Administrator Evo Opublikowano 3 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja mam, ale narazie nie mam jak zrobić bezpośredniego porównania. Jak dla mine to HGCC bliżej do pasty cutting, a Schollowi zdecydowanie bliżej do pasty polishing.
Allesio Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Może ktoś porównać ręcznie, megsa UC z 4nano HGCC ?
adek330 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 podepne sie do tematu bo chetnie bym zobaczyl jak sobie radzi hgcc w porownaniu z megsem uc, przed wiosna uzupelnil bym zbiory ale bardziej sklaniam sie ku HGCC - z myslaa ze lepiej sciaga niz megs UC - najlepiej jakby ktos zrobil to recznie :)
spons Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Porownanie UC powinno sie odbyc z HGSC.
miHoo79 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Jako, że pracowaliśmy na pastach w związku z projektem samolotu EXTRA 330 postanowiłem, w związku z dniem wolnym, wyprobować ją także na moim mk4 kolor LA5G Wet sanding koreczkiem po rysie I wyprowadzenie (po przetarciu IPA) w świetle słońca nic się nie ukryje Po compoundzie nie jechałem finiszem, jak widać można wyprowadzić bez zostawiania hologramów I po Ledzie No to zmierzmy ile mikronów spadło W miejscu usuwania rysy (w zasadzie przy rysie bo tu najmocniej tarłem) Jak widać dużo mniej mikronów Mam nadzieje, że coś tam widać
zegarek Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 miHoo79, zdjęcie po compoundzie też po przetarciu IPA?
miHoo79 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 miHoo79, zdjęcie po compoundzie też po przetarciu IPA? Tak zawsze przecierałem Na zdjeciu z LEdem widać pył -niestety jest wietrznie i wszystko siada od razu
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Na tych zdjęciach to niewiele widać kolego. Coś tam wyszło ale większości nie potrafiłeś nam pokazać. Trzeba było po Tomka zadzwonić. Niemniej jednak pasta daje radę a co nas najbardziej zaskoczyło to wysoki poziom wykończenia lakieru przy równie wysokim stopniu ściernym. Mam swoją teorię co do pochodzenia i producenta pasty ale mogę się mylić. Oczywiście piszę o HGCC.
miHoo79 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Co mi sie tu czepiasz, wiesz ze mam aparat starszy niz niejeden uzytkownik tego forum Wolny dzień, ładna pogoda to chciałem zobaczyć jak pójdzie golfina Sam byś wreszcie przyjechał :P a nie na Tomka zwalasz ;P
spons Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Mam swoją teorię co do pochodzenia i producenta pasty ale mogę się mylić. Mozesz rozwinac? Pisz smialo, nie mamy nic do ukrycia Podziekowali za relacje
hornet Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Ciekawe jak HGSC wypadłaby z UC. Jeśli ma taką siłę tnącą to nie potrzebny byłby karnet na siłkę .
spons Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Moze ktos kiedys cos wrzuci HGSC dobrze wspolpracuje z reka
saddam Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Spons, jaka jest wydajność pasty HGCC? Tak z grubsza Na 3 samochody pokroju A6 Avant wystarczy butelka 250ml? Przy okazji też UGFC. Można dodać ten temat do listy TUTAJ
spons Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Ciezko powiedziec, bardzo duzo zalezy od stanu zniszczenia lakieru oraz od fantazji uzytkownika Produkt nie nalezy do tych, ktore leje sie ciurkiem na powierzchnie, wydajnosc moge okreslic na bardzo dobra. Moze ktos z uzytkownikow sie wypowie.
miHoo79 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Przy samolocie, który robiliśmy, zeszło z dwóch 250ml opakowań około połowy(troche wiecej niz polowa) z każdego.. Powierzchnia zdecydowanie większa niż w samochodzie.
jackill Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Jeszcze w zeszłym roku kupiłem sobie próbkę 4Nano High Gloss Cut Compound, ale dzisiaj dopiero zrobiłem mały test. 3 przejazdy na niebieskim padzie ABW (hard cut, płaski) + 1 przejazd na czarnym (finish) - ale w zasadzie taka sztuka dla sztuki, bo po twardym nie zostały hologramy. PS. Jutro porównam z UC, bo akurat mam na składzie Ten sam pad, lakier i ilości przejazdów. [ Dodano: 21 Maj 2013, 10:53 ] Teraz UC w tej samej kombinacji: 3 przejazdy na niebieskim padzie ABW (hard cut, płaski) + 1 przejazd na czarnym (finish) Po lewej 4 Nano, po prawej UC Według mnie: - UC mimo wszystko mniej usunęła - UC zostawiła hologramy, pomimo finishu - 4 Nano więcej usunęła i nie zostawiła holo PS. Test nie był sponsorowany przez 4 Nano
malypb Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 Taki tam maly tescik 4nano HGSC i Megs #105
g.pajak Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Taki tam maly tescik 4nano HGSC i Megs #105 No fakt, na Twoim filmie #105 wygląda lepiej niż 4nano. Próbowałeś tylko na futrze czy na jakiejś twardej gąbce również? Kurcze, wstyd się przyznać, ale pierwszy raz czytam ten temat Jakoś nie wiedziałem, ze 4nano pasty robi Muszę zakupić butelcznynę i sam sprawdzić
malypb Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Tylko na padzie MF (cutting). Gabki na tym lakierze niewiele robia w skonczonym czasie na DA.
maluch Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Rubio, dziekujemy za tescik Ja sie czepial nie bede bo sam nie umiem robic zdjec poza tym wiem co pasta potrafi Do wykonczenia polecam UGFC, poniewaz od razu przygotowuje powierzchnie pod wosk - nie ze wzgledu na wymog Bucki, zapewniam Cie ze w 95% przypadkow nie bedzie tam ani swirli, ani hologramow Probki dostalo kilka innych osob wiec mysle ze jeszcze zobaczysz wiecej detali. proximo, pelna nazwa produktu to High Gloss Strong Compound, dostepny jest tu: http://sklep4nano.pl/product.php?id_product=50 http://sklep4nano.pl/product.php?id_product=51 Nie pamietam juz czy dostales ode mnie probke nowego produktu czy nie, wiem ze komus wysylalem do HGCC pod nazwa HGCC v2.0 Arek, pasta wlasciwie to robi dwie rzeczy na raz, tnie i wykancza. Produktu nie trzeba tak na prawde wypracowywac, mozna go sobie dokladac w srodku pracy, nie mnie jednak my zalecamy, szczegolnie na mocno tnacym padzie, zrobic 1-2 przejscia na lekkim docisku (glownie chodzi o agresywnisc gabki). Pad tnacy w sporej liczbie przypadkow to jedyny pad jaki potrzebujesz do tej pasty. Z reszta, to samo sie tyczy HGCC. Kiedy ponownie pojawi się w ofercie 250ml?
maluch Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Sprawdzałem pod linkiem z cytowanego przeze mnie postu i pojawia się informacja o braku produktu w magazynie
spons Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 maluch, sprawdz tu: http://sklep4nano.pl/32-polerowanie
spons Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Nie ma za co, zawsze do usług
Rekomendowane odpowiedzi