Administrator AreK Posted April 11, 2012 Administrator Report Share Posted April 11, 2012 Witam serdecznie. Dzisiaj chciałbym przedstawić Wam nowość z firmy All4auto. Koncentrat do mycia felg Shiny Garage EF Wheel Cleaner. Koncentrat przypadkowo trafił do mojego arsenału. Robiłem zamówienie w sklepie i nie było tego co używałem do tej pory. Wojtek zaproponował swój produkt zapewniając mnie ,że będę zadowolony. Nie lubię być królikiem doświadczalnym ale tym razem uległem. Musiałem coś wziąć bowiem zobowiązałem się doprowadzić koła kolegi do stanu sprzed 5 lat czyli jak były nowe. Koła były zapuszczone niemiłosiernie. Postanowiłem przetestować różne stężenia produktu. 1:1 , 1:2 , oraz 1:4. Nie będę się rozpisywał na temat skuteczności różnych roztworów. Wiadomo najlepiej zadziałał 1:1 a najgorzej 1:4. Najgorzej nie znaczy jednak źle. Nie jest to produkt do usuwania pięcioletniego brudu bezdotykowo. Felgę trzeba spryskać ,poczekać i wyszorować pędzelkiem,szczoteczką. Roztwór 1:1 usunął brud za pierwszym razem . Przy bardziej rozcieńczonym produkcie musiałem się lepiej przyłożyć do "pędzelkowania". Na koniec zrobiłem sobie roztwór 1:6 i spryskałem felgi w swoim aucie przed standardowym myciem. Preparat poradził sobie bez najmniejszych problemów. Podsumowując Shiny Garage EF Wheel Cleaner to bardzo dobry produkt zarówno do usuwania brudu z bardzo zapuszczonych felg oraz do cyklicznego mycia. Na koniec to co najlepsze! CENA. Za 69zł otrzymujemy 5 litrów bardzo wydajnego koncentratu do mycia felg. Relacja z mycia dzisiaj w nietypowej postaci.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted April 11, 2012 Moderator Report Share Posted April 11, 2012 Arek, musisz popracować nad płynnością ruchów A teścik fajny, przynajmniej nie trzeba czekać 5 minut na załadowanie zdjęć Widzę kolejny dobry produkt SG, po środku do plastików, który testowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted April 11, 2012 Author Administrator Report Share Posted April 11, 2012 A teścik fajny, przynajmniej nie trzeba czekać 5 minut na załadowanie zdjęć Właśnie tak będą wyglądały moje najbliższe testy i relacje. Mam nadzieję Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ciekawy produkt, miałem dzisiaj kupić 1L na próbę, ale nie zastałem Wojtka w sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted April 11, 2012 Author Administrator Report Share Posted April 11, 2012 Dodam tylko,że jest to cleaner zasadowy o specyficznym zapachu dla tej grupy produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
all4auto Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Bardzo dziękuje za test, od dziś ponownie w pracy, zaglądajcie czasem na stronę tam są umieszczane aktualne informacje o urlopach itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Nic sie nie chwaliles, że robisz nowe testy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggot Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Trochę się trzeba namachać pędzelkiem i szczoteczką ale za tą cenę dobrze wypadł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Trochę się trzeba namachać pędzelkiem i szczoteczką A kiedy nie trzeba?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggot Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Marco, no z jednym środkiem zapewne bardziej niż z drugim, chyba, że się mylę to popraw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts