Swoop Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 "czysta" bo miałem zacząć inaczej, tu miało być inne słowo, a później mi się koncepcja zmieniła ... Po co ja się tłumaczę
grabek246 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 mój test się dziś odbył...niestety przy -1 stopnia różnica pomiędzy 3 produktami użytymi do testu jest niewielka;/ test muszę powtórzyć przy wyższej temp. zdjęcie kiepskiej jakości;/ robione telefonem od lewej Natural Look, Nielsen Finesse, Shinny Garage
grabek246 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 bede mial jutro...siostra zabrała na wyjadz
M4ciek Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 mój test się dziś odbył...niestety przy -1 stopnia różnica pomiędzy 3 produktami użytymi do testu jest niewielka;/ test muszę powtórzyć przy wyższej temp. mam dokładnie takie same spostrzeżenia, bo test robiłem dawno jeszcze przy -10C; też mnie czeka powtórka testu ale jest pewien plus - pozwoliło mi to na porównanie wytrzymałości położonych dressingów
bruno Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Dobra, sporo czasu już minęło. Pytanie do all4auto: Wiadomo juz kiedy pojawi się preparat w sprzedaży, w jakiej cenie i pojemności? Bo trochę blokuje mi on zakupy w Waszym sklepie
vanquisz Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 bruno, był, ale się skończył http://www.all4auto.pl/shiny-garage-app ... -p575.html
all4auto Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Wyjaśniam, nie było go w sklepie, jest wprowadzony, a my czekamy na butelki i etykiety Produkt fizycznie jest u nas.
all4auto Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Apple Plastic Dressing już w ofercie
embargo Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Testowałem produkt, daje ładne półmatowe wykończenie, współczynnik cena/jakość na bdb poziomie.
M4ciek Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam przyjemność zaprezentować mój test porównawczy dressingu Shiny Garage. Próbkę dostałem tuż przed największymi zimowymi mrozami, więc jakiś czas temu, nie dało się jednak przeprowadzić rzetelnego porównania w takich niesprzyjających warunkach. Teraz jednak przynajmniej znamy oficjalną nazwę testowanego środka: Shiny Garage Apple Plastic Dressing Sponsorem próbki jest oczywiście all4auto.pl i za możliwość przetestowania serdecznie dziękuję Ogólne spostrzeżenia i uwagi: - środek ładnie pachnie, może nie jabłkowo (zgodnie z nazwą) choć jest w tym coś owocowego - ma rzadką konsystencję (subiektywnie wolę jednak coś w mleczku) - test przeprowadzony został w dwóch etapach kiedy na zewnątrz temperatura oscylowała już w ok +10C, w każdym z tych etapów Shiny Garage Apple Plastic Dressing miał innych przeciwników - pacjentem była dość chropowata przednia deska w Audi A3 Z góry jednak przepraszam za jakość zdjęć, amator jestem i mam wrażenie że moja lustrzanka D80 a konkretnie obiektyw Sigma to nadaje się tylko pod pociąg (nagminne problemy z łapaniem ostrości) Ale do rzeczy. W szranki z Shiny Garage Apple Plastic Dressing stanęli: w I etapie: - PB Natural Look - 303 Aerospace Protectant - Meguiar's Ultimate Protectant - CarPro PERL 1:5 oraz w II etapie: - CarPro Perl 1:1 - Gtechniq C6 Matte Dash - 1z Einszett Cockpit Premium matowy - AutoBrite Pink Sheen - Diamondbrite Interior Vinyl Cocpit Oczywiście o takich oczywistych oczywistościach B) jak zastosowanie się do ew.instrukcji postępowania z danym środkiem czy też wyczyszczenia panelu testowego (kokpitu) APC pisać nie muszę. Kokpit już rwie się by przyjąć na siebie kilka dressingów: A teraz już stricte same zdjęcia porównawcze, I etap: PB Natural Look | SG Apple Dressing | 303 Aerospace Protectant Meguiar's Ultimate Protectant | SG Apple Dressing | CarPro PERL 1:5 jak widać trochę słońce przeszkodziło w jednolitym świetle... ale jeszcze niżej rekompensata PB Natural Look | SG Apple Dressing SG Apple Dressing | 303 Aerospace Protectant 303 Aerospace Protectant | Meguiar's Ultimate Protectant Meguiar's Ultimate Protectant | SG Apple Dressing SG Apple Dressing | CarPro PERL 1:5 i całość I etapu, niestety tylko pod kątem ale chyba coś tam widać od lewej: PB Natural Look | SG Apple Dressing | 303 Aerospace Protectant | Meguiar's Ultimate Protectant | SG Apple Dressing | CarPro PERL 1:5 to samo po 10 dniach od aplikacji i dosłownie dwóch przetarciach suchą MF celem zebrania kurzu gdzieś w ramach tego czasu: wszystko zjechałem APC, wysuszyłem i zacząłem... II etap: jeszcze schną... od lewej: CarPro Perl 1:1 | SG Apple Dressing | Gtechniq C6 Matte Dash | 1z Einszett Cockpit Premium matowy | SG Apple Dressing | AB Pink Sheen | Diamondbrite Interior Vinyl Cocpit CarPro Perl 1:1 | SG Apple Dressing | Gtechniq C6 Matte Dash SG Apple Dressing | AB Pink Sheen | Diamondbrite Interior Vinyl Cocpit CarPro Perl 1:1 | SG Apple Dressing SG Apple Dressing | Gtechniq C6 Matte Dash Gtechniq C6 Matte Dash | 1z Einszett Cockpit Premium matowy 1z Einszett Cockpit Premium matowy | SG Apple Dressing SG Apple Dressing | AB Pink Sheen Mimo że nie wszystkie ujęcia dało się zrobić by test był "powtarzalny", to mam nadzieję że usatysfakcjonowałem ilością porównań w mniejszej czy ciut większej odległości. Kilka zdjęć porównuje również konkurencję bohatera testu, co byście mieli lepszy pogląd na wszystko Nie ma jednoznacznego zwycięzcy testu, bo w każdym aucie może być inaczej. Fajne wykończenia dały PB NL (co niespodzianką żadną nie jest), 303 oraz GTechniq. Shiny nie ustępuje im tak bardzo, jest ex-equo z PERLem czy Pink Sheenem, ale patrząc na stosunek jakości do ceny wygrywa ten pojedynek. Przegranym, również ze względu na wytrzymałość jest Meguiars i jego Ultimate Protectant, również matowy 1Z mnie nie powalił na kolana choć w japończykach ze świecącymi się jak psu jaja deskami zapewne się sprawdzi.
JM63 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Możesz powiedzieć coś więcej o Gtechniq? Aplikacja, zapach, antystatyczność itd
bartekmlawa Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Fajny teścik Ultimate Protectant rzeczywiście kompletnie poległo, ale za to jestem pozytywnie zaskoczony 303
escimo Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Świetny test! Też myślałem że megs lepiej wypadnie A tu takie zaskoczenie
aro_77 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 A ja jestem zaskoczony także wynikiem tak mocno rozcieńczonego perl'a
M4ciek Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Możesz powiedzieć coś więcej o Gtechniq? Aplikacja, zapach, antystatyczność itd postaram się niebawem zrobić test porównawczy (ale z max 2 konkurentami) w osobnym wątku jestem zaskoczony także wynikiem tak mocno rozcieńczonego perl'a ja również z kolei pod maską to rozcieńczenie cycków nie urywa (ale nie o tym ten wątek)
Raku Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dorzucę też swoje 5gr porównanie Shiny Garage Apple Plastic Dressing i Chemical Guys Natural Shine Matt Dressing cytat ze strony sklepu o produkcie SG: Shiny Garage Apple Plastic Dressing to preparat do pielęgnacji elementów plastikowych wewnątrz samochodu. bardzo wydajn, przyjemny, delikatny zapach, efekt matowy, wałściwości antystatyczne. Pojemność 500ml Deska na której był przeprowadzony test siedzi w moim BMW. Twarda, chropowata. Oczywiście przed testem została wyczyszczona APC. Po lewej Shiny Garage Apple Plastic Dressing, a po prawej Chemical Guys Natural Shine Matt Dressing no i moje uwagi: Shiny Garage Apple Plastic Dressing: - nie podoba mi się sposób nakładania tego preparatu. Wolę kiedy dressing na plastiki jest bardziej gęsty, niż woda.. - bardzo fajny matowy efekt - w dotyku w ogóle nie czuć, że coś leży na desce- DUŻY PLUS - świetny jabłkowy zapach Chemical Guys Natural Shine Matt Dressing: - trochę za bardzo się świeci jak dla mnie - po dotknięciu deski czuć na palcach tłuste - super migdałowy zapach Z moich doświadczeń wiem, że po kilku dniach CG zaczyna matowieć, ale 'tłustość' deski zostaje. Postaram się zrobić fotki po ok 10dniach
sebek0720 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Również posiadam Shiny Garage Apple Plastic Dressing. Moje odczucia: + wydaje się być wydajny, nałożyłem go na wszystkie plastiki wewnątrz auta i praktycznie nic nie ubyło, + ożywił plastik, efekt mnie zadowala (nie mam porównania do innych dressingów), + nie przyciąga kurzu, pewnie działa anty-statycznie, + nie klei się, - sposób nakładania, jest konsystencji mleka i z pewnością nie ułatwia do jego aplikacji. Nie widać dokładnie, gdzie już dressing został nałożony, - u mnie niestety pozostały ślady po deszczu na boczkach drzwi, próbowałem od razu przetrzeć to mikrofibrą jednak nie do końca się udało. Jak będę w tygodniu w domu to będę musiał przelecieć to APC i od nowa nałożyć dressing. Jako, że jestem niedoświadczony w tych sprawach od razu zadam nurtujące mnie pytania ad. tego dressingu. Na opakowaniu nie ma informacji jak to nakładać. 1. Czy jest różnica, czy pryskam na aplikator i przecieram po plastikach, czy mogę pryskać bezpośrednio na kokpit? (pryskałem na aplikator). 2. Jakiego aplikatora powinienem użyć? (użyłem gąbkowego). 3. Czy środek powinno się mocno wcierać w kokpit? (ja raczej nie wcierałem zbyt długo, ale też nie było to tylko przetarcie). 4. Czytałem, że niektóre dressingu należy przetrzeć mikrofibrą, ten też? Po jakim czasie? (przetarłem po ok. 3 minutach, niezbyt mocno). Nie zrobiłem zdjęć niestety, nie miałem dostępu do aparatu. Poza tym była to moja pierwsza próba i sporo rzeczy mogłem zrobić źle.
bruno Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Kolego, wszystko jest dla ludzi. To jest TYLKO dressing 1. Jak Ci wygodnie. Ja osobiście zawsze na aplikator tak żeby równomiernie położyć. 2. Jw. Najlepiej sam porównaj sobie aplikator piankowy z bawełnianym. 3. Wcieranie wg mnie nic nie daje, więc wystarczy przecierać. 4. Przecierasz mikrofibrą jeśli dressing daje zbyt duży połysk. Po przetarciu zazwyczaj uzyskujesz efekt większego matu, także to znów zależy od Twoich preferencji
sebek0720 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedzi... Kolejnym razem spróbuję bawełnianym i porównam.
memo Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Po tym teście skusiłem się na SG Apple Dressing, tym bardziej, że jego cena wprost zachęca do zakupu. W tym wątku już wszystko zostało napisane - dressing daje bardzo ładne matowe wykończenie - jest łatwy w aplikacji - zapach przyjemny - wydajność bardzo dobra - cena rewelacyjna Użyłem produktu w 3 samochodach o różnej jakości plastików (od najlepszej do najgorszej): Peugeot 407, Opel Corsa D, Suzuki Swift 2000r. prod. (słabe plastiki), w każdym z nich byłem zadowolony z uzyskanego efektu.
sebek0720 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Dzisiaj miałem czas i zrobiłem zdjęcia 50/50. Niektóre są z lampą, inne bez. Najpierw kokpit umyłem APC 1:10 (Shiny Garage): 50/50: Dodam, że zdjęcia były robione ok. 30-40 minut po aplikacji, w cieniu. Nie przecierałem MF. Aplikowałem aplikatorem bawełnianym. W rzeczywistości wygląda to nieco lepiej, jednak zdjęcia mimo wszystko są miarodajne.
rustin Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 I mi przyszedł ten dressing Wszyscy dajecie na aplikator i dopiero potem na deskę?
Moderator rychu Opublikowano 26 Października 2012 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Ostatnio psikałem bezpośredni na boczki drzwi i dopiero rozprowadzałem - nic się nie stało
Rekomendowane odpowiedzi