Skocz do zawarto艣ci

twardy klej na lakierze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozby艂em si臋 koszmarnie pakudnych gumowych listew, kt贸re poprzedni w艂asciciel auta przyklei艂 na kraw臋dziach drzwi (mia艂y rzekomo chroni膰 przed uszkodzeniami). Pozosta艂y 艣lady o wymiarach 1 X 6 cm, na kt贸rych s膮 resztki twardego kleju.

Pr贸bowa艂em podgrzewa膰 suszarka, delikatnie skroba膰, moczy膰 benzyn膮 ekstrakcyjn膮. Klej nawet nie drgnie. :x

Musze kupi膰 jaki艣 sprawdzony preparat, kt贸ry rozpu艣ci cholerstwo i nie zniszczy przy okazji lakieru. Po przejrzeniu temat贸w na forum waham sie pomi臋dzy:

Cartec Glue Remover

CarValet http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... ucts_id=33

Tar&Adhesive Remover

Co radzicie? A mo偶e jakie艣 inne 艣rodki?

Opublikowano

Mo偶e, by艂o przyklejone na super glue lub co艣 podobnego, wtedy tylko zmywaczem do takiego kleju mo偶esz to ruszy膰, ja z kakpitu b臋d臋 usuwa艂 to ustrojstwo zmywaczem zam贸wionym z alledrogo za kilka pln贸w. Zobaczymy czy zda egzamin :)

Opublikowano

W艂asnie chc臋 u偶y膰 jakiego艣 preparatu. Tylko wola艂bym unikn膮膰 kupowania kilku naraz. Mo偶e kto艣 zna skuteczno艣c kt贸rego艣 z tych trzech?

Cartec Glue Remover

CarValet http://www.carvalet.pl/sk...?products_id=33

Tar&Adhesive Remover

Nazwy znalaz艂em, przekopuj膮c tematy na forum, ale nie wiem kt贸ry by艂by najlepszy... :idea:

Opublikowano

Ja mog臋 Ci poleci膰 ValetPro Tar&Glue remover i Autosmart Plus10, mega mocne na ma艂y plus dla autosmarta, ale nie wiem czy akurat na ten klej dadz膮 rade..

Opublikowano

Ja mog臋 poleci膰 zmywacz klej贸w i asfaltu od Temachem, usuwa艂em nim i pozosta艂o艣ci po naklejkach i po znaczkach i nigdy nie by艂o problemu. Czy艣ci艂 do ko艅ca bez zb臋dnego wysi艂ku.

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Opublikowano

Mieli艣cie do czynienia z AG Intensive Tar Remover lub Nielsen Tar & Glue Remover?

Te 艣rodki s膮 warte polecenia do usuwania "asfaltu" z lakieru?

Opublikowano

Je偶eli to Super Glue itp. to nie usunie ani Nielsen ani AG. Pr贸bowa艂em nimi, i jeszcze kilkoma innymi T&G pozby膰 si臋 takiego kleju z lakieru u te艣cia w E39 i nie da艂y rady. Na wiosn臋 musze kupi膰 jaki艣 zmywacz do klej贸w i wtedy zrobi膰 podej艣cie a jak nie da rady to tylko papier 艣cierny zostanie.

Opublikowano

W mi臋dzyczasie szuka艂em troch臋 info o tym i na wielu innych Forach (i r贸wnie偶 w starszych w膮tkach tego) ludzie polecaj膮 benzyn臋 ekstracyjn膮, naft臋 i decabit. Te 艣rodki s膮 znacznie ta艅sze. Co o nich s膮dzicie?

Opublikowano
W mi臋dzyczasie szuka艂em troch臋 info o tym i na wielu innych Forach (i r贸wnie偶 w starszych w膮tkach tego) ludzie polecaj膮 benzyn臋 ekstracyjn膮, naft臋 i decabit. Te 艣rodki s膮 znacznie ta艅sze. Co o nich s膮dzicie?

jak najbardziej mozesz spr贸bowa膰 ;) - faktycznie s膮 nie drogie i og贸lnodostepne :)

• Moderator
Opublikowano

U mnie wygl膮da to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. U偶y艂em ju偶 wielu 艣rodk贸w ale poleg艂em a tylko sobie ca艂y lakier porysowa艂em...

20111210140325.jpg

20111210140319.jpg

Opublikowano
U mnie wygl膮da to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. U偶y艂em ju偶 wielu 艣rodk贸w ale poleg艂em a tylko sobie ca艂y lakier porysowa艂em...

Obrazek

Obrazek

rozcie艅czalnik nobiles r贸偶owy i z kleju robi si臋 galaretka potem wystarczy zrolowa膰 i zejdzie, a czego pr贸bowa艂e艣 ? autosmart plus 10 te偶 winien troch臋 to ruszy膰

• Moderator
Opublikowano

Obrazek

Obrazek

rozcie艅czalnik nobiles r贸偶owy i z kleju robi si臋 galaretka potem wystarczy zrolowa膰 i zejdzie, a czego pr贸bowa艂e艣 ? autosmart plus 10 te偶 winien troch臋 to ruszy膰

tego nie znalem. spr贸buje. A ja u偶ywa艂em cleanera, glinki, tar remover, benzyny ekstrakcyjnej, rozpuszczalnika, nafty, szczoteczki... ehh

Opublikowano

Tu jest troch臋 gumy z tego co widz臋 (ta艣ma dwustronna?), spr贸buj to zetrze膰 gumk膮 do mazania, tylko delikatnie (rysy i tak b臋d膮) a potem tar remover do usuni臋cia kleju. Jesli gumka nie pomo偶e, to musisz wzi膮膰 jak膮艣 niech艂on膮c膮 szmatk臋 (np. banda偶, albo tak膮 lu藕n膮 w艂贸knin臋) i pola膰 na ni膮 jakiego艣 zmywacza. Przy艂贸偶 do rany i trzymaj przez chwil臋, potem mo偶esz potrze膰 gumk膮 znowu, powinno si臋 rolowa膰.

Opublikowano

A jak b臋dziesz potrzebowa艂 rysy przepolerowa膰 to daj zna膰, wezm臋 UCC i tricolora na jakiego艣 spota i b臋dziemy robi膰 bica ;)

• Moderator
Opublikowano
A jak b臋dziesz potrzebowa艂 rysy przepolerowa膰 to daj zna膰, wezm臋 UCC i tricolora na jakiego艣 spota i b臋dziemy robi膰 bica ;)

na pewno si臋 przypomn臋. chce to usnac i naklei膰 nowy znaczek TDCI :)

pzdr.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.