Teemoo Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Poszukuję porady w takiej kwestii: Mam oryginalne chromy Chryslera, lecz są nieco zaśniedziałe. Jakie byście polecili środki, by odzyskały swój blask? (preparaty, szczotki, szmatki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 umyj czymkolwiek, możesz szamponem, później usuń smołę, glinka i pasta do chromu, jest kilka, możesz też delikatnie taką do aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Agata, moze być ciężko. Raczej mocna chemia i troche pracy mogą to usunąć, albo też Glinka, chociaż po zdjęciu trudno ocenić... Dziękuję! Glinka pomogła, jestem w szoku jak działa i wcale nie wymagało to dużo pracy. Glinkę kupiłam nie wiem jakiej firmy, kosztowała 15 zł za 50 gram na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg. Mam do zrobienia komplet alumow, a skonczyly sie moje specyfiki Niestety ale nie mam czasu podjechac po detailingowe produkty. Co z marketu poradzi sobie z brudem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg. Chyba tylko Attack Autoland oraz Sonax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pardi Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg. Mam do zrobienia komplet alumow, a skonczyly sie moje specyfiki Niestety ale nie mam czasu podjechac po detailingowe produkty. Co z marketu poradzi sobie z brudem? Budżetowo W5 z Lidla akurat w promocji ewentualnie Dimer w odpowiednim stężeniu , Nerta itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Zawsze mozna zamowic cos do odszczurzanis przez internet u ktoregos z Partnerow. Na pewno maja szybka wysylke to czasu nie stracisz .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg. Chyba tylko Attack Autoland oraz Sonax. o ataku czytalem tylko dzis w realu nie bylo sonaxa tez ;/ [ Dodano: 24 Marzec 2014, 22:35 ] Mam pytanie co budzetowego polecacie do ogarniecia felg. Mam do zrobienia komplet alumow, a skonczyly sie moje specyfiki Niestety ale nie mam czasu podjechac po detailingowe produkty. Co z marketu poradzi sobie z brudem? Budżetowo W5 z Lidla akurat w promocji ewentualnie Dimer w odpowiednim stężeniu , Nerta itp. od 27.03 dopiero bedzie ja jutro musze ogarnac felunek [ Dodano: 24 Marzec 2014, 22:35 ] Zawsze mozna zamowic cos do odszczurzanis przez internet u ktoregos z Partnerow. Na pewno maja szybka wysylke to czasu nie stracisz .. na jutro potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 _jedrek_, Pozostaje sklep chemiczny i rozrobienie samemu preparatu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 _jedrek_, Pozostaje sklep chemiczny i rozrobienie samemu preparatu ;-) to ja moze podziekuje. Jeszcze doprowadze do katastrofy swiatowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 _jedrek_, A moze jednak sprobowac samemu cos pokombinowac, tak aby nie bylo ofiar w ludziach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 _jedrek_, A moze jednak sprobowac samemu cos pokombinowac, tak aby nie bylo ofiar w ludziach kupilem dzis atacka z autolandu zobaczymy co to warte 9,99zł to nei majatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 _jedrek_, A moze jednak sprobowac samemu cos pokombinowac, tak aby nie bylo ofiar w ludziach ...a może sam zrób, sprawdź, opublikuj jakiś test kloppo, jesteś tu od 3 dni. Miałem się nie czepiać, ale to kolejny post w którym się szarogęsisz i kreujesz na eksperta, udzielając porad, odpowiedzi typu: - czytałem, że xxx jest lepszy - ja bym kupił xxx i yyy - podobno ten zzz jest fajny itp, itd... A jednocześnie, pytasz o zupełne podstawy (w czym akurat nie ma nic złego w wypadku początkującego), typu "czym nakładać Achillesa" Mam zatem jedną prośbę: dal se luz z poradami typu czytałem słyszałem - bo staje się to co najmniej denerwujące w Twoim wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 g.pajak, Dobra, bez spiny Konto zalozylem 3 dni temu ale na forum siedze troche dluzej niz 3 dni Wczesniej sie nie rejestrowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Co nie zmienia faktu,że rady zbudowane na- słyszałem,to nie zawsze dobre rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Ja myłem tenzi truckiem i jestem zadowolony, tylko chętnie bym się dowiedział, w jakim stężeniu jest w miarę bezpiecznie, bo leciałem 1:5 żeby domyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 kubik, Tak to prawda Nie chce kreowac sie na eksperta tylko pomoc tym co zaczynaja ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 g.pajak, Dobra, bez spiny Ja się nie spinam, mam nadzieję, że zluzujesz z tymi postami Ja myłem tenzi truckiem i jestem zadowolony, tylko chętnie bym się dowiedział, w jakim stężeniu jest w miarę bezpiecznie, bo leciałem 1:5 żeby domyć 1:3 leciałem, i nic się felgom nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 dzisiaj przyatakowalem "atackiem" 2 podejscia felgi czyste, potem odsmolilem i wygladaja jak nowe. W sumie duzo nalotu nie maja moze dlatego tak sobie poradzil ten srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 _jedrek_, Bezdotykowo czysciles czy musiales uzyc pedzelkow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 _jedrek_, Bezdotykowo czysciles czy musiales uzyc pedzelkow? pedzelek i szczoteczka do zebow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Czy możecie polecić jakąś gąbkę do bycia felg aluminiowych? A może coś innego? Coś co by nie rysowało felg. Szkoda mi włochacza car pro do tego typu miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 kita33, no przecież możesz kupić najzwyklejszą rękawicę z frędzlami np. nigrin za ok. 10-15zł. Jak nie używam car pro do mycia karoserii to zamiennie biorę nigrina. Na giełdzie czasem pojawiają się rękawice megsa za kilka dych. A rysuje głównie brud a nie rękawica jak zrobisz porządny pre wash to nie będzie problemu. Po za tym easy man, to tylko felgi a nie maska w perle czy metalicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malypb Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ja ostatnio "odkryłem" produkt pt: Wolf's Chemicals Clean & Coat. IMO świetna rzecz do pielegnacji wczesniej przygotowanych felg lub do tzw. szybkich robótek (mocne czyszczenie + deironizer + tar&glu i ostatni "szlif" tym środkiem). Moje felgi pokryte FK 1000p po umyciu tym "siuwaksem" zaczeły kropelkowac jak dzikie, osuszaja sie tez błyskawicznie i widzę, ze trochę mniej sie brudzą niz z samym FK 1000p. (mam FK 1000p na A7 w ramach długodystansowego testu na ekonomiczny środek do felg ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 tylko ja mam pomalowane felgi czarna perłą. Kolor mam taki sam jak karoseria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi