Manios Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Coś z dzisiejszego pojedynku z Q7 Możesz nam zdradzić czego użyłeś że uzyskałeś tak ładny efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Uważam, ze każdy wrzucając tu 50/50 powinien krótko opisać czym osiągnął takie efekty. Jaką pastą, jakim padem, jakim środkiem do skóry, plastiku itd. A tak co drugi post pytanie: czym robiłeś, czego użyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCK Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ups, zawsze pisze, ale tym razem zapomniałem Środki dedykowane do skóry tylko glaskaly ten fotel, więc użyłem Shiny Garage Red Devil w stężeniu 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Shiny Garage Red Devil w stężeniu 1:1 czy takie stężenie nie zaszkodzi skórze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ja na deskę się boje 1:15 psikać a co dopiero na skóre 1:1.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCK Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Specjalnie używałem ciemnych mikrofibr by sprawdzić czy nie rusza pigmentu. I tak po całym zabiegu skóra jeszcze raz dla bezpieczeństwa wymyta cleanerem i następnie zaimpregnowana dedykowanym Gliptonem. Red Devil to świetny środek do wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viechooo Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ale żeby tak Red Devilem 1:1? Ryzykowne Myślę, że siła czyszczenia środków do skóry jest taka a nie inna nie dlatego, że producent nie potrafi zrobić silniejszego środka. Moim zdaniem np. Strong Colourlocka jest wystarczający i wiele bardziej bezpieczny, ewentualnie można użyć go kilkakrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCK Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Lubię nowe wyzwania i ryzyko (nie należę do ludzi którzy gdybają, boją się czegoś itd.), przed Red Devilem próbowałem SG Leather Cleaner i Gliptone GT 12 kilkukrotnie, efekt - brudna skóra, nie wiem co to było, ale zawsze stosuje środki dedykowane do skóry i spokojnie dają radę, a tym razem było ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 MCK, jakie tam nowe wyzwania i ryzyko. Najwyżej będą nowe fotele. nie pomyślałeś żeby trochę słabszego spróbowa? Jak nie pomaga to powoli zwiększać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 MCK, jakie tam nowe wyzwania i ryzyko. Najwyżej będą nowe fotele. nie pomyślałeś żeby trochę słabszego spróbowa? Jak nie pomaga to powoli zwiększać. Bogatemu zabornisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCK Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 MCK, jakie tam nowe wyzwania i ryzyko. Najwyżej będą nowe fotele. nie pomyślałeś żeby trochę słabszego spróbowa? Jak nie pomaga to powoli zwiększać. Masz mnie za idiotę, rozumiem? Próbowałem RD 1:10, 1:5, 2 cleanery do skóry i zawsze coś zostawało. To był bardzo wyjątkowy przypadek i nigdy tak nie robię, ale jak widać skórze nic nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Mam Cię za ryzykanta lubiącego wyzwania. Oby tak zawsze sie udawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCK Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Też osobiście wolałbym psiknąć, przejechać szczoteczką, zetrzeć i po sprawie, ale czasami są tak ekstremalne przypadki jak ten, nie wiem co ludzie robią w tych samochodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Since85 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Volvo V40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 @ Since85 Czym robiłeś?maszyna/pady/pasty? wymyte ipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamils Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 mercedes cls fajny przykład, gdy szczotki od mycia kół nie trafiły w koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Since85 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 @ Since85 Czym robiłeś?maszyna/pady/pasty? wymyte ipa? Maszyna: Krauss P7 Pasty: Menzerna 400/2500/4000 Pady: Flexipads Biały/NAT Żółty/Flexipads Czarny Wafel Oczywiście IPA (Kontakt) 50/50 z destylowaną. Myślałem o PB Pro Polish 2, ale po pełnej korekcie raczej baz sensu, więc poszedł Black Hole na waflu. Na deser: PB Natty's Blue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ode mnie trochę inne 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 I zaraz znów bedzie: czym robiłeś, jak robiłeś ? Potem odpowiedż i zamiast 1 postu to 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 upload foto upload a gif screen capture freeware upload a picture photo upload Działałem Tenzi Truckiem, Tersusem PR101 i Chemspec Formula90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royal_Pads Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam wszystkich W ostatnie popołudnie wyskrobałem troszkę więcej czasu i postanowiłem się wziąć za lampy w moim "dupowozie" Lampy przed zabiegiem wyglądały tak: Potem zabawa z papierami wodnymi w kolejności 400/600/800/1000/1500/2000/2500: Ostatnim etapem była praca z maszyną na białym (hard) Royalu z zielonym korkiem 3M i żółtym (medium) Royalu z żółtym korkiem 3M, oraz finalnie lampy zostały zabezpieczone 3 warstwami wosku Meguiar's: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Przemiana W dolnym rogu od strony grilla zostało lekkie zmatowienie, ale pewnie większość "zwykłych" osób tego nie zauważy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Pierwsza formuła SG B2B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradLaguna Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ostatnim etapem była praca z maszyną na białym (hard) Royalu z zielonym korkiem 3M i żółtym (medium) Royalu z żółtym korkiem 3M, oraz finalnie lampy zostały zabezpieczone 3 warstwami wosku Meguiar's wystarczy takie zabezpieczenie ? nie będą matowiały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royal_Pads Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ostatnim etapem była praca z maszyną na białym (hard) Royalu z zielonym korkiem 3M i żółtym (medium) Royalu z żółtym korkiem 3M, oraz finalnie lampy zostały zabezpieczone 3 warstwami wosku Meguiar's wystarczy takie zabezpieczenie ? nie będą matowiały ? Zobaczymy, akurat to było pod ręką więc wykorzystałem jeżeli coś się będzie dziać, wtedy zrobię małe odświeżenie i zakupie dedykowane zabezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi