dzinkins Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 wojteoCK, ja bym zadziałał AB Very Cherry + ironX + prickbort A jeśli po AB Very Cherry i P21-S Power Gel oraz Sanesolv nadal są czarne plamy wielkości 5-cio złotówki to kupić od razu iron X? Wydaje mi się, że szkoda kasy na Tenzi czy tam inne, no ew. Blue Gel. Może warto żel Iron X, który dłużej utrzyma się w tych miejscach? No jak tym nie możesz domyć to nie wiem co to może być Iron na to napewno nie pomoże Może to już korozja, wtrącenie bądz może po prostu asfalt,smoła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Właśnie miałem pisać. Jak myłem kiedyś swoje felgi, to cała procedurka, kwas, później zasadowy środek, na koniec dragon i niestety też mi pozostawały w rowkach takie czarne plamki. Jak by nie domyte, ale to nie to. Generalnie, pod czymś twardszym, trochę się udało "zeskrobać" ale w sumie nie szło domyć tego do końca. A w sumie to te elementy już nie krwawiły. Więc możliwe, że wywalisz 50zł i ci to nie pomoże. Ciężko odpowiedź co to jest i co by mogło pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar3k Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 nigrin felgen reininger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ar3k, Pokaż zdjęcie butelki i jaki kolor miał produkt w butelce. Pytam ponieważ są dwa produkty o tej samej nazwie, ale jeden jest z dopiskiem evotec czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar3k Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Kupione w TKMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ze strony producenta wynika że są trzy różne produkty : -NIGRIN Turbo Rim Cleaner / NIGRIN Turbo Felgenreiniger -NIGRIN Performance EvoTec Rims Cleaner / NIGRIN Performance EvoTec Felgen-Reiniger -NIGRIN Rims Cleaner / NIGRIN Felgen-Reiniger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar3k Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Mój domył felgi których nie umieli wyczyścić na myjniach ręcznych. Musiałem myć je kilka razy generalnie po 5 użyciach w ciagu tygodnia felgi zostały wyczyszczone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitazz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 W poznaniu wszystko wykupione....przyznac sie......kto..?? wiem tylko ze u nas byly w litrowych butelkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 No jak tym nie możesz domyć to nie wiem co to może być Iron na to napewno nie pomoże Może to już korozja, wtrącenie bądz może po prostu asfalt,smoła?? Po pierwsze alufelgi mają 13 lat, po drugie czyściłem w piwnicy, a jak wiadomo P21 strasznie cuchnie, więc 5min. i zmywanie pianą. Może zbyt krótko Teraz wynajmuję blaszak, więc mam więcej miejsca i nikomu smród nie będzie straszny. Spróbuję zatem raz jeszcze P21, ale podpowiedź proszę, na jaki czas zostawić ten środek? (do 10 min.wg producenta czy dłużej - felgi lakierowane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Teraz wynajmuję blaszak, więc mam więcej miejsca i nikomu smród nie będzie straszny. Spróbuję zatem raz jeszcze P21, ale podpowiedź proszę, na jaki czas zostawić ten środek? (do 10 min.wg producenta czy dłużej - felgi lakierowane) Spryskaj odczekaj chwilę (oby nie zasechł),pędzelek, odczekaj , zmyć i resztki podomywać choćby APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glibo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 do umycia bardzo zapuszczonych alufelg co bedzie mocniejsze/ekonomiczniejsze? tenzi alux,R222 Gel Wheel Cleaner,Autobrite Very Cherry Acid Wheel Cleaner & Brake Dust czy Lahega Wheel Wash 46W? nastepnie beda umyte ironx + glinkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autoland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titeq Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Również polecam autoland jak na wersje budżetową sprawdza się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja za to polecam Tenzi Alux.Kupuje 1l za 20zł.Na zapuszczone felgi 1:3 czyli z 1l jest 4l gotowego płynu.Do mniej zapuszczonych 1:10.W obu przypadkach bez problemu domywa moje felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja miałem aluxa i mnie nie zachwycił testiwalem różne stężenia a felgi do szczurów nie należały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja miałem aluxa i mnie nie zachwycił testiwalem różne stężenia a felgi do szczurów nie należały To dziwne Alux potrafi doczyścić na gładko. Niestężonym też próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 W zależności gdzie kupujemy Aluxa. Zanabyłem literek w sklepie stacjonarnym to miał moc, zachwycony działaniem kupiłem w sklepie internetowym 5L i to już nie to samo. Inny zapach, bardziej łagodny, jakby rozcieńczany, siła domywania też gorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No właśnie wydawał mi się jak by był fabrycznie rozcienczony. Ale bralem w tym sklepie tez piane Tenzi i była ok jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headstar66 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam, Tak czytam ten wątek i chciałbym dopytać o regularną pielęgnację felg - czy te wszystkie "krwawiące" środki nadają się do częstego mycia felg (powiedzmy co tydzień, dwa), czy raczej lepiej używać ich rzadziej? Ponadto jaki mają one wpływ na powłokę kwarcową, jaką zabezpieczone są felgi (od Gyeon)? Czy środkiem Q2M Iron można czyścić felgi co tydzień lub dwa, czy może do zwykłego mycia polecicie coś innego? Jeśli chodzi o opony - czy Gyeon Q2 Tire dobrze się spisuje, żeby odświeżyć opony? Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar3k Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Bardzo ciekawy test płynów do mycia felg :-) http://antymoto.com/test-porownanie-plynow-felg-gyeon-q2m-iron-meguiars-hot-rims-wheel-cleaner-tenzi-en-jee-k2-felix/ Q2M Iron możesz myć nawet codziennie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 chciałbym dopytać o regularną pielęgnację felg Na zabezpieczone i regularnie myte felgi szampon samochodowy (ten sam co myjesz karoserię) lub zwykły APC wystarczą. Ja tylko innej rękawicy używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headstar66 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Bardzo ciekawy test płynów do mycia felg :-) Dzięki, widziałem ten test wcześniej. Może faktycznie nie ma co przesadzać i skoro felg są zabezpieczone to regularnie myć szamponem, a jakimś Ironem od czasu do czasu doczyścić. Nie chciałbym, żeby mycie Q2M Iron zmyło też powłokę. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam. Podpinam się pod temat a mianowicie porównywał ktoś Tenzi Alux z Polytop Maximus? Może ktoś używał Polytop Maximus jak się on spisuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makiol Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Co do aluxa - również spotkałem się z opiniami ze lichy... I to zawsze kupiony promocyjnie ... Niestety często bywa tak, że ktoś kupi rozcieńczony specyfik, nie do końca jest zadowolony z działania, pisze szczerą opinię a potem urasta ona do legendy... Ani testujący nie zawinił, ani powtarzający legendę, ot cfany sprzedawca załatwił produkt jednym strzałem ... Dla mnie ALUX ok, bardzo ok jeśli chodzi stosunek ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Lutego 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Może ktoś używał Polytop Maximus jak się on spisuje? Spisuje się super, ciężko znaleźć skuteczniejszy środek do felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi