Raku Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Siemka! Chciałbym przedstawić Wam wyniki testu dwóch APC. APC od Shiny Garage dostałem od all4auto, a APC Nielsena miałem już wcześniej cytat ze strony sklepu na temat APC Shiny Garage: Lime APC to skuteczny, wielozadaniowy produkt marki Shiny Garage.Bez problemu może służyć do prania tapicerki, czyszczenia elementów plastikowych czy komory silnika. Zalecane rozcieńczenie: pranie tapicerki 1:20-30, cięższe zabrudzenia 1:3-10. Pojemność 1L i cytat o APC Nielsen: Nielsen Cyclone to produkt typu APC (All Purpose Cleaner ) w zależności od rozdzieńczenia nadaje się dousuwania zabrudzeń w komorze silnika, mycia plastikowych elementów wnetrza ,tapicerki oraz do mycia karoseri dobrze czyści oraz odtłuszcza myte elementy. W zależności od potrzeb nalezy go rozcieńczać od 1:10 jako bardzo silniny środek do mycia np silnika , felg itp 1:50 do średnich zabrudzeń w wnetrzu a nawet 1:100 do lekkich zabrudzeń wnetrza , oraz elementów lakierowanych itp. Pojemność 1 l. Zabrałem się za mycie wnęk koło zawiasów drzwi. Mocno nie były brudne, ale po przejechaniu paluchem zostawał tłusty ślad, więc obydwa preparaty w rozcieńczeniu 1:1. wnęki: lewa (tutaj używane było APC SG) prawa (APC Nielsen) później było psikaniem, pędzelkowanie, spłukanie wodą i lekkie przetarcie mikrofibrą: APC SG: APC Nielsen: zauważyłem, że po stronie Nielsena zostało takie coś: no to powtórka Nielsenem: nic nie chciało zejść nawet po mikrofibrze. więc chwyciłem APC od SG i proszę: moje uwagi: APC Shiny Garage Lime: - zapach nie koniecznie jest lime. bardziej przypomina mi płyn do mycia szyb. w każdym razie jest ładny i nie drażni w rozcieńczeniu 1:1 - usunął lepiej mocny brud z wnęk od Nielsena - jest w bardzo dobrej cenie APC Nielsen Cyclone: - pachnie o wiele ładniej od konkurenta, ale przy takim małym stężeniu i rozpyleniu, bardzo drażnił i nie szło oddychać - dobrze domywa, ale mogłoby być lepiej Zdecydowanie wygrał APC od SG ze względu na o wiele niższą cenę i lepsze działanie.
ragandbones Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 No proszę, zawsze wydawało mi się, że Nielsen uchodził za jedno z lepszych APC.
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 ragandbones, też tak sądziłem i też się zdziwiłem. Produkt od SG się na mocnego konkurenta w kategorii APC. Czekam z niecierpliwością na porównanie z innymi produktami
ultratouch Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja bym z chęcią zobaczył jak spisze się we wnętrzu na vinylach i materiałach bo do czyszczenia profili to wystarczy ,że będzie mocny a we wnętrzu liczą się też inne rzeczy.
Raku Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zrobi sie. Ale najwczesniej w srode
Bieniek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Wlasnie mialem zamawiac banke Nielsena. Czyli co lepiej Shiny Garage?
Raku Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nikt tu nikogo nie zmusza, a jedynie pokazuje dzialanie poszczegolnych produktow
Muti Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Używam APC SG i jestem mile zaskoczony Nadaje sie zarówno do wnętrza w większym rozcieńczeniu jak i stężony do usuwania smaru z zawiasów.
pLaYmAn Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Potwierdzam, Shiny Garage APC działa bardzo dobrze, według mnie jest to ta sama półka co np. Meguiar's All Purpose Cleaner. Duży plus za cenę i znośny zapach, który nie jest tak duszący jak wymieniony wyżej Meg's. Rozcieńczenie 1:4. Kilka zdjęć zrobionych na szybko komórką, brud zbierany był przez kilka lat Nie czepiać się niedomytych zakamarków, całość zajęła mi 5 minut
proton789 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wyśmienicie milordzie , dla mnie APC nielsena tez niezbyt dobrze myje, używam go w mocnym roztworze do nadkoli etc, a Megsowe do wnętrza i do zakamarków na zewnątrz.
damian Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 pLaYmAn, ale na mokro to zawsze ładnie wygląda
pLaYmAn Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 damianTDCi, po wyschnięciu jest ok, jak nie zapomnę to wrzucę jutro zdjęcie
sebek0720 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 No ja nie wiem... po jutrze robię test w proporcji 1:1 - bo 1:4 brudu z wnęk drzwi nie doczyścił (oczywiście pędzelkowałem). Pewnie dlatego, że to miejsce jeszcze nigdy myte nie było i syf ogromny.
interno Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Nie ma porównania do innych APC bo zaczynam dopiero zabawę ale używam tego APC z SG i jestem bardzo zadowolony. Daje sobie radę z brudem na plastykach zewnętrznych w SUV które czasem jest mocno brudno i są na nim jakieś leśne, klejące soki. Bardzo brudny wydech to tez nie problem dla niego. rozcieńczenie 1:1 - zapach??żaden - nie wczuwam się. Fajnie się pieni i na prawdę dobrze pracuje. Polecam każdemu Ciekawe jak poradzi sobie z olejami i smarami na silniku...wkrótce zrobię próbę
weglus Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 apc shiny garage w stężeniu 1:5 zostawił mi białe zacieki takie dość mocne, trudne do usunięcia. zmieszany z wodą destylowaną
LZ Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 apc shiny garage w stężeniu 1:5 zostawił mi białe zacieki takie dość mocne, trudne do usunięcia. Na jakiej powierzchni? U mnie został biały osad na plastikowej końcówce atomizera ale łatwo było go usunąć.
weglus Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 na lakierze oczywiście. końcówką bym sie nie przejmował
sebek0720 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 U mnie to samo - 1:4 - wnęki drzwi, biały osad. Kilka razy wodą myłem, żeby zlazło.
weglus Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 ja najpierw wodą, a jak mało zeszło to suchą mikrofibrą i dało rade
LZ Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 końcówką bym sie nie przejmował Końcówką się nie przejmuje ale takiego zjawiska przy innych APC nie zauważyłem
Raku Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 weglus, to może w pełnym słońcu na rozgrzany lakier dawałeś to apc? ja jechałem stężeniem 1:1 i nic nie zostało
weglus Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 nie. auto stało w cieniu dość długo, a ja jechałem wnęki. poźniej na bezdotyku używałem do detali i w niektórych miejscach nawet ciśnienie tego nie zmyło
all4auto Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 weglus, napisz proszę jak u Ciebie wygląda proces mycia apc, również dziś kolejny raz przetestowałem lime'a w różnych kombinacjach stężenia i na różnych lakierach i plastikach, ale zacieków nie było.
damian Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 A według mnie to źle spłukane i dlatego pozostały Ci zacieki
all4auto Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Dlatego czekamy na bliższe informacje, każdą Waszą uwagę traktuje bardzo poważnie, produkty SG mają być bez zastrzeżeń :]
Rekomendowane odpowiedzi