vw_golf3 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 tak jak w temacie, znajomy poszukuje jakiegoś dobrego wosku który zabezpieczy jego matowy lakier , polecicie coś ?
Administrator Evo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Swissvax Opaque
fernando Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 który zabezpieczy jego matowy lakier To trzeba zrobić korektę przed położeniem wosku, żeby lakier był błyszczący i zyskał głębię
vw_golf3 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 fernando wiem wiem, korekta będzie na pewno tylko pytanie właśnie czy jest specjalny do matowych lakierów Evo no właśnie co nieco słyszałem o tym wosku Nie wiem czy kolega się zdecyduje na coś z półki SV, czy nie będzie szukał jakiegoś tańszego rozwiązania
arekr6 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 CG Meticulous Matte Detailer & Auto Wash wygląda ciekawie zestaw za rozsądne pieniądze wskład, którego wchodzi QD i szampon
vw_golf3 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 1 i 2 komponent z LP3D. arekr6 wygląda ciekawie
vw_golf3 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 SJake w sumie zbieram informacje dla znajomego, zobaczymy na co się zdecyduje
yukon Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 vw_golf3, na serio chcesz go polerować?
Rosemeyer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 fernando wiem wiem, korekta będzie na pewno czy Ty wiesz/rozumiesz co piszesz?! Masakra jakas... Ale slyszalem o jednym X6 w macie za ciężki hajs które przez kilku "fachowcow" zostalo pieknie wypolerowane... Niestety właściciel nie podzielał ich radości/dumy z pięknego błysku :-/
JM63 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Forum weszło w nową epokę A jak CQ Dlux na folii?
vw_golf3 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 yukon tak jak już wcześniej pisałem ja do tego auta się nie dotykam. Kolega pisał że chce zrobić korektę ale ....właśnie ale ... jak on to zrobi to nie wiem miałem uzyskać pewne info na temat doboru wosku do takiego lakieru .. i tyle
Maggot Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 mat po korekcie - chciałbym to zobaczyć
vw_golf3 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Maggot jak się dzisiaj dowiedziałem od kolegi lakier jednak ma na sobie bezbarwny więc temat można zamknąć
julian Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 czy samochód jest polakierowany na mat czy ma matową folię? czy lakier matowy, jeśli to lakier, jest w tym wypadku pokryty bezbarwnym czy nie? Ja przez długi czas szukałem czegoś do matowych folii (z oczywistych względów nie możemy w usłudze stosować SV ) i oprócz spray sealantów (tu najlepszy jest ReLoad i V7) bardzo pozytywnie zaskoczył mnie CG XXX. wosk taki sobie na lakierach, ale na folii na prawdę mnie zaskoczył - głównie tym, jak równomiernie można było go położyć i bezproblemowo dotrzeć. Jeśli chodzi o efekt finalny i łatwość pracy rozgniótł większość znanych mi wosków, łącznie z droższymi Zymolami...
vw_golf3 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 julian jak się dzisiaj dowiedziałem lakier jest matowy pokryty bezbarwnym wczoraj kolega mi mówił że jest to zwykły mat bez żadnych zabezpieczeń dzisiaj jednak stwierdził że ma na sobie bezbarwny więc tutaj sprawa się wyjaśnia
roomioo Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Chciałbym wrócić do tematu. Być może ktoś wniesie coś nowego. Potrzebuje zabezpieczyć brand new MB Cls fabrycznie malowanego w popielaty Mat. Zależy mi na możliwie największej trwałości produktu. Mam doświadczenie w nakładaniu powłok permanentnych, natomiast nigdy nie robiłem tego w przypadku lakierów matowych. Proszę o ew. sugestie. Z góry dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi