dzinkins Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 dzinkins, możesz je pokazać z przodu? chodzi mi o wzór
escimo Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Wczoraj przetestowałem MAC'a. Nieporównywalnie lepszy od VP Tar Remover. Miałem tylko próbkę, ale zdecydowanie przy kolejnych zamówieniach u partnerów wyląduje u mnie w koszyku
fabiogolab Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zadam trzeci raz to samo pytanie bo nie widzę odpowiedzi. Czy ktoś może powiedzieć czy poradzi sobie z żywicą? Po wycieczce do Chorwacji całe auto mam w kropeczkach z żywicy.
escimo Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 fabiogolab, możesz spróbować, ale na moje lepiej glinka sobie da rade z żywicą.
senz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zadam trzeci raz to samo pytanie bo nie widzę odpowiedzi. Czy ktoś może powiedzieć czy poradzi sobie z żywicą? Po wycieczce do Chorwacji całe auto mam w kropeczkach z żywicy. MAC124, potem APC w solidnym rozcieńczeniu i na koniec glinka - powinno pomóc.
JM63 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 MAC124 radzi sobie z żywicą dużo lepiej niż VP citrus. Więc dużo MAC'a, daj mu podziałać, potem APC nie powinno zaszkodzić i dopiero glinka. W żadnym wypadku nie szorować nią po kawałach z żywicy...
fabiogolab Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Reasumując lepiej wykonać wszystkie czynności tzn. MAC -> APC -> Glinka niż próbować samej glinki? MAC jeszcze nie mam w arsenale. Myślę, że to już moje ostatnie pytanie w tej kwestii.
Masta Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 chciałem zapytać czy jest potrzeba zakupu iron x jak Mac 124 mam pod dostatkiem ?
escimo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Masta, to dwa różne środki Iron-X jest do usuwania zanieczyszczeń metalicznych, a Mac do asfaltu, kleju itp.
saddam Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jest potrzeba, bo te produkty służą do czego innego.
misoch Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Kupiłem jakiś czas temu MAC 124 Prickbort, świetny produkt. Jedna rzecz mnie zastanawia: na etykiecie w j.polskim nalepionej na opakowaniu (nie wiem czy przez dystrybutora czy sprzedawcę) było napisane "Termin przydatności 1 rok". Na oryginalnych napisach na samym opakowaniu nie znalazłem niczego na ten temat. Może ktoś wyjaśnić?
sebba75 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Kupiłem jakiś czas temu MAC 124 Prickbort, świetny produkt. Jedna rzecz mnie zastanawia: na etykiecie w j.polskim nalepionej na opakowaniu (nie wiem czy przez dystrybutora czy sprzedawcę) było napisane "Termin przydatności 1 rok". Na oryginalnych napisach na samym opakowaniu nie znalazłem niczego na ten temat. Może ktoś wyjaśnić? Taka informacja została zamieszczona w kartach charakterystyki jakie otrzymaliśmy, dlatego też zamieściliśmy na etykietach, i chyba jak się nie myle od samego początku były naklejane na butelkach (orginalnych)
skovroon Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Panowie a czy mozna stosowac MAC razem z Iron-X'em? Tzn najpierw cale auto spryskac Prickbortem a potem bezzwłocznie Iron-X ??? Nie będzie sie to w jakis sposob gryzlo?
SJake Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 skovroon, raczej słabe połączenie. Niwelujesz wówczas moc IronX. Możesz psiknąć Mac'iem przed myciem lub... Myjesz auto -> osuszasz -> MAC124 -> spłukujesz wodą (mile widziana ciepła) pod ciśnieniem (jeśli przed korektą, możesz pomóc sobie nasączoną MACiem fibrą) -> osuszasz -> Jedziesz z IRONX.
sebba75 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Panowie a czy mozna stosowac MAC razem z Iron-X'em? Tzn najpierw cale auto spryskac Prickbortem a potem bezzwłocznie Iron-X ??? Nie będzie sie to w jakis sposob gryzlo? Tak jak napisal SJake
misiasty86 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 A ja zapytam o coś innego . Widziałem gdzieś w relacji, jak ktoś po uprzednim nałożeniu Prickborta na auto, spryskuje auto aktywna pianą. Czy to jest dobre rozwiazanie (połączenie)
kamilgt Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 misiasty86, pianą spryskuje się po to samochód, żeby za jednym zamachem zrobić i prewash i odsmalanie + piana lepiej ściągnie prickborta niż sama woda. oczywiście najpierw prickbort i dopiero jak zrobi co ma zrobić spryskujemy pianą
APC Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Kupiłem Prickbort bodajże na początku roku i tak leżakował na półce w garażu czekając na swoją chwilę. Wczoraj mylem "solniczkę", bo tak wyglądało już auto, i niestety dolne partie drzwi pełne dosłownie kropeczek z asfaltu i całe chropowate. Jako, że auto czyste dzisiaj postanowiłem przetestować prickbort'a. Pojechałem na bezdotyk, spryskałem boki auta (suchego, aby produkt lepiej zadziałał) i dosłownie po 2-3 minutach z auta zaczęły kapac brązowawe krople. Odczekałem 10-15 minut i standardowo umyłem auto bezdotykiem. Po smole ani śladu. Z całą pewnością mogę polecić ten produkt
NATE Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 1. auto na letni sezon, nigdy nie widziało prickbort. Do linii szyb używam i na masce? Czy warto też dach tym pomęczyć (zdaję sobie sprawę, że tam niskie prawdopodobieństwo na smołę, ale tak jak mówię auto nigdy nie widziało dekontaminacji) 2. bezpieczny dla reflektorów (plastikowych) ? z góry dzięki
kamilgt Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 1. auto na letni sezon, nigdy nie widziało prickbort. Do linii szyb używam i na masce? Czy warto też dach tym pomęczyć (zdaję sobie sprawę, że tam niskie prawdopodobieństwo na smołę, ale tak jak mówię auto nigdy nie widziało dekontaminacji) 2. bezpieczny dla reflektorów (plastikowych) ? z góry dzięki 1. psiknij cały samochód, na dachu znajdują się też zanieczyszczenia jak soki z drzew itp 2. bezpieczny
piotto0 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Nie wiem czy dobry temat ale chciałbym przestrzec przed Prickiem / Meg's BodySolvent na elementach pokrytych gumą w moim wypadku ( PlastiLak ) ale myślę że to samo będzie się tyczyło PlastiDipa. Znaczek był pokryty gumą przed zimą - przetrwał bez problemu, nadeszła pora aby zmienić trochę wygląd samochodu i usunąć gumę ale jako że widziałem jakiś czas temu zapytanie o Prick vs PlastiDip to postanowiłem zrobić test. Efekt: http://i.imgur.com/V3g21w2.jpg
SJake Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 pokrytych gumą Prickbort na gumowych elementach nie robi "bałaganu". Trzeba pamiętać, że PlastiLak, PlastiDip itp. to inna para "kaloszy". Jednak dzięki za przydatne info - będzie wiadomo czym sobie można pomóc przy zrywaniu
piotto0 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Mój błąd, miałem na myśli gumą tzn-> PlastiLak / PlastiDip oczywiście, nie inne elementy gumowe bądź też guma sama w sobie. Właśnie co do zrywania to jedynie można sobie to utrudnić . Bo teraz musiałem skubać gumę ze znaczka po kawałku + w zakamarkach wykałaczką pomagać. W normalnym wypadku jak się dobrze pomaluje (3warstwy+) to wystarczy podważyć kawałek i zejdzie w całości.
Aivars Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Nie wiem czy dobry temat ale chciałbym przestrzec przed Prickiem / Meg's BodySolvent na elementach pokrytych gumą w moim wypadku ( PlastiLak ) ale myślę że to samo będzie się tyczyło PlastiDipa. Znaczek był pokryty gumą przed zimą - przetrwał bez problemu, nadeszła pora aby zmienić trochę wygląd samochodu i usunąć gumę ale jako że widziałem jakiś czas temu zapytanie o Prick vs PlastiDip to postanowiłem zrobić test. Efekt: http://i.imgur.com/V3g21w2.jpg A to nie bylo wiadomo od dawna, ze min. prick tak dziala na plastidipa/plastilaka?
jarekrk Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 Panowie odświeżę trochę temat Czy ktoś robił test Prick vs środek od ADBL, akurat mi się Prick kończy i chociaż zawsze go używałem do tej czynności to znając produkty od ADBL może jest sens zmienić odsmolacza w arsenale swoim?
Rekomendowane odpowiedzi