Mazder Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Znaczy sie miesiac lapaly brud i bylo widac kropelki? Gdzie tam. Było widać tyle, co teraz. Dopiero po umyciu okazywało się, że coś tam pod spodem siedzi
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Znaczy sie miesiac lapaly brud i bylo widac kropelki? Gdzie tam. Było widać tyle, co teraz. Dopiero po umyciu okazywało się, że coś tam pod spodem siedzi No to coś nie halo u mnie brudny czy czysty krople wyglądają o wiele lepiej niż u Ciebie
spons Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 No wiec Mariusz, czekamy na Twoj update Mazder, opierdziel proszkiem na myjni i zobaczymy co sie bedzie dzialo Minetoo, dzieki - zobaczymy co nam to wyszlo
gruby_RS Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jako zamieszany w „sprawstwo pomocnicze" ; pozwolę sobie zamieścić małe story z testu nowego sealantu 4nano. W dniu wczorajszym obiekt testowy prezentował się tak: co do tego, że auto jeździ, a nie kurzy się w garażu chyba nie ma wątpliwości.... 3.2.1...ognia , ale samą wodą.... Myje, znaczy płucze się spoko, wyraźne odpychanie wody tak, oczywiście jest, ale... Maska wymaga specjalnej wzmianki.... naprzód !!! huuurrrra!!!! Niestety, mimo „poprawki” proszkiem bezdotykowe domycie maski, na zadowalającym poziomie, nie jest możliwe... Szybka poprawka proszkiem na całym aucie, dała taki efekt... kropelki z dachu : Widać, że ochrona jest, ale żebym rozdziawił swą okrągłą buźkę i zrobił WOOOOW, to nie powiem... Na swoim „codziennym” samochodzie mam naturalny, fakt że lanserski, ale jednak zwykły wosk i- kurcze- nie widze przewagi „techniki” nad „tradycją” podczas „bezdotykowych” zabaw.... Z "głębszymi" wnioskami wstrzymuję się, do czasu ręcznego mycia, któreg auto się już domaga...
dzinkins Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dodam tylko że autko dostało ostatnio mocno po dupie trasy, bloto, deszcze i średnia prędkość w trasach 180-200 i chyba trzykrotne mycie na bezdotyku robi swoje. Myślę że po myciu ręcznym będzie wszystko wiadomo.
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 dzinkins, nie oczekuj szału po umyciu ręcznym. Mam już jedno za sobą jutro wrzucę upa
spons Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Hehe, widze ze testy 'na grubo' Testujcie i piszczcie co i jak, my bedziemy czytac i wyciagnac wnioski
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam Testowe auto zaliczyło kilka przelotów autostradowych za ciężarówkami, dużo cyklu miejskiego oraz podróże zaśnieżonymi wiejskimi drogami. Na całe auto została zastosowana piana VP Neutral za wyjątkiem testowej maski. Auto zostało umyte szamponem Lusso Troszkę późno się robiło więc światło słabe Zwróćcie uwagę na różnice w brudzeniu się poszczególnych powłok. Dla mnie na chwilę obecną liderem jest C1 oraz "X" To samo dotyczy beadingu. Na zdjęciach i filmie średnio wypadł Cquartz oraz Wolfang jednak na żywo powyższe odprowadzają wodę nie mal do zera. Kolejno na zdjęciach: Przed płukaniem Mycie Po umyciu C1 4Nano Cquatrz Wolfgang Tajemniczy "X" I z bliższa kolejność ta sama W mojej opinii zdecydowanie prowadzi pod każdym względem C1. Ale tuż za nim czai się 4Nano Różnice jak dla mnie między tą dwójką są bardzo kosmetyczne choć zauważalne. Test trwa
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Stycznia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 minetoo, Faktycznie CQuartz zaskakująco dziwnie
dzinkins Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Pięknie to minetoo wszystko przygotował - test No jak widać C1 daje radę konkretnie, ale 4nano jak na sealant daje radę , CQ i Wolf padaka a tajny X (chyba wiem 90% co to ) też o dziwo fajnie sobie radzi Czekam rozwoju tego testu bo mój "biały miś" zapadł w sen zimowy i zaczynam niedługo przygotowania go do nowego sezonu a nie do końca wiem co pójdzie na LSP
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 dzinkins, Dzięki Co do Wolfganga beading bardzo słaby ale sheeting na wysokim poziomie. Dziwne może błąd polegał na ręcznym aplikowaniu cleanera Po maszynie działał lepiej
spons Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Fiu, fiu, mowiac szczerze tak regularnych i rzeczowych updateow sie nie spodziewalem Dzieki Panowie
dzinkins Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Po dzisiejszym ręcznym myciu efekt jest następujący : Sealant jest ale już widać spadek w odprowadzaniu wody A dopiero zima się zaczęła sól, błoto dopiero przed nami, jeżeli w takim tempie będzie znikał to 2-3tyg i koniec Zdjęć nie zdążyłem bo ciemno zaczęło się robić
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 już widać spadek w odprowadzaniu wody Coś szybko
spons Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zdecydowanie za szybko Poczekamy na rozwoj wydarzen. Minetoo, jak jest u Ciebie?
dzinkins Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 No jutro rano biorę kamerę i pokarzę co i jak
spons Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 No jutro rano biorę kamerę i pokarzę co i jak Mamy 2 kwestie, brak 'poprawy wizualnej' i brak trwalosci. Postaram sie w sobote zreprodukowac problem bo u mnie wyglada to troche inaczej, a towar z jednego sortu
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 spons, U mnie Wasz chemik tuż za C1. Wszystko w porządku a auto lata oj lata
spons Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Oke, bedziemy obserwowac co dalej
maq Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Cleaner Raceglaze nie jest najlepszym wyborem do tego typu LSP. Powierzchnia musi być przygotowana tak jak pod C1 czy Cquartz - maksymalnie odtłuszczona. Przyczyn słabego trzymania szukałbym tylko w cleanerze.
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 maq, To logiczne Ktoś zrobił inaczej
maq Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 spons, wszysko idealne, kropelki ładne nawet na przybrudzonym lakierze minetoo, Procedura przebiegła następująca: - mycie; - samochód nie był na tyle "usmolony" aby glinkować - cleaner - nałożenie sealanta; - wypolerowanie; - zostawienie auta na dzień w garażu celem związania. brakuje mi IPA
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 maq, Czyli jak rozumiem robiłeś cleanerem RG ? I mimo to jest ok? To duże zaskoczenie ale i na plus dla 4Nano
Rekomendowane odpowiedzi