Marian_K Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 kupiłem w "regionalnym" markecie, ale na pewno są też dostępne w innych dużych Poluję na nie już ze 3 miesiące i jakoś nigdzie nie widzę, a szkoda bo chciałem przetestować. Najwyraźniej trzeba będzie w necie kupić.
mariost Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 ...ta przyjęła tyle "brudu" (robię nią wnęki), że już sie nie "dopiera" ale ciągle jest miękka i puszysta ...różnica (struktury-nie gęstości) włókien występuje w tej "szmatce" pomiędzy obiema stronami - również jak jest nowa...
falon Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 jakiś link w necie do niej, do sklepu internetowego bo znaleźć nie mogę?
mihnova Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 falon, http://www.solokolos.pl/produkty,details,5153
art'ek Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 ja dlugo tych fibr szukalem po muszkieterach itp ale u mnie w regionie nie ma a chcialem pomacac koniecznie przed zakupem serio takie warte zakupu??
czaptan Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Mailowałem z producentem, polecał szukać w osiedlowych sklepikach, sieci Społem i muszkieterach. Tylko że w tych ostatnich nie było jak sprawdzałem. Myślę, że na Społem trzeba się skupić .
maya Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 mówicie że jakość jak eurow ? odważna uwaga ale trzeba będzie sprawdzić osobiście,
SJake Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 mariost, takie pytanie mam... Ilu fibr i jakich dokładnie używałeś dotychczas... ? Dlaczego pytam? Chciałbym wiedzieć do czego się ustosunkowujesz oceniając ten niewątpliwie ciekawy zakup.
Zybercik Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Oho... będzie Marolex vs. Gloria wersja mikrofibra Idę po popcorn! A w temacie sam jestem ciekaw. Znam miejsca ze sklepami 'Społem' więc bede atakował. Jak się uda - dam znać
maya Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 mariost, takie pytanie mam... Ilu fibr i jakich dokładnie używałeś dotychczas... ? Dlaczego pytam? Chciałbym wiedzieć do czego się ustosunkowujesz oceniając ten niewątpliwie ciekawy zakup. SJake ja już znalazłem sklep w okolicy gdzie mają te fibry, mam fibrę Eurow, Flexipads i Polishangel zobaczymy jak się spiszę Ravi
SJake Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 maya, no to czekam na newsy... Idę po popcorn! Smacznego.
Sucre Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Jak to dobrze się składa że link do sklepu który daliście znajduje się w moim mieście, do tego znam właściciela więc zaraz się wypytam co to za jakość
art'ek Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 zaraz zapytaj o grupowy zakup jak okaza sie wporzo
maya Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 wsiadłem na motor 30 minut i jest (jechałem przepisowo oprócz prędkości ) i kupiłem 2 mikrofibry , po pierwsze primo krótsze włosie, 2 primo jest bardziej cienka zarówno od PA jak i Eurow coś ala flexipads biały z czerwonym obszyciem tylko bardziej pluszowy matriał, na dzisiaj to tyle
Marian_K Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 na dzisiaj to tyle Czekamy zatem na jutro
maya Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 parę fotek, generalnie włókna są bardziej cienkie od eurow w dotyku bardziej plastikowa się wydaję, poza tym ekstra. Ale wg mnie do eurowa jej brakuje sporo o PA nie wspomnę bo nie ma czego porównywać A już myślałem że będe miał ProfiPolish za 6 zł link do galerii zdjęć http://s1068.photobucket.com/albums/u447/stunt125/
mariost Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Ilu fibr i jakich dokładnie używałeś dotychczas... ? ...do polerowania niewielu (zbieram dopiero doświadczenie), głównie CHG S, Eurow S i dlatego do niej porównałem, natomiast nie stwierdziłem nigdzie że Ravi jest w jakiś sposób i w czymś lepsza od Eurow-a lub od każdej innej "profi" fibry - to oczywiste, bo nie jestem "detailingowym samobójcą" - u mnie spełnia ona rolę dobrego substytutu dla np. Eurow-a, który jest droższy i warto go "szanować" Temat zaczął się od fibr firm Sonax, JN itd. - ogólnie budżetowych i do "wszystkiego" - (nie wydaje mi się aby ludzie tutaj używali cennych profi fibr do np."osuszania wnęk" itp...) i to do nich powinno się porównywać tą szmatkę, a konkurencję miałaby wtedy słabą. Ja porównałem z "wyższą klasą" bo ma ona, (Ravi) za tą cenę do tego "ambicje" - lecz absolutnie nie robię z niej "mistrza" - to tylko "szmatka" z supermarketu... (mam wrażenie, że zrobiła się "delikatna nagoneczka" na mnie - cóż chciałem tylko pomóc )
SJake Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 (mam wrażenie, że zrobiła się "delikatna nagoneczka" na mnie - cóż chciałem tylko pomóc ) Oki. W mojej wypowiedzi nie było ani krzty z "nagonkowania". Przynajmniej nie miałem takich intencji pisząc post. Byłem ciekaw jak się ma do reszty i z czym ewentualnie można ją porównać.
maya Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 jako podstawowa fibra myślę że będzie wymiatać, zapomniałem dodać że stosunek cena/jakość jest bardzo dobra i na pewno polecam kupić i sprawdzić
kamilgt Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 jak znajdę to kupie kilka sztuk, do wosku mam PA, a do korekty itp będą takie
Marian_K Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Przeglądając ściereczki w sklepie osiedlowym zwróciłem uwagę na takiego Janka: http://www.janniezbedny.pl/produkty/sci ... ostatyczna Wygląda na baaardzo podobną do opisywanej tu wcześniej Ravi. Koszt Janka to 4,5PLN. Jakby ktoś miał obie to może dać znać jak ma się jedna do drugiej (jednak Janek jest łatwiej dostępny). Pozdrawiam!
fireman Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Nie miałem Ravi, ale wziąłem Janka tego z linka bo mnie zaciekawił, lakier po korekcie i ścierałem nią nałożony wosk, dokładni Petes 53 schodził po jednym przetarciu i żadnej krzywdy nie zrobił, holsy nie powstały ani nic. Bardzo miła miękka, koleżance się spodobała
Rekomendowane odpowiedzi