Arturro Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Hej, Dołączyłem do Waszego grona szczęśliwych posiadaczy Marolex-a:) Nabyłem ze sklepu internetowego wersje 2000Plus. Zabrałem się za testy i mam mały problem, a mianowicie strumień wody z filcem a także bez mam przerywany:/ tj. gdy nabije na full i zacznę spryskiwać to jest przyzwoicie choć takie małe przerywniki występują. W miarę ubytku ciśnienia te przerywniki występują coraz częściej:/ Czy jest to normalne?? Z góry dzięki za pomoc.
damian Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Pewnie jest to związane z wykonanym przez Ciebie otworem w rurce.
Arturro Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Pewnie jest to związane z wykonanym przez Ciebie otworem w rurce. Czy masz na myśli że jest za mała?
Tworek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Arturro, Wykonaj wszystko dokładnie jak na pierwszej stronie tego tematu, a Twoje problemy znikną.
Arturro Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zrobiłem dokładnie tak jak na początku tematu. Podejrzewam, że zrobiłem za małą dziurkę. Powiększę ją i przetestuję.
radus2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam serdecznie jesli komus zależy na identycznej dyszy jak w pianownich Gloria to w tym sklepie http://www.sklep.opryskiwacze.com/index.php mozna ją nabyć za 3,70 z przesyłka 15,70 to jest i tak taniej niż komplet do Marolexa z którego wykorzystujemy tylko jedną . Proszę tylko o odpowiedz wtajemniczonych czy w/w dysza TP 11006 VP za 3,70zł lub ta XR11006-VP lecz droższa bo 9,25 nadaje sie do opryskiwacza Marolex. Koszt wysyłki ze sklepu 12 zł. Nadmieniam że nie mam nic wspólnego z w/w sklepem tylko jestem zainteresowany przerobieniem marolexa. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów .
miczu Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Kolego Arturro mi tez "smarkał" Kwazar i dałem uszczelkę pomiędzy filce a opryskiwacz i jest ładny strumień. Muszę jeszcze tylko z filcami pokombinować bo mi mleczko leci. Ale może to wina piany.
faraon3021 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ale może to wina piany. Na 99 %
miczu Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 faraon to mnie troszkę zmartwiłeś bo mam jej jeszcze z 900 ml. Ale za nim zgromadzę odpowiedni stuff do pełnej korekty lakieru polerką to ją wypianuję i zakupię to co potrzeba i będzie gitara. W tygodniu postaram się wrzucić filmik z moich osiągnięć na Kwazarem.
radus2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Po sprawdzeniu przez kolegę Faraon - dysze z Glorii pasują do opryskiwacza Marolex
miczu Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 @quadrifoglio neutral foam z SCS: http://showcarshine.pl/445-neutral-ph-f ... pnego.html tragedii nie ma, nawet zmyła większy bród. Wiadomo są lepsze, ale od czegoś trzeba zacząć. Nawet najlepsze kosmetyki nie pomogą jeżeli nie będzie się umiało z nimi obejść
faraon3021 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 miczu, dzialaj swoja pianownica i piana, ciesz sie efektem czyli czystym autem a na ladna piane przyjdzie czas. Jesli dobrze myje,jakos trzyma sie lakieru, nie oslabia wosku to nie ma co rwac szat. Kupisz lepsza chemie to i pianka bedzie ladniejsza.
kuraś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Dziś z nudów rozkręciłem opryskiwacz typu "marketowy za 10zl" w moim przypadku 1L - wiem mało - ale dla testów wystarczy porozkręceniu zrobiłem dziurkę szpilką z 2,5cm od góry rurki, później musiałem z czegoś wykombinować spieniacz wiec padło na szwamkę fakt ze miejsca na to jest bardzooo mało ale udało się- do testów nalałem z pół litra zimnej kranówki i i aktywnej piany co miczu - proporcja na oko z 30ml, ogólne wrażenia to że leci coś białego szału ni ma gdyż z początku jest to mleko jak miczu, zauważył wiec to pewnie po cześci wina aktywnej piany no i dość szybko spływa - testowałem na beczce 200L ocynkowanej - wg mnie do "oplucia" motocykla będzie na razie ok przy kolejnych testach użyje ciepłej wody i może w tym wypadku będzie potrzebny "lepszy spieniacz" i może dodatkowa dziurka w rurce - ponieważ teraz mleko wydaje mi się że wydostaje się bardzo swobodnie ps w takim opryskiwaczu jest możliwość ustawić szerokość strumienia
damian Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Kiedyś też miałem ze zwykłego oprykiwacza, ale kat strumienia taki mały, że jak zrobisz całe auto to opadasz z sił, a piana odrazu spływa
bizislawek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ps w takim opryskiwaczu jest możliwość ustawić szerokość strumienia zamieniam sie w słuch
kuraś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ale same felunki czy wnęki można tym psiknąć, muszę tylko podziałać z gestością piany. Gdyby ktoś miał na handel dysze niebieska do marolexa w normalnych pieniądzach to bym kupił i do tego 2L marolexa i była by bajka ale płacić 3dychy za zestaw dysz to przesada wg mnie - lepiej wypić za to [ Dodano: 19 Kwiecień 2012, 19:07 ] bizislawek, końcówka mosiężna jest skręcana na zasadzie węża ogrodowego i tym sobie regulujesz także można pianą naparzać tylko w konkretne miejsce
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 3dychy za zestaw dysz to przesada 3 częściowy kosztuje 17 zeta
kuraś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ostatnio w obi spr i były tylko chyba 5czesciowe za 32zl
miczu Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja kupiłem końcówkę od opryskiwacza rolniczego za chyba 1zł i jest ok. Niestety pogoda nie pozwala na testy na aucie, a że mam czarne to dobrze byłoby widać. W sobotę ma być ładnie to będziem walczyć
kuraś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 to czekam na posta:) ja jeszcze zamiast szwamki użyje jakby to nazwać tkaninę syntetyczna, która w pracy używamy do filtrów powietrza czy chlodziwa ok cm grubości ale idzie scisnać itd
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja kupiłem końcówkę od opryskiwacza rolniczego za chyba 1zł i jest ok. Niestety pogoda nie pozwala na testy na aucie, a że mam czarne to dobrze byłoby widać. W sobotę ma być ładnie to będziem walczyć jeśli możesz zapodaj fotkę tej końcówki
Marcin_ko7 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hkglwWfx_8 Marolexa tez posiadam
faraon3021 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Marcin_ko7, cos tam mozna pewnie poprawic Ale piana jest - auto skorzysta i to najwazniejsze
Rekomendowane odpowiedzi