patrizio1985 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Witam, nie było jeszcze takiego tematu, są testy, porównania, ale gama sealantów jest tak ogromna, że nieraz ciężko się połapać. Wiadomo, C1, ale jego cena jest wysoka, tak samo cquartz. Wolfgang kiedyś był ok, ale do najtańszych też nie należy. Może polecilibyście jakieś środki. Ogólnie myślałem coś od DG albo 4nano (bez 3D). Proszę o propozycje, doradzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JM63 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 patrizio1985, Przez maksymalne odpychanie wody masz na myśli to, że jak polejesz wodą z konewki/ węża to momentalnie spłynie z samochodu? Jeśli tak to moim zdaniem woski są pod tym względem lepsze od sealantów. Np Glasur jest niezły Ale widzę, że uwzględniasz ceny, więc może napisz o jakim przedziale mowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrizio1985 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 Ogólnie myślałem o mniejszym łapaniu się brudu oraz o tym że jak po deszczu przejadę, np 100m to krople szybko spłyną. Sam woskowałem coli, ale myślałem uderzyć w sealanty. Tak myślałem do max 100zł, bo ostatnio wykosztowałem się na carbona (siostra mi go przywiezie z usa za 2 tyg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 patrizio1985, jeśli zależy ci na odpychaniu wody to proponuję coli i na to po każdym myciu dobry QD (raczej syntetyczny, może być megs UQD) , lepiej właściwie już się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrizio1985 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 Jako QD stosuję FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine. Mówicie, że juz nic lepszego nie osiągnę w tej kwocie?? Następna półka to C1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romekkk Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Użyj ReLoad po myciu. Ciężko uwierzyć że robi taką robotę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted February 29, 2012 Moderator Report Share Posted February 29, 2012 Jeśli chcesz sealant to polecam Wolf's Body Wrap, woda ucieka tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagmar Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Jeśli chcesz Sealant to polecam Wolf's Body Wrap, woda ucieka tak: must have it... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrizio1985 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 A jak jest z jego trwalością?? Cena tez przystępna. A co idzie pod niego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted February 29, 2012 Moderator Report Share Posted February 29, 2012 Pod Wolf'sa można stosować tylko Wolf's Chemicals Nano Sealing Polish Shine & Seal 150ml. Drugim dopuszczalnym rozwiązaniem, które ja stosowałem, jest IPA. Trwałość, hmm. Położony był w listopadzie i teraz wygląda to różnie... Po deszczu, śniegu widać jeszcze kropelki. Natomiast jak myłem, to nie wyglądało to najlepiej. Ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić przy porządnym, wiosennym myciu. W internecie są filmiki, że działa po 6 miesiącach. Tylko, że u mnie ma trudno, bo auto nie jest garażowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Bilt Hamber Hydrawax 2500km (z tego 1000km w deszczu) 50 dni Samochód myty raz ręcznie i użyty Presto Detail Spray, a tak to wyłącznie na bezdotyku (MagiFoam + oprysk z ciepłego poseidona + 4 program) Film nakręcony przed myciem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JM63 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 A jak jest z jego trwalością?? Body Wrap- 3,5 miesiąca, ok 3-4 tyś KM, w tym czasie myty głównie proszkiem i szczotą na ręcznych, raz na automacie BP (i tak przed korektą), może ze 3 razy White Satinem. Zdjęcie sprzed kilku dni, dzień po myciu Wolf'sem. A nakładany w średnio sprzyjających warunkach, przy ok 8 stopniach, podkład- IPA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tworek Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Oj tam, oj tam budżetowy FK 1000p te sobie nie źle radzi. I zapewne nie będzie za wiele odstawał od tych z wyższej półki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Tworek, świeżonka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tworek Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Tak, nie mniej jednak mogę zrobić nie długo upa, bo od tygodnia leży świeża warstwa na aucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Świeżonka to mi RejeX ładnie wyglądał: A miesięczny z 2x myciem R&S i przetarciem qd FK425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Wg mnie nic tak ładnie nie odpycha wody jak np Zymolek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrizio1985 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 Powiem szczerze że Wolf`s mnie zaintrygował. minetoo, myślisz że warto poczekać za carbonem te dwa tygodnie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 patrizio1985, To Carbona beading mnie w zymolach rozkochał więc....tak warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrera Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 A jakie LSP kropelkuje najlepiej, bez wzgledu na cene ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted February 29, 2012 Administrator Report Share Posted February 29, 2012 Z tego co widziałem, to do świeżego Vintage'a raczej nic nie ma podejscia, choć różnice od Glasura w góre są już minimalne jak na moje oko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 A da się gdzieś zakupic jakieś próbki, samplery Carbona, albo Glasura ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihnova Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 kojak, tylko Holiday Sampler Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Co to takiego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 kojak, http://www.zymol.com/holiday.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts