Debet Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Witam Moje pytanie brzmi;-) Czy ktoś już zakupił "Chemical Guys Lava" i może powiedzieć coś o tym wosku? Cena ~ poniżej, powyżej 300zł w zależności od sklepu. Jakie efekty po nałożeniu... czy łatwo się nakłada... jak się poleruje... jeśli ktoś już ma do czynienia z tym woskiem bardzo proszę o opinie;-) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktopus Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Jeżeli odpowiedź nie jest potrzebna na dziś, to wyskrobie coś w Sobotę lub Niedzielę – będą testy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Czekałem aż ktoś założy ten temat Na DW jest trochę info o nim. Na youtube są filmiki. Czekam z niecierpliwością na testy kolegi wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted February 20, 2012 Administrator Report Share Posted February 20, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubz Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Spoleruj te kromki Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Evo rozbroiłeś mnie z tymi kromkami - dobre papu chociaż było? A coś więcej możesz powiedzieć o tym wosku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator psemo Posted February 21, 2012 Moderator Report Share Posted February 21, 2012 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 czy już jakiś posiadacz może się wypowiedzieć o tym maśle? za jakieś 220zł mogę to mieć z uk ale tak w ciemno to szkoda mi kasiorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
126tomek Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Mógł by ktoś dać znać jakie efekty po użyciu? Warto go nabyć? Stoję przed wyborem zakupu wosku do 300zł do srebrnego koloru i się zastanawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 126tomek do takiej kwoty dla mnie najpewniejszą inwestycją jest zymol carbon Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Mógł by ktoś dać znać jakie efekty po użyciu? Warto go nabyć? Stoję przed wyborem zakupu wosku do 300zł do srebrnego koloru i się zastanawiam:) w tej kwocie ja bym wziął CG 50/50, do srebrnego rewelka, Link to comment Share on other sites More sharing options...
baccara Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Miałem przyjemność pracować z Lavą i powiem tak. Pachnie tak intensywnie i cudnie iż każdy dzień zaczynam od odkręcenia wieczka i zaczerpnięcia głębokiwgo oddechu. lava sprawa że człowiek ma ochotę naprawdę ją zjeść. Konsystencja, kolor i zapach mega. Nakładanie jest przyjemne i nieskomplikowane. Gorzej jest z docieraniem. Dociera się trudniej niż tradycyjne woski a jeszcze kilka godzin po woskowaniu czuć zapach w garażu. Co do skuteczności i efektu obiecywanego na opakowaniu nie jest już tak kolorowo. Tzn nie jest zle ale szału obiecanego w reklamie też brak. Moim subiektywnym zdaniem trudno nazwać ten produkt woskiem. Bradziej przypomina sealant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 kropelkuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baccara Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Oczywiście. Jak wróci do mnie pojazd na który ostatnio nakładałem Lavę to pstryknę foto :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor Wiolka mx_n Posted May 23, 2012 Dystrybutor Report Share Posted May 23, 2012 Dociera się trudniej niż tradycyjne woski kropelkuje? Oczywiście. yyy chyba mamy inną Lavę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 chyba, ze jakieś QD poszło na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted May 23, 2012 Administrator Report Share Posted May 23, 2012 Nie no , Lava kropelkuje w tym sensie że nie ma tafli wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon_k Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 właśnie się zastanawiam między Lavą a Zymol Carbon... efekt głębi na końcu filmu widoczny gołym okiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 szymon_k kilka razy już widziałem ten filmik i za każdym razem jak zerkam jak ten amerykański gej nakłada wosk na lakier to nie wiem czy śmiać się czy płakać . Bierz Carbona w ciemno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubz Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Może ktoś wrzucić film jak się zachowuje woda na Lavie? Nie hamerykańskie reklamówki tylko swojską produkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baccara Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 w poniedziałek zrobię test i wieczorem wkleję kilka zdjęć niestety do testów będę miał tylko bordowy pojazd ale dzięki temu będzie lepiej widać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Obserwuję temat i od początku myślałem że to prowokacja w poniedziałek zrobię test i wieczorem wkleję kilka zdjęć Ale temat się rozwija więc poczekam ze swoimi zdjęciami na kolegę wtedy porównamy Nie no , Lava kropelkuje w tym sensie że nie ma tafli wody I to nie tak do końca prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
baccara Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Auto mało jeżdzi i częściej jest myte z kurzu niż brudu drogowego. Tak wygląda lakier po myciu. Auto zabezpieczone w lutym 2011r sealantem smartwaxa i trzema warstwami wosku Smartwax Concours kładzionymi w kilkudniowych odstepach... Maskę podzieliłem na dwie części i umyłem IPA Lava leżała około 30minut na lakierze w temp około 23st C po czym została wypolerwana. Nadal się bedę upierał że gdy zaschnie nie poleruje się idealnie... I lejemy wodę! Widać że nie kropelkuje tak jak klasyczny wosk czy sealant ale tragedii nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Wygląda interesująco Na takie fotki czekałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon_k Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 a gdyby na niego położyć jako drugą warstwę colli 915 albo zymol carbon ? miałoby to sens? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts