escimo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 wojteoCK, nie wiem czy taki środek da rade. Lepiej spróbuj już IPĄ. A menzerna 250 starczy spokojnie na 2 Ducato
lakikwap Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Pady ABW. FG 500 pad pomarańczowy, Scratch-X pad pomarańczowy To do 500 powinien być twardy niebieski pad a nie pomarańcz który jest do polishu. Futro jakie posiadam to podejrzewam że jakiś badziew To odpuść. P.S. Czy Menzerna 250 ml wystarczy mi na ten samochód? Ślady się robią bo taśma prawdopodobnie się trochę odkleja i podchodzi pył z FG 500. Dokładnie tak, ale IPE masz pewno, to spróbuj nią. Tak. Weź twardego pada i ognień z FG500
wojteoCK Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Weź twardego pada i ognień z FG500 Nie wiem tylko czy znajdę w Kielcach niebieskiego pada ABW Czy może być np. biały pad z Farecli?
lakikwap Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 wojteoCK, może coś z 3M znajdziesz? zielony pad. Jak nie.. to "jak sie niema co sie lubi, to sie lubi co sie ma"
wojteoCK Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 3M to na pewno znajdę bo jest sklep m.in. z ich materiałami. Czy gąbkę 3M można kupić na gwint M14? Czy tylko mocowaną na rzep? Bo niby mam tarczę do mocowania na rzep ale obawiam się czy dobrze będzie współgrać ze sobą, czy gąbka mi się nie odklei od tego pseudorzepu z mojej polerki Wezmę do sklepu swój "backing plate" i sprawdzę Dzięki wszystkim za rady jak uzyskam lepsze( albo gorsze ) rezultaty to dam znać jutro.
geo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Zielonej gąbki 3M nie kupuj, bo to badziew jest, lepiej w pomarańczowego pada 3M zainwestuj działanie podobne, a trwałość większa. Chcąc wyciągnąć więcej FF3000 musisz zamienić na SF4000.
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Zielonej gąbki 3M nie kupuj, bo to badziew jest możesz rozwinąć tę myśl?
Fancivi Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 rozsypuja sie masakrycznie ;D
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 niczego takiego nie zaobserwowałem nawet dokupiłem ostatnio dwie nowe
geo Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Eryczkek miałem na myśli dokładnie to co napisał Fancivi Ale , być może 3M poprawiło trwałość. nawet dokupiłem ostatnio dwie nowe Dużo pracujesz czy jesteś kolekcjonerem ?
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Dużo pracujesz czy jesteś kolekcjonerem ? nie tyle kolekcjonerem co pechowcem u mnie jeśli coś się może spieprzyć to się spieprzy więc wszystkie pady kupuje po dwa, tak na wszelki wypadek a wracając do padów 3Ma to mam wszystkie i nigdy żaden mi się nie rozleciał pracuję nimi z Menzerną oraz Schollem na DA
Robert79 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Czy polerując lakier Manzerną 2500 na pomarańczowym Flexi robimy to do momentu znikania pasty? To znaczy, czy wypracowujemy pastę do zniknięcia. Jeszcze jedno pytanie. Podczas polerowania gdy zwiększam obroty pasta roluje się.Czy może to być efekt za dużej ilości pasty ?
bili20@o2.pl Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 nie zniknie całkowicie, chyba że wyschnie roluję się przez zbyt dużą ilość pasty. co przejazd pada trzeba wyczyścić szczotką do padów
Rekomendowane odpowiedzi