Jump to content

Valet Pro Advanced Neutral

Recommended Posts

Delikatna jak pH Neutral, skuteczna jak mocne, zasadowe piany! Jak pisze ValetPRO - "To najlepszy produkt jaki do tej pory stworzyliśmy."

Czy ktoś wie coś więcej na temat tego produktu ?

42889338489568823050414.jpg

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator
My aim with this product was to produce a pH neutral snow foam that would clean as well as an alkaline. This product does this brilliantly. Its not as foamy as our current pH neutral snow foam but the cleaning power is super charged. This product will not replace any of our current line up, its purely an addition. What also makes this product amazing is its ability to remove bug splats, and in this area i think its better than conventional alkaline based Snow foams. It can also be used neat to clean wheels and is safe on all types of wheels even magnesium. Its a perfect maintenance cleaner for exterior and wheels and is completely safe on all surfaces. It can be used for preparation work too, however it will not remove wax or sealant so in some cases professional may use an alkaline for their preparation work on the occasion it suits.

Tutaj coś więcej na temat ww. produktu ;) Swoją drogą tani nie będzie, u Angoli 30 funtów :roll::song:

• 2 weeks later...

Panowie testował ktoś może już tą nowa piane???

Musze cos kupić bo konczy mi sie VP Neutral ph SF i tak nie moge zdecydowac sie czy próbować ta czy isc w kierunku AutoBrite MF??

Panowie testował ktoś może już tą nowa piane???

Musze cos kupić bo konczy mi sie VP Neutral ph SF i tak nie moge zdecydowac sie czy próbować ta czy isc w kierunku AutoBrite MF??

ANSF świetnie domywa, naprawdę przyjemnie pachnie, ale nie pieni się mocno, co niektórych nie zadowoli, a innych ucieszy :)

quadrifoglio, 1 miesięczny AF Passion kropelkował idealnie jak testowałem pianę, nawet szyby potraktowane wcześniej QD dalej bardzo dobrze kropelkowały. Piana ma pH neutralne i jest bezpieczna dla wosków i sealantów. Poza tym nadaje się do czyszczenia felg z polerowanego aluminium i magnezowych.

Warto jeszcze dodać, że tą pianę można stosować w rozcieńczeniu 1:25-1:30, więc wychodzi bardzo ekonomicznie.

Dzisiaj umyłem samochód VP Advanced Neutral Snow Foam.

Pierwsze wrażenia mówią że to produkt udany - a musze przyznać że fanem klasycznej VP pH Neutral Snow Foam nie jestem.

Zapach pomarańczowy, nienachalny, ale wyczuwalny - na plus.

Domywanie brudu - pierwsze wrażenie na plus, a porównuję z uznanym zawodnikiem, czyli AB Magi Foam.

Niestety, nie jest to produkt dla fanów 5cm warstwy gęstej, stojącej piany - prawdę mówiąc spływa dość szybko. Dla mnie to nie problem, bo ma domywać a nie wyglądać, ale warto to zauważyć.

Używałem z Glorią FM10 z czterema filcami, ok 30ml na litr.

Niestety, nie jest to produkt dla fanów 5cm warstwy gęstej, stojącej piany - prawdę mówiąc spływa dość szybko. Dla mnie to nie problem, bo ma domywać a nie wyglądać, ale warto to zauważyć.

Zwykła VP pH Neutral Snow Foam również szybko spływa... Moim zdaniem zbyt szybko, bo często nie nałożę jej dokładnie na cały samochód a miejscami już znika... Myślałem że nowy produkt będzie pod tym kątem lepszy... Dzięki Tomku za opisanie stanu faktycznego :good: