SzaKal Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam, Dzięki uprzejmości ALL4AUTO.PL miałem okazję przetestować microbifrę do szyb firmy ,,Microfiber Madness`` Opis ze strony dystrybutora: "Ponad chmurami ..." - niekoniecznie, dobry płyn do mycia szyb to połowa sukcesu. Tylko z odpowiednią szmatka jaką jest Cloudbuster mamy gwarancję, uzyskania przejrzystych szyb bez smug. Ręcznik Cloudbuster jest klasyczną szmatką z mikroibry o waflowej strukturze, dzięki temu usuwa nawet cięższe zabrudzenia bez żadnego problemu. W przeciwieństwie do innych popularnych ręczników, zastosowana struktura wółkien w Cloudbuster zapobeiga strzępieniu się materiału. Aby uprościć czyszczenie wnętrza ręcznik jest w rozmiarze 40x40cm. Jego gramatura 360g pozwala na wchłonięcie dużych ilości plynów. Teraz coś ode mnie, pierwsze co to opakowanie bardzo solidne, szczelne z przesuwakiem. Microfibra jest bardzo gruba jak na produkt do szyb. Na zdjęciu porównanie, Sonax do szyb i Microfiber Madness. Wielkość standardowa czyli 40cm. na 40 cm. Dobra to nasza brudna szyba Myjemy od zew. i od wew. Po umyciu... Microfibra madnes zdała egzamin Jak widać na szybie zero smug, dzięki temu że jest ,,gruba`` jest bardzo chłonna co pozwala na umycie wielu szyb (w przypadku sonax-a microfibra jest bardzo cienka przez to po umyciu kompletu szyb trzeba brać druga bo ta robi się już zbyt mokra i już tylko rozmazuje). Jest to bardzo dobry jakościowo produkt, jedyny minus to cena, ale nie od dziś wiadomo że za jakość trzeba płacić, polecam ! http://all4auto.pl/microfiber-madness-m35.html
Stefan-16 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 A to nie jest mały wafel??
SzaKal Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Stefan-16, Nie mam typowego ręcznika waflowego do osuszania więc nie wiem czy jest to to samo.
Tygrysek3005 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Łatwo czyściło się szyby? Czy trzeba było polerować jak ze zwykłą fibrą? Chyba się skuszę
SzaKal Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Tygrysek3005, Oczywiście łatwo pamiętajmy że trzeba jeszcze mieć dobry płyn
all4auto Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Szakal, bardzo dziękuje za test. Niech Ci mikrofibra służy, może za jakiś czas po kilku praniach zaktualizujesz ten test, jestem ciekaw jak będzie się zużywała.
SzaKal Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 all4auto, Oczywiście, od dziś będę używać jej codziennie i zobaczymy jak sobie będzie radzić
cz@rek Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Tygrysek3005, Oczywiście łatwo pamiętajmy że trzeba jeszcze mieć dobry płyn A właśnie jakiego specyfiku użyłeś ? Fajny test
SzaKal Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 cz@rek, http://showcarshine.pl/903-rise-and-shi ... ntrat.html
Piciosz Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 i taka piana się robiła? : o Jak to aplikowałeś ?
SzaKal Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Piciosz, Butelka po clinie
voldi22 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Jaką ona ma strukturę? Nadaję się do osuszania fragmentu lakieru?
SzaKal Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 voldi22, Fragmentu jak najbardziej, bo jak byś chciał taką małą microfibrą suszyć samochód to byś trochę ich potrzebował
cz@rek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 No i na dodatek droga bo za cene jednego MM masz Fluffiego lub dwa Orange, widze ze masz Corse C i z mojego doświadczenia wystarczy ci Orange plus jakas mikrofibra do progów itp
voldi22 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 SzaKal, cz@rek, mam fluffiego;) Szukam fibry do ścierania ipa przy korekcie ale takiej, która nie zostawi mi żadnych smug na czarnym lakierze i nie porysuje go. Bo ze zwykłymi fibrami jest to o tyle męczące, że nie dość że nie wiem czy właśnie dostarczyłem sobie rys czy to tylko smugi, to jeszcze zostają mi różne paprochy po puszystych fibrach - stąd wafel
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 2 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 voldi22, Do IPA miej naszykowane zawsze 2 fibry, jedna do przetarcia świeżego IPA druga do spolerowania smug. W ten sposób ja robię i jest ok (a wiem że na czarnym IPA potrafi zostawić ciekawe smugi). Co do wyboru fibry to moim zdaniem lepiej o standardowych włóknach ale krótkich.
Stefan-16 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Dzieje się coś w temacie Jak ta fibra daje radę po kilku praniach, bo mam zamiar w nią zainwestować
Sparco Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja posiadam ją od pół roku i sprawuję się bardzo dobrze,prana normalnie w pralce,nie sztywnieje itp tak że śmiało polecam
Rekomendowane odpowiedzi