marcineke Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam Chciałem zapytać kolegów fachowców o pianownicę ręczną Epoca brak jakichkolwiek informacji o tym produkcie.Po co kombinować z środkami typu podkładki, filce jak istnieje tańsza alternatywa Glorii.Chyba że się mylę???Bo chciałbym taką pianownice sobie zamówić.
Tworek Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 marcineke, informacji było wystarczająco dużo, puki co z tego co pamiętam jej temat został przeniesiony do archiwum.
marcineke Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Problem jest taki że informacji było dużo ale ja żadnych znaleźć nie mogę.Bo zostały usunięte.Czy Epoca sobie czymś zaszkodziła???
bizislawek Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Tak jest temat jest w tajnym archiwum X ale moze jedank ktos zakupił pianownice bo od kilku dni maja juz epoce 2L.
maya Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 tak ma małą pojemność, niedługo wejdzie wersja 2 litry i wtedy jakieś informację się pojawią
maestro00 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ogólnie rzecz ujmując o EPOCA było juz bardzo dużo i chyba pozytywnie. Niestety temat został skasowany lub inaczej "przeniesiony do archiwum x" i to chyba one way ticket. A poszło o to że BEPS... nie ma napisu "partner forum" pod avatarem Szkoda bo moim zdaniem był dość obszerny i merytoryczny (testy,porównania,wrazenia) i na pewno pomógł by osobom które rozważają zakup.
marcineke Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Czyli kupuje i pochwale się efektami tylko muszę popróbować różnych pian.
Rosemeyer Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 tez sobie zamowilem.... nawet fajne graty robia http://www.epocaspa.com/catalogo.aspx?t=i〈=en
marcineke Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Wczoraj zamówiłem wraz z ich pianą, przez weekend brudzę auto a jak przyjdzie to wypróbuje.Niestety będę miał tylko pianę Daerg - Bays Wash którą zakupiłem z pianownicą a jak dojdzie piana od kolegi z forum to będzie też MagiFoam i podejrzewam że tu efekty będą lepsze
maya Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 tak pianownica 2L ma rurkę do samego dna czy tylko pojemnik zmieniony na większy ?
marcineke Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 No nie wiem będę wiedział jak pomacam
Rosemeyer Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 tak pianownica 2L ma rurkę do samego dna czy tylko pojemnik zmieniony na większy ? wlasnie dostalem paczke i na szybko zerknalem. do samego dolu jest, ale nie spodziewalem sie innej opcji, bo inaczej to przeciez glupota by byla ;-)
bazmasta Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Niedługo zrobię z kolegą porównanie EPOCA vs Gloria to zdjęcia udostępnię
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Gdzie zamawialiście te pianownice Epoca? Bo chyba też się skuszę - cena atrakcyjna i wydają się być solidne Rosemeyer, możesz coś o nich powiedzieć -warto?
yacek _b Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Gdzie zamawialiście te pianownice Epoca? Bo chyba też się skuszę - cena atrakcyjna i wydają się być solidne Rosemeyer, możesz coś o nich powiedzieć -warto? http://sklep.beps.pl/epoca-tec-one-foam ... p-777.html
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Gdzie zamawialiście te pianownice Epoca? Bo chyba też się skuszę - cena atrakcyjna i wydają się być solidne Rosemeyer, możesz coś o nich powiedzieć -warto? http://sklep.beps.pl/epoca-tec-one-foam ... p-777.html Dziękować
bizislawek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 z litrowa butla idzie sie zamachac, patrząc na filmik, ciekawe jaka z 2l
marcineke Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Doszła pianownica z pianą Bays Wash chodzę po firmie i sikam po płytkach jak głupi pianka taka że hej.Wieczorem będe mył auto
Rosemeyer Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Paczke z BEPSa dostralem przed weekendem. Oprocz pianownicy wzialem opryskiwacz i kilka innych dupereli. Wszystko dostalem spakowane pod drzwi, za calosc zaplacilem przy odbiorze... do obslugi sklepu nie mam zadnych zastrzezen i moge polecic. W sobote postanowilem sprawdzic pianownice z piana na bramie garazowej. Specjalnie do tego zabiegu kupilem rowniez co co sie nazywa "Daerg - Autocosmic dwuskładnikowa piana aktywna do silnych zanieczyszczeń 1l" Brama chyba nigdy nie byla myta i dlatego tez pomysl z jakims pianokillerem byl jak najbardziej ok. Pianownica jest dobrej jakosci, plastik butli gruby z podzialka/skala itp. Przy 1:20 piana wychodzila mega gesta jak dobrze ubita gesta smietana czego powiem szczerze sie nie spodziewalem ;-) Ladnie i powoli wszystko sobie splywalo i nawet jak sie na koniec okazalo zmylo Potem jeszcze w ruch poszla szczotka i brama byla/jest jak nowa. Na koniec ze humor mi dopisywal na brame poleciala IPA i... TW PEG Brama wyglada jak nowa - zniknela szarosc i wyplowienie i odzyskala pierwotny brazowy kolor Co do samej Epoci to jako tansza alternatywa dla Glorii jest jak najbardizej ok. i warto ja kupic. Jest rowniez wg mnie lepszym wyborem i zabawa w przerobke Marolexa. Gloria jak dla mnie duzo fajniej wyglada
bazmasta Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Są o ile się nie mylę 4 @ Rosemeyer, używałeś ją bez zdejmowania jakiegoś filcu? Dziś moja Epoca z pojemnikiem 2l. doszła. Jadę na testy (EPOCA vs Gloria) wieczorkiem więc porobię kilka zdjęć "kalkulatorem"
Rosemeyer Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 @ Rosemeyer, używałeś ją bez zdejmowania jakiegoś filcu? Uzywalem tak jak przyszla. Nawet jej nie rozkrecilem i nic nie przestawialem/regulowalem.
bizislawek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Rosemeyer Duzą ma wydajność na jednym pompowaniu?
Leniwiec Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 z litrowa butla idzie sie zamachac, patrząc na filmik, ciekawe jaka z 2l Filmik jest mojego autorstwa i kręcony był przy pierwszym teście. Teraz, gdy mam już odrobinę wprawy, na jednym zbiorniku 1L idzie pokryć cały samochód. Choć pojemnik 2L będzie w sam raz
marcineke Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 No to jestem po pierwszej próbie. Upał masakryczny, piana schnie na oczach.Żeby otrzymać super warstwę piany pianownica musi być całkowicie napompowana, wystarczy przejechać auto od dołu do góry i już piana idzie stróżką za to bardzo gęsta.Na umycie Punta zeszło mi 1,5l.(bez mycia dachu). Autko domyło się fajnie ale póki nie nabiorę wprawy mam mieszane uczucia.Trza się opompować.Jutro dotrze inna piana to spróbuje na drugim aucie.
Rekomendowane odpowiedzi