Administrator Evo Posted March 3, 2012 Administrator Report Share Posted March 3, 2012 O Preście Sudzz sporo userów już słyszało i używało, ale to ciągle nowy produkt na naszym rynku , więc po krótce opisze moje spostrzeżenia na jego temat Szampon koloru różowego, bardzo ładny zapach gumy balonowej Tak wyglądało auto przed myciem: Na początek test w Glorii - 60ml szamponu/litr ciepłej wody, dwa filce : Jak widać sobie radzi Auto spłukane : Właściwe mycie rękawicą CarPro , 50ml/10 litrów wody : Piana, poślizg, odpowiednia moc , łatwe spłukiwanie - wszystko jest Z moich obserwacji wynika że wosków nie rusza : przy czym moje auto na dzień dzisiejszy to kiepski poligon doświadczalny, bo woski i tak sa już nadrgyzione, ale testowałem ten szampon na świeżych woskach i nie mam mu nic do zarzucenia. Podsumowując , bardzo przyjemny szampon o dobrych osiagach i przede wszystkim, bardzo ekonomiczny. Fakt, nie jest najbardziej skoncetrowany, ale nawet licząc 60ml na jedno wiadro, z opakowania wychodzi nam ~60 myć, co przy cenie 60 zł za 3.8l daje nam koszt ok złotówki za jedno mycie. Nie wiem czy są tańsze szampony, ale ten napewno jest w czołówce Do Swissvaxów czy innych drogich siuwaksów raczej dalej będe używał dedykowanych szamponów z wyższych półek ( jak mawia moja lepsza połowa : "bo tak " ) , ale jako szampon do "zwykłych" wosków , czy nawet do mycia aut niezabezpieczonych jest rewelacyjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 W takim razie kupuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 pLaYmAn, +1 Elegancko Piotrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprinter Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Po tym teście moje wątpliwości mineły Lubię szampony z dużą ilością piany podczas mycia,do tego cena jednego mycia sama mówi za siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 jaka piana z glorii ile siedziała na samochodzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq161 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Ja juz go zakupilem jakis czas temu, pachnie jak owocowa Orbitka, ladnie sie pieni i mi pasuje, tani dobry szampon Link to comment Share on other sites More sharing options...
saddam Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Evo, Testowałeś może ten szampon w pianownicy P.A.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted March 3, 2012 Author Administrator Report Share Posted March 3, 2012 Nie, nie posiadam pianownicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfelek Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Szampon wymiata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Evo dzięki za test, właśnie się skłaniałem do tego szampony. Myślę że w tej cenie to będzie hit sprzedaży w tym sezonie jeżeli chodzi o szampony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparco Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Evo,powiedz mi czy Presta Sudzz można porównać do Duragloss 901 ? który będzie lepszy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted March 4, 2012 Author Administrator Report Share Posted March 4, 2012 Szampony podobne, DG bardziej skoncetrowane, ale w samym myciu różnic za dużo się nie dopatrzyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art'ek Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 to zaczynam bardzo zalowac ze wypadl mi z ost zakupow bo nigdzie go juz nie ma;/ a jak zaczynalem kompletowac byl;/ Evo, dzieki bardzo za test (i ten z QD) bo przekonales mnie do zakupu i uwazam ze testy bardzo potrzebne hehehe EE - efekt Evo dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbarti Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Szampon pięknie się pieni, a koszt jednego mycia mega zadowalajacy, Czas wrzucić do "koszyka" Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 prezentacja szamponu za rozsądne pieniądze na pewno się wielu osobom przyda hehehe EE - efekt Evo dziala raczej " owczy pęd " Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 prezentacja szamponu za rozsądne pieniądze na pewno się wielu osobom przyda Okazuje się, że można zrobić dobry szampon za rozsądne pieniądze. Miejmy nadzieję, że konkurenci będą musieli spuścić z tonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Wie ktoś jak to jest z tą prestą i woskami? (Evo'nia Leona nie ruszyło - wiem) Rozmawiałem dzisiaj z użytkownikiem od Colli i mówił, że myjąc raz w tygodniu prestą, 476 zjechał mu prawie całkowicie po miesiącu. (stężenie zalecane, woda około 40-50 stopni) - może to pojedyńczy przypadek... Ma ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia w tej kwestii, bo zastanawiam się nad tym szamponem... ale... lubię bezpieczne zabawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukwawa Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Jacek, zasiałeś ziarno niepewności i od tej chwili Presta nie będzie już polecana jako szampon pierwszego wyboru w dziale: "Pierwszy zestaw" czyżby wielki powrót ad fontes czyli Duragloss? Skoro zjadł Colli po miesiącu to mocne toto musi być, chyba, że stężenie było na zasadzie "jak się uleje" dobierane. Sam jestem ciekaw opinii praktyków a nie "czytaczy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justyna Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 SJake, ja myłam auto Prestą ostatnio dwa razy (wlałam 50 ml na 10 l wody, choć myślę, że można spokojnie dać 35-40 ml) i coli 476 na aucie dalej się trzyma i nie zauważyłam osłabienia. No ale cóż u mnie podobno wszystko długo siedzi, więc może jeszcze inni się wypowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 lukwawa, no przyznam, że trochę się zdziwiłem... bo czytając wydał mi się super, a tu klient mówi, że "lipa jest panie..." Dzielę to przez dwa, bo wiem jak to jest z tym laniem i proporcjami. Może Colli źle położony... "Sieje ziarnem", bo pragne informacji czy to niefart, czy odosobniony przypadek, a może tak już ma i szamponik super tyle, że podczas procesów nieregularnych. No ale cóż u mnie podobno wszystko długo siedzi, więc może jeszcze inni się wypowiedzą Kwestia ręki Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Ja myłem w poniedziałek swoje auto Prestą, wlałem 60ml na 10 l wody i colli 476 nadal się trzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted March 7, 2012 Author Administrator Report Share Posted March 7, 2012 Kurcze, mi po myciu Car Bathem mocno oklapły Swissvaxy na aucie, to dopiero musi być killer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq161 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 2 mycia presta i Colli zyje i ma sie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor Wiolka mx_n Posted March 7, 2012 Dystrybutor Report Share Posted March 7, 2012 Jeżeli chodzi o proporcje to producent zaleca 80 ml na 10 l wody ale ostatnio testowaliśmy proporcje 30 ml na 10 litrów i w zupełności wystarczy Przeglądaliśmy kartę charakterystyki Presty ale producent nie podaje pH. Czekamy na dalsze informacje od użytkowników (chociaż jak widać informacja o zmywaniu wosku jest odosobniona ) Wkrótce audi pozbędzie się CQ, nałożymy woski i przeprowadzimy dokładniejsze testy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Evo, to nie szampon killer tylko woski LIPA żeby w ogóle... do COLLI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts