Jump to content

Co zamiast UC kiedy on nie daje rady z maszyną?

Recommended Posts

Witam

Mój samochód to BMW E46 cosmoschwartz 99' (lakier wszędzie oryginalny, widać lata - lekko zmatowiały, sporo rys). Zgromadziłem ostatnio środki i dzisiaj zabrałem się do polerki, początkowo miała być ręczna i kupiłem UC, ale się okazało, że tata kiedyś kupił maszynę :-] Do pracy z UC mam takiego pada: http://www.mrcleaner.pl/monster-shine-p ... p1106.html

Tak więc ładnie umyłem lakier i przystąpiłem do działania :ad:

przejechałem klapę na górze i zmyłem pozostałość po UC (1000-1500obr), a tam praktycznie nic się nie zmieniło :shock: Zniknęły jedynie swirle, ale nawet zmatowienie lakieru pozostało.

Stwierdziłem, że spróbuję jeszcze i tak dociskałem aż maszyna jęczała, zwiększałem obroty, po zrobieniu tej małej powierzchni byłem już konkretnie zmęczony tym dociskaniem (trwało to z 20min, nie wyobrażam sobie całego auta tak robić :thumbdown: ), efekt troche lepszy, zmatowienie zniknęło ale rysy zostały.

I tu moje pytanie - czy robię coś źle, czy potrzebuję innej pasty do tego lakieru?

U ojca na Mercedesie maska wyszła bardzo fajnie (co prawda lakier też w nieco lepszym stanie - jedynie mocne swirle).

To widzę, że dobrze trafiłem :D

Czyli FG500 mam sobie darować? Pasowała mi ta opcja, bo można kupić przynajmniej mniejsze opakowanie w mniejszej cenie..

To widzę, że dobrze trafiłem :D

Czyli FG500 mam sobie darować? Pasowała mi ta opcja, bo można kupić przynajmniej mniejsze opakowanie w mniejszej cenie..

W takim razie Scholl S2 też są 250ml i na pewno da radę

sinner, ...niby mocniejsze od FC+? Nie zgadzam się z taką teorią!!!

Nigdzie nie powiedziałem że mocniejsze od FC+, jedynie chciałem powiedzieć że atakować trzeba bardzier ściernymi pastami na maszynowej polerce od UC.

Panowie, ja bym jednak stronil troche od S2 i polecil S3 jak juz (mimo ze nie mialem w rekach) ale jezeli opis mowi ze S2 usuwa morke a S3 papierek 1500 to nowicjuszowi (bez urazy) S2 bym raczej w rece nie dal, nawet na tym lakierze.