dorian Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Pozbyłem się koszmarnie pakudnych gumowych listew, które poprzedni własciciel auta przykleił na krawędziach drzwi (miały rzekomo chronić przed uszkodzeniami). Pozostały ślady o wymiarach 1 X 6 cm, na których są resztki twardego kleju. Próbowałem podgrzewać suszarka, delikatnie skrobać, moczyć benzyną ekstrakcyjną. Klej nawet nie drgnie. Musze kupić jakiś sprawdzony preparat, który rozpuści cholerstwo i nie zniszczy przy okazji lakieru. Po przejrzeniu tematów na forum waham sie pomiędzy: Cartec Glue Remover CarValet http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... ucts_id=33 Tar&Adhesive Remover Co radzicie? A może jakieś inne środki?
Checio Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Wrzuć zdjęcie jak to wygląda - będziemy mieli jakiś obraz co to za dziadostwo .
Sprinter Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Może, było przyklejone na super glue lub coś podobnego, wtedy tylko zmywaczem do takiego kleju możesz to ruszyć, ja z kakpitu będę usuwał to ustrojstwo zmywaczem zamówionym z alledrogo za kilka plnów. Zobaczymy czy zda egzamin
dorian Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Wklejam fotkę. Ślad ma wymiary ok. 1 x 6 cm. Czy macie jakieś pomysły? Uploaded with ImageShack.us
k24 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak tego żaden remover nie ruszy to papier ścierny i uwaga na krawędź.
dorian Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Własnie chcę użyć jakiegoś preparatu. Tylko wolałbym uniknąć kupowania kilku naraz. Może ktoś zna skutecznośc któregoś z tych trzech? Cartec Glue Remover CarValet http://www.carvalet.pl/sk...?products_id=33 Tar&Adhesive Remover Nazwy znalazłem, przekopując tematy na forum, ale nie wiem który byłby najlepszy...
k24 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja mogę Ci polecić ValetPro Tar&Glue remover i Autosmart Plus10, mega mocne na mały plus dla autosmarta, ale nie wiem czy akurat na ten klej dadzą rade..
Piciosz Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja mogę polecić zmywacz klejów i asfaltu od Temachem, usuwałem nim i pozostałości po naklejkach i po znaczkach i nigdy nie było problemu. Czyścił do końca bez zbędnego wysiłku.
LZ Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Mieliście do czynienia z AG Intensive Tar Remover lub Nielsen Tar & Glue Remover? Te środki są warte polecenia do usuwania "asfaltu" z lakieru?
yukon Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 lz, nielsen używam, jak najbardziej Swissva też z niego korzysta z AG nie pracowałem.
LZ Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 yukon, a korzystałeś może z VP Citrus Tar & Glue Remover?
yukon Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 też możesz kupić, wszystkie te środki są podobne
mar_1981 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Jeżeli to Super Glue itp. to nie usunie ani Nielsen ani AG. Próbowałem nimi, i jeszcze kilkoma innymi T&G pozbyć się takiego kleju z lakieru u teścia w E39 i nie dały rady. Na wiosnę musze kupić jakiś zmywacz do klejów i wtedy zrobić podejście a jak nie da rady to tylko papier ścierny zostanie.
LZ Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 W międzyczasie szukałem trochę info o tym i na wielu innych Forach (i również w starszych wątkach tego) ludzie polecają benzynę ekstracyjną, naftę i decabit. Te środki są znacznie tańsze. Co o nich sądzicie?
dzinkins Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 W międzyczasie szukałem trochę info o tym i na wielu innych Forach (i również w starszych wątkach tego) ludzie polecają benzynę ekstracyjną, naftę i decabit. Te środki są znacznie tańsze. Co o nich sądzicie? jak najbardziej mozesz spróbować - faktycznie są nie drogie i ogólnodostepne
paull Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Spróbuj poszukać na allegro mocnych środków do usuwania kleju. Zwykły T&G raczej tego nie usunie
Moderator Domel Opublikowano 10 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 U mnie wygląda to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. Użyłem już wielu środków ale poległem a tylko sobie cały lakier porysowałem...
maya Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 U mnie wygląda to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. Użyłem już wielu środków ale poległem a tylko sobie cały lakier porysowałem... Obrazek Obrazek rozcieńczalnik nobiles różowy i z kleju robi się galaretka potem wystarczy zrolować i zejdzie, a czego próbowałeś ? autosmart plus 10 też winien trochę to ruszyć
Moderator Domel Opublikowano 11 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 U mnie wygląda to tak. Ukradli mi znaczek TDCI i ten klej/silikon "whateva" jest prawie niezniszczalne. Użyłem już wielu środków ale poległem a tylko sobie cały lakier porysowałem... Obrazek Obrazek rozcieńczalnik nobiles różowy i z kleju robi się galaretka potem wystarczy zrolować i zejdzie, a czego próbowałeś ? autosmart plus 10 też winien trochę to ruszyć tego nie znalem. spróbuje. A ja używałem cleanera, glinki, tar remover, benzyny ekstrakcyjnej, rozpuszczalnika, nafty, szczoteczki... ehh
maya Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 jeszcze zmywacz sylikonowy możesz spróbować
Camel- Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tu jest trochę gumy z tego co widzę (taśma dwustronna?), spróbuj to zetrzeć gumką do mazania, tylko delikatnie (rysy i tak będą) a potem tar remover do usunięcia kleju. Jesli gumka nie pomoże, to musisz wziąć jakąś niechłonącą szmatkę (np. bandaż, albo taką luźną włókninę) i polać na nią jakiegoś zmywacza. Przyłóż do rany i trzymaj przez chwilę, potem możesz potrzeć gumką znowu, powinno się rolować.
Moderator Domel Opublikowano 12 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dzieki wielkie. Bede testowal wkrotce
czaptan Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 A jak będziesz potrzebował rysy przepolerować to daj znać, wezmę UCC i tricolora na jakiegoś spota i będziemy robić bica
Moderator Domel Opublikowano 13 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 A jak będziesz potrzebował rysy przepolerować to daj znać, wezmę UCC i tricolora na jakiegoś spota i będziemy robić bica na pewno się przypomnę. chce to usnac i nakleić nowy znaczek TDCI pzdr.
Daareek666 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Są specjalne krazki gumowe na wiertarke. Podejdz do jakiegos sklepu z materialami lakierniczymi i dostaniesz
Rekomendowane odpowiedzi