Jump to content

Presta Sudzz

Evo

Recommended Posts

• Administrator

O Preście Sudzz sporo userów już słyszało i używało, ale to ciągle nowy produkt na naszym rynku , więc po krótce opisze moje spostrzeżenia na jego temat :)

presta-sudzz-car-wash.jpg

Szampon koloru różowego, bardzo ładny zapach gumy balonowej :)

Tak wyglądało auto przed myciem:

isdsc01701.jpg

isdsc01702.jpg

isdsc01703.jpg

Na początek test w Glorii - 60ml szamponu/litr ciepłej wody, dwa filce :

isdsc01710.jpg

isdsc01706.jpg

isdsc01709.jpg

Jak widać sobie radzi :) Auto spłukane :

isdsc01712.jpg

Właściwe mycie rękawicą CarPro , 50ml/10 litrów wody :

isdsc01713.jpg

isdsc01714.jpg

isdsc01715.jpg

isdsc01716.jpg

Piana, poślizg, odpowiednia moc , łatwe spłukiwanie - wszystko jest :) Z moich obserwacji wynika że wosków nie rusza :

isdsc01717.jpg

isdsc01718.jpg

isdsc01720.jpg

przy czym moje auto na dzień dzisiejszy to kiepski poligon doświadczalny, bo woski i tak sa już nadrgyzione, ale testowałem ten szampon na świeżych woskach i nie mam mu nic do zarzucenia.

Podsumowując , bardzo przyjemny szampon o dobrych osiagach i przede wszystkim, bardzo ekonomiczny. Fakt, nie jest najbardziej skoncetrowany, ale nawet licząc 60ml na jedno wiadro, z opakowania wychodzi nam ~60 myć, co przy cenie 60 zł za 3.8l daje nam koszt ok złotówki za jedno mycie. Nie wiem czy są tańsze szampony, ale ten napewno jest w czołówce :)

Do Swissvaxów czy innych drogich siuwaksów raczej dalej będe używał dedykowanych szamponów z wyższych półek ( jak mawia moja lepsza połowa : "bo tak " :D:P ) , ale jako szampon do "zwykłych" wosków , czy nawet do mycia aut niezabezpieczonych jest rewelacyjny.

to zaczynam bardzo zalowac ze wypadl mi z ost zakupow bo nigdzie go juz nie ma;/ a jak zaczynalem kompletowac byl;/

Evo, dzieki bardzo za test (i ten z QD) bo przekonales mnie do zakupu :)

i uwazam ze testy bardzo potrzebne

hehehe EE - efekt Evo dziala :lol:

Wie ktoś jak to jest z tą prestą i woskami? (Evo'nia Leona nie ruszyło - wiem)

Rozmawiałem dzisiaj z użytkownikiem od Colli i mówił, że myjąc raz w tygodniu prestą, 476 zjechał mu prawie całkowicie po miesiącu. :o:dontknow: (stężenie zalecane, woda około 40-50 stopni) - może to pojedyńczy przypadek...

Ma ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia w tej kwestii, bo zastanawiam się nad tym szamponem... ale... lubię bezpieczne zabawy. ;)

Jacek, zasiałeś ziarno niepewności i od tej chwili Presta nie będzie już polecana jako szampon pierwszego wyboru w dziale: "Pierwszy zestaw" :mrgreen: czyżby wielki powrót ad fontes czyli Duragloss? :-]

Skoro zjadł Colli po miesiącu to mocne toto musi być, chyba, że stężenie było na zasadzie "jak się uleje" dobierane. Sam jestem ciekaw opinii praktyków a nie "czytaczy" :idea:

SJake, ja myłam auto Prestą ostatnio dwa razy (wlałam 50 ml na 10 l wody, choć myślę, że można spokojnie dać 35-40 ml) i coli 476 na aucie dalej się trzyma i nie zauważyłam osłabienia. No ale cóż u mnie podobno wszystko długo siedzi, więc może jeszcze inni się wypowiedzą ;)

lukwawa, no przyznam, że trochę się zdziwiłem... bo czytając wydał mi się super, a tu klient mówi, że "lipa jest panie..." Dzielę to przez dwa, bo wiem jak to jest z tym laniem i proporcjami. Może Colli źle położony...

;)

"Sieje ziarnem", bo pragne informacji czy to niefart, czy odosobniony przypadek, a może tak już ma i szamponik super tyle, że podczas procesów nieregularnych. :o

No ale cóż u mnie podobno wszystko długo siedzi, więc może jeszcze inni się wypowiedzą

Kwestia ręki :D

• Dystrybutor

Jeżeli chodzi o proporcje to producent zaleca 80 ml na 10 l wody ale ostatnio testowaliśmy proporcje 30 ml na 10 litrów i w zupełności wystarczy ;)

Przeglądaliśmy kartę charakterystyki Presty ale producent nie podaje pH. Czekamy na dalsze informacje od użytkowników (chociaż jak widać informacja o zmywaniu wosku jest odosobniona :dontknow: )

Wkrótce audi pozbędzie się CQ, nałożymy woski i przeprowadzimy dokładniejsze testy ;)