litr wody ,jeśli źle to rozumuję to proszę o poprawę .Jest także opis utrzymanie śnieżnej piany 1 częśc ANSF i 3 części wody czyli 1:3 ? Najważniejsze jak poprawnie rozcienczyć tą piane do PA
Moderator Domel Opublikowano 30 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 42 minuty temu, maybach_exelero napisał: 1:30 czyli 30ml piany na 1litr wody Nie Matematyka
Rekomendowane odpowiedzi