Jump to content

II Festyn Lotniczy Lotnisko Bliżej Miasta Michałków/Ostrów

Recommended Posts

Ponieważ impreza odbywa się w moim sąsiedztwie (dosłownie) serdecznie zapraszam do uczestnictwa. Ubiegłoroczna edycja była bardo udana. Niestety nie zobaczymy już jednego z niezwykle utalentowanych uczestników...

Dlaczego zamieszczam tu skoro to nie impreza motoryzacyjna? Otóż Automobilklub Ostrowski wystawia pojazdy zabytkowe...

Wszystkie informacje oraz program:

http://www.festynostrow.pl/

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Warto dodać, że jeśli ktoś wybiera się autem to ma przekichane.. w tamtym roku była istna masakra - prędzej się dojdzie z 3-4km na nogach niż dojedzie autem (pisze o ~ godzinach trwania festynu) :good:

ja rok temu stawałem bez problemu, pozatym było gorąco jak cholera :D w tym roku planuje również wypad więc chłopaki może spotkanie bez samochodów i coś się napijemy?? :-]:-]:-]

• 4 weeks later...

I co Bartku zawitasz w południowowielkopolską gościnę?

ROBIĘ OFFICIAL EVENT LIST:

Ja

Arekkaz + żeńska ekipa

Bucky + skrzynka szkockiej :lol:

Dopisywać sie proszę kto się bawi z nami :)

Ja być może z połowicą się wybiorę, ale rowerami, słyszałem, od koleżanki z Michałkowa, że straszna masakra jest z parkowaniem, korkami i dojazdem... Ze Skalmierzyc mam rzut beretem :D

"Jeśli zdecydujesz się na dojazd własnym samochodem, unikaj ulicy Limanowskiego i przyjedź od strony węzła na obwodnicy Ostrowa Wielkopolskiego w miejscowości Franklinów. Bezwzględnie przestrzegaj zmienionej organizacji ruchu i poleceń policji oraz służb porządkowych, które będą kierować do wydzielonych parkingów. W celu zapewnienia płynności dojazdu w dniach Festynu zostanie zmieniona organizacja ruchu drogowego. Wszystkie drogi dojazdowe do lotniska zostaną objęte zakazem zatrzymywania. Droga dojazdowa na lotnisko od zbiornika wodnego Piaski-Szczygliczka będzie zamknięta dla ruchu samochodowego. "

Szczegóły na http://www.festynostrow.pl

Jesli chcesz jechac autem wybierz sie wczesniej kieruj sie w ostrowie starą 11 na Poznan i na rondzie będzie odbicie na Michałków/Lewków.

W tamtym roku był paraliż komunikacyjny...

AUTOBUSY JADA ZAMKNIĘTA DROGĄ

Rozkład MZK specjalnie na festyn masz w linku poniżej:

Rozkład jazdy MZK na lotnisko aeroklubu Michałków

[ Dodano: 25 Maj 2012, 13:04 ]

A tego to już chyba znacie :-]

zel6.jpg

zel5.jpg

zel4.jpg

zel3.jpg

zel2.jpg

zel1.jpg