dorian Opublikowano 16 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 16 Listopada 2011 Pozby艂em si臋 koszmarnie pakudnych gumowych listew, kt贸re poprzedni w艂asciciel auta przyklei艂 na kraw臋dziach drzwi (mia艂y rzekomo chroni膰 przed uszkodzeniami). Pozosta艂y 艣lady o wymiarach 1 X 6 cm, na kt贸rych s膮 resztki twardego kleju. Pr贸bowa艂em podgrzewa膰 suszarka, delikatnie skroba膰, moczy膰 benzyn膮 ekstrakcyjn膮. Klej nawet nie drgnie. 聽 Musze kupi膰 jaki艣 sprawdzony preparat, kt贸ry rozpu艣ci cholerstwo i nie zniszczy przy okazji lakieru. Po przejrzeniu temat贸w na forum waham sie pomi臋dzy: Cartec Glue Remover CarValet http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... ucts_id=33 Tar&Adhesive Remover 聽 Co radzicie? A mo偶e jakie艣 inne 艣rodki?
Checio Opublikowano 16 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 16 Listopada 2011 Wrzu膰 zdj臋cie jak to wygl膮da - b臋dziemy mieli jaki艣 obraz co to za dziadostwo .
Sprinter Opublikowano 17 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Listopada 2011 Mo偶e, by艂o przyklejone na super glue lub co艣 podobnego, wtedy tylko zmywaczem do takiego kleju mo偶esz to ruszy膰, ja z kakpitu b臋d臋 usuwa艂 to ustrojstwo zmywaczem zam贸wionym z alledrogo za kilka pln贸w. Zobaczymy czy zda egzamin
dorian Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 20 Listopada 2011 Wklejam fotk臋. 艢lad ma wymiary ok. 1 x 6 cm. Czy macie jakie艣 pomys艂y? 聽 Uploaded with ImageShack.us
k24 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak tego 偶aden remover nie ruszy to papier 艣cierny i uwaga na kraw臋d藕.
dorian Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 20 Listopada 2011 W艂asnie chc臋 u偶y膰 jakiego艣 preparatu. Tylko wola艂bym unikn膮膰 kupowania kilku naraz. Mo偶e kto艣 zna skuteczno艣c kt贸rego艣 z tych trzech? 聽 Cartec Glue Remover CarValet http://www.carvalet.pl/sk...?products_id=33 Tar&Adhesive Remover 聽 Nazwy znalaz艂em, przekopuj膮c tematy na forum, ale nie wiem kt贸ry by艂by najlepszy...
k24 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja mog臋 Ci poleci膰 ValetPro Tar&Glue remover i Autosmart Plus10, mega mocne na ma艂y plus dla autosmarta, ale nie wiem czy akurat na ten klej dadz膮 rade..
Piciosz Opublikowano 21 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja mog臋 poleci膰 zmywacz klej贸w i asfaltu od Temachem, usuwa艂em nim i pozosta艂o艣ci po naklejkach i po znaczkach i nigdy nie by艂o problemu. Czy艣ci艂 do ko艅ca bez zb臋dnego wysi艂ku.
LZ Opublikowano 29 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 29 Listopada 2011 Mieli艣cie do czynienia z AG Intensive Tar Remover lub Nielsen Tar & Glue Remover? Te 艣rodki s膮 warte polecenia do usuwania "asfaltu" z lakieru?
yukon Opublikowano 29 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 29 Listopada 2011 lz, nielsen u偶ywam, jak najbardziej Swissva te偶 z niego korzysta z AG nie pracowa艂em.
LZ Opublikowano 30 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Listopada 2011 yukon, a korzysta艂e艣 mo偶e z VP Citrus Tar & Glue Remover?
yukon Opublikowano 30 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Listopada 2011 te偶 mo偶esz kupi膰, wszystkie te 艣rodki s膮 podobne
mar_1981 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Listopada 2011 Je偶eli to Super Glue itp. to nie usunie ani Nielsen ani AG. Pr贸bowa艂em nimi, i jeszcze kilkoma innymi T&G pozby膰 si臋 takiego kleju z lakieru u te艣cia w E39 i nie da艂y rady. Na wiosn臋 musze kupi膰 jaki艣 zmywacz do klej贸w i wtedy zrobi膰 podej艣cie a jak nie da rady to tylko papier 艣cierny zostanie.
LZ Opublikowano 30 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Listopada 2011 W mi臋dzyczasie szuka艂em troch臋 info o tym i na wielu innych Forach (i r贸wnie偶 w starszych w膮tkach tego) ludzie polecaj膮 benzyn臋 ekstracyjn膮, naft臋 i decabit. Te 艣rodki s膮 znacznie ta艅sze. Co o nich s膮dzicie?
dzinkins Opublikowano 30 Listopada 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Listopada 2011 W mi臋dzyczasie szuka艂em troch臋 info o tym i na wielu innych Forach (i r贸wnie偶 w starszych w膮tkach tego) ludzie polecaj膮 benzyn臋 ekstracyjn膮, naft臋 i decabit. Te 艣rodki s膮 znacznie ta艅sze. Co o nich s膮dzicie? 聽 jak najbardziej mozesz spr贸bowa膰 - faktycznie s膮 nie drogie i og贸lnodostepne
paull Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Spr贸buj poszuka膰 na allegro mocnych 艣rodk贸w do usuwania kleju. Zwyk艂y T&G raczej tego nie usunie
Moderator Domel Opublikowano 10 Grudnia 2011 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 10 Grudnia 2011 U mnie wygl膮da to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. U偶y艂em ju偶 wielu 艣rodk贸w ale poleg艂em a tylko sobie ca艂y lakier porysowa艂em... 聽
maya Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Grudnia 2011 U mnie wygl膮da to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. U偶y艂em ju偶 wielu 艣rodk贸w ale poleg艂em a tylko sobie ca艂y lakier porysowa艂em... 聽 Obrazek Obrazek rozcie艅czalnik nobiles r贸偶owy i z kleju robi si臋 galaretka potem wystarczy zrolowa膰 i zejdzie, a czego pr贸bowa艂e艣 ? autosmart plus 10 te偶 winien troch臋 to ruszy膰
Moderator Domel Opublikowano 11 Grudnia 2011 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 11 Grudnia 2011 U mnie wygl膮da to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. U偶y艂em ju偶 wielu 艣rodk贸w ale poleg艂em a tylko sobie ca艂y lakier porysowa艂em... 聽 Obrazek Obrazek rozcie艅czalnik nobiles r贸偶owy i z kleju robi si臋 galaretka potem wystarczy zrolowa膰 i zejdzie, a czego pr贸bowa艂e艣 ? autosmart plus 10 te偶 winien troch臋 to ruszy膰 聽 tego nie znalem. spr贸buje. A ja u偶ywa艂em cleanera, glinki, tar remover, benzyny ekstrakcyjnej, rozpuszczalnika, nafty, szczoteczki... ehh
maya Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Grudnia 2011 jeszcze zmywacz sylikonowy mo偶esz spr贸bowa膰
Camel- Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tu jest troch臋 gumy z tego co widz臋 (ta艣ma dwustronna?), spr贸buj to zetrze膰 gumk膮 do mazania, tylko delikatnie (rysy i tak b臋d膮) a potem tar remover do usuni臋cia kleju. Jesli gumka nie pomo偶e, to musisz wzi膮膰 jak膮艣 niech艂on膮c膮 szmatk臋 (np. banda偶, albo tak膮 lu藕n膮 w艂贸knin臋) i pola膰 na ni膮 jakiego艣 zmywacza. Przy艂贸偶 do rany i trzymaj przez chwil臋, potem mo偶esz potrze膰 gumk膮 znowu, powinno si臋 rolowa膰.
Moderator Domel Opublikowano 12 Grudnia 2011 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dzieki wielkie. Bede testowal wkrotce
czaptan Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 12 Grudnia 2011 A jak b臋dziesz potrzebowa艂 rysy przepolerowa膰 to daj zna膰, wezm臋 UCC i tricolora na jakiego艣 spota i b臋dziemy robi膰 bica
Moderator Domel Opublikowano 13 Grudnia 2011 Moderator Zg艂o艣 Opublikowano 13 Grudnia 2011 A jak b臋dziesz potrzebowa艂 rysy przepolerowa膰 to daj zna膰, wezm臋 UCC i tricolora na jakiego艣 spota i b臋dziemy robi膰 bica 聽 na pewno si臋 przypomn臋. chce to usnac i naklei膰 nowy znaczek TDCI pzdr.
Daareek666 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 13 Grudnia 2011 S膮 specjalne krazki gumowe na wiertarke. Podejdz do jakiegos sklepu z materialami lakierniczymi i dostaniesz
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋