Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

przemas22

Rekomendowane odpowiedzi

Agata, moze być ciężko. Raczej mocna chemia i troche pracy mogą to usunąć, albo też Glinka, chociaż po zdjęciu trudno ocenić...

Dziękuję! Glinka pomogła, jestem w szoku jak działa i wcale nie wymagało to dużo pracy. Glinkę kupiłam nie wiem jakiej firmy, kosztowała 15 zł za 50 gram na allegro.

WDHH4Hi.jpg

Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg.

Mam do zrobienia komplet alumow, a skonczyly sie moje specyfiki :( Niestety ale nie mam czasu podjechac po detailingowe produkty.

Co z marketu poradzi sobie z brudem?

Budżetowo W5 z Lidla akurat w promocji ewentualnie Dimer w odpowiednim stężeniu , Nerta itp.

Chyba tylko Attack Autoland oraz Sonax.

o ataku czytalem tylko dzis w realu nie bylo sonaxa tez ;/

[ Dodano: 24 Marzec 2014, 22:35 ]

Mam do zrobienia komplet alumow, a skonczyly sie moje specyfiki :( Niestety ale nie mam czasu podjechac po detailingowe produkty.

Co z marketu poradzi sobie z brudem?

Budżetowo W5 z Lidla akurat w promocji ewentualnie Dimer w odpowiednim stężeniu , Nerta itp.

od 27.03 dopiero bedzie ja jutro musze ogarnac felunek

[ Dodano: 24 Marzec 2014, 22:35 ]

Zawsze mozna zamowic cos do odszczurzanis przez internet u ktoregos z Partnerow. Na pewno maja szybka wysylke to czasu nie stracisz :)..

na jutro potrzebuje :/

_jedrek_, A moze jednak sprobowac samemu cos pokombinowac, tak aby nie bylo ofiar w ludziach

...a może sam zrób, sprawdź, opublikuj jakiś test :dontknow:

kloppo, jesteś tu od 3 dni. Miałem się nie czepiać, ale to kolejny post w którym się szarogęsisz i kreujesz na eksperta, udzielając porad, odpowiedzi typu:

- czytałem, że xxx jest lepszy

- ja bym kupił xxx i yyy

- podobno ten zzz jest fajny

itp, itd...

A jednocześnie, pytasz o zupełne podstawy (w czym akurat nie ma nic złego w wypadku początkującego), typu "czym nakładać Achillesa" :wallbash:

Mam zatem jedną prośbę: dal se luz z poradami typu czytałem słyszałem - bo staje się to co najmniej denerwujące w Twoim wykonaniu.

g.pajak, Dobra, bez spiny

Ja się nie spinam, mam nadzieję, że zluzujesz z tymi postami :song:

Ja myłem tenzi truckiem i jestem zadowolony, tylko chętnie bym się dowiedział, w jakim stężeniu jest w miarę bezpiecznie, bo leciałem 1:5 żeby domyć

1:3 leciałem, i nic się felgom nie stało :evil:

kita33, no przecież możesz kupić najzwyklejszą rękawicę z frędzlami np. nigrin za ok. 10-15zł. Jak nie używam car pro do mycia karoserii to zamiennie biorę nigrina. Na giełdzie czasem pojawiają się rękawice megsa za kilka dych. A rysuje głównie brud a nie rękawica ;) jak zrobisz porządny pre wash to nie będzie problemu. Po za tym easy man, to tylko felgi a nie maska w perle czy metalicu :dontknow:

Ja ostatnio "odkryłem" produkt pt: Wolf's Chemicals Clean & Coat.

IMO świetna rzecz do pielegnacji wczesniej przygotowanych felg lub do tzw. szybkich robótek (mocne czyszczenie + deironizer + tar&glu i ostatni "szlif" tym środkiem).

Moje felgi pokryte FK 1000p po umyciu tym "siuwaksem" zaczeły kropelkowac jak dzikie, osuszaja sie tez błyskawicznie i widzę, ze trochę mniej sie brudzą niz z samym FK 1000p.

(mam FK 1000p na A7 w ramach długodystansowego testu na ekonomiczny środek do felg ;))