patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Musialem letnie kolo to jest kolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J0NES Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 jest meksyk wygląda ślicznie, wzorowo, jak na limuzynę przystało oj bedna Łada tak sobie czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 patryczken16, jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezzg Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 moja też była wypielęgnowana! ale niestety ten lakier rysuje się nawet nie od patrzenia a od myśli popatrzenia jest po prostu masakryczny w utrzymaniu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Ale kontrast. A8 a obok Łada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekS Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 martinezzg, i tak czarny Phantom jest lepszy do korekty niż czarny Brillant , a najgorszy do korekty jaki mnie sie trafil byl czarny Lexus (chyba uni) miekie cholerstwo ze od wiatru sie nawet rysuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 martinezzg, i tak czarny Phantom jest lepszy do korekty niż czarny Brillant , a najgorszy do korekty jaki mnie sie trafil byl czarny Lexus (chyba uni) miekie cholerstwo ze od wiatru sie nawet rysuje Więc niewiem za co Lexus zgarnia nagrody za lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 o kurcze... to już wiem dlaczego mój ojciec majac co prawda A4 ale w takim samym kolorku trzyma je ciagle w garażu i wyciaga raz na miesiac...... a tak na poważnie bardzo fajne audi i zacny kolor do podbijania efektu wet look i głębi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Dobralem lakier,zmieszalem z bezbarwnym i...nastepnie spolerowalem do oryginalnego lakieru,a moja "zaprawka" zostala w odpryskach Patryk, mógłbyś proszę podać jakiś dokładniejszy opis tej metody, tak krok po kroku? ... a praca jak i furka zacna pełen profesjonalizm moim skromnym zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezzg Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a tak się zastanawiam czy to aby nie jest wersja limit na 25 quattro? bo skorką obszyte konsola i inne.... coś mi się tak wydaje,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a tak się zastanawiam czy to aby nie jest wersja limit na 25 quattro? bo skorką obszyte konsola i inne....coś mi się tak wydaje,,, wiesz cos wiecej ? lub masz jakies info ? w rozkodowanym vinie mam,ze wersja exclusiv,tunel w skorze itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-m Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Patryk, mógłbyś proszę podać jakiś dokładniejszy opis tej metody, tak krok po kroku? Przyłączam się do tej prośby, bo też jestem ciekaw techniki i dokładnych efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Przeciez podalem wyjasnienie doczytajcie dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Przeciez podalem wyjasnienie doczytajcie dokladnie No właśnie napisałeś tylko tak pobieżnie... "pomieszałem klar z bazą, na maskę i polerka". Można to zrobić na 30 albo i więcej sposobów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 A no to ja znam tylko jeden " pomieszac klar z baza,na maske i spolerowac " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Bardzo fajne Audi i konkretnie wykonana praca przy odnowie lakieru a efekt końcowy zapycha dech w piersi Przeciez podalem wyjasnienie doczytajcie dokladnie Mam też pytanie do tej metody likwidacji odprysków, jak pomalowałeś maskę tą mieszanką farby z klarem to później polerowałeś ją wstępnie jakimś papierem ściernym, czy oo razu pastami polerskimi z maszyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Mam też pytanie do tej metody likwidacji odprysków, jak pomalowałeś maskę tą mieszanką farby z klarem to później polerowałeś ją wstępnie jakimś papierem ściernym, czy oo razu pastami polerskimi z maszyny ? polerowalem futrem na FC+. ps.Fiodor lampy w audi ok ? czy malujemy ? musialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 A no to ja znam tylko jeden " pomieszac klar z baza,na maske i spolerowac " :P Chodzi mi o to czym dokładnie nakładałeś, ile odczekałeś, w jakich proporcjach mieszałeś, na jaki obszar uszkodzenie nakładałeś mieszankę, jak długo musiałeś polerować???? Jak widzisz troszkę uszczegółowić można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 czym dokładnie nakładałeś aplikatorem gabkowym ile odczekałeś az wyschlo - 30-40 minut w jakich proporcjach mieszałeś klaru 2x wiecej jak bazy na jaki obszar uszkodzenie nakładałeś mieszankę prawie pol maski jak długo musiałeś polerować az dotarlem do pierwotnego stanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Noooooo, to się rozumie taką odpowiedź Dziękuję, będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Lubie Twoje widoczki bardzo Audi wiadomo, mega , taki silnik mialem okazje wyprobowac w Q7 i na benzyne nigdy bym sie nie zamienil Czyms takim moglbym jezdzic PL-NO nawet kilka razy w tygodniu.. Co do pracy to ladnie wszystko, porzadek itp ale jakos tak szybko jak na rozmiary i to co robiles. Do tego zdjecia jeszcze sam, hmm... Nie znalazlem zadnego info o IPA... Jakimi stezeniami myles po polerkach? Chetnie poobcowalbym z taka limuzynka sam na sam.. BTW: Przez takie BMW jak Twoje rozpoczolem kiedys zima moja przygode z quattro.. Ahh, taki maly sentyment.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 ps.Fiodor lampy w audi ok ? czy malujemy ? musialem Światła w Audi ok, farby i spraye odkładamy na bok Dzięki za info odnośnie zaprawek na masce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Co do pracy to ladnie wszystko, porzadek itp ale jakos tak szybko jak na rozmiary i to co robiles. Jesli chodzi o czas pracy tak to wygladalo: Felgi letnie przygotowalem kilka dni wczesniej,bawilem sie z nimi prawie 7 godzin. W Sobote zaczalem prace nad autem,od 19 do 3 W Niedziele od 20 do 2 Poniedzialek od 8 do 1 Wtorek od 8 do 1 Wychodzi na pewno ponad 50 godzin.. Nie znalazlem zadnego info o IPA... faktycznie IPA nie uwzgledniona,ale uzta prawie cala banke litrowa wylalem na to auto... w rozcienczeniu z woda destylowana pol na pol. Jakimi stezeniami myles po polerkach? w pianownicy kilkanascie kropel,tyle co sie denko zamoczylo,podobnie do wiadra,moze 15-20 ml,a z jakim powinienem myc ? Juz po zielonym korku mieszalem do pianownicy z VP Neutralem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Dla mnie bomba Świetna relacja jak i efekt końcowy Twoich prac. Gratuluję samochodu oraz całej otoczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Piekna praca jak i auto. Audi nabralo blasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi