Jump to content

Microfiber Madness

SzaKal

Recommended Posts

Witam, Dzięki uprzejmości ALL4AUTO.PL miałem okazję przetestować microbifrę do szyb firmy ,,Microfiber Madness``

zdjcie0364a.jpg

Opis ze strony dystrybutora:

"Ponad chmurami ..." - niekoniecznie, dobry płyn do mycia szyb to połowa sukcesu. Tylko z odpowiednią szmatka jaką jest Cloudbuster mamy gwarancję, uzyskania przejrzystych szyb bez smug.

Ręcznik Cloudbuster jest klasyczną szmatką z mikroibry o waflowej strukturze, dzięki temu usuwa nawet cięższe zabrudzenia bez żadnego problemu. W przeciwieństwie do innych popularnych ręczników, zastosowana struktura wółkien w Cloudbuster zapobeiga strzępieniu się materiału. Aby uprościć czyszczenie wnętrza ręcznik jest w rozmiarze 40x40cm. Jego gramatura 360g pozwala na wchłonięcie dużych ilości plynów.

Teraz coś ode mnie, pierwsze co to opakowanie :good: bardzo solidne, szczelne z przesuwakiem.

Microfibra jest bardzo gruba jak na produkt do szyb. Na zdjęciu porównanie,

Sonax do szyb i Microfiber Madness.

zdjcie0365o.jpg

Wielkość standardowa czyli 40cm. na 40 cm.

zdjcie0366l.jpg

Dobra to nasza brudna szyba ;)

zdjcie0367ws.jpg

Myjemy od zew. i od wew.

zdjcie0368k.jpg

zdjcie0369y.jpg

Po umyciu...

zdjcie0370x.jpg

zdjcie0371q.jpg

Microfibra madnes zdała egzamin :good: Jak widać na szybie zero smug, dzięki temu że jest ,,gruba`` jest bardzo chłonna co pozwala na umycie wielu szyb (w przypadku sonax-a microfibra jest bardzo cienka przez to po umyciu kompletu szyb trzeba brać druga bo ta robi się już zbyt mokra i już tylko rozmazuje).

Jest to bardzo dobry jakościowo produkt, jedyny minus to cena, ale nie od dziś wiadomo że za jakość trzeba płacić, polecam !

http://all4auto.pl/microfiber-madness-m35.html

SzaKal, cz@rek, mam fluffiego;) Szukam fibry do ścierania ipa przy korekcie ale takiej, która nie zostawi mi żadnych smug na czarnym lakierze i nie porysuje go.

Bo ze zwykłymi fibrami jest to o tyle męczące, że nie dość że nie wiem czy właśnie dostarczyłem sobie rys czy to tylko smugi, to jeszcze zostają mi różne paprochy po puszystych fibrach - stąd wafel

• Partner forum

voldi22, Do IPA miej naszykowane zawsze 2 fibry, jedna do przetarcia świeżego IPA druga do spolerowania smug. W ten sposób ja robię i jest ok (a wiem że na czarnym IPA potrafi zostawić ciekawe smugi).

Co do wyboru fibry to moim zdaniem lepiej o standardowych włóknach ale krótkich.

• 10 months later...